Το Οlive που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο με το Πρώτο Θέμα φιλοξενεί το πιο πλούσιο αφιέρωμα στις πίτες της ζωής μας: Με φύλλο ή με χυλό, κλειστές ή ανοιχτές, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες!
Επίσης, μη χάσετε το ονειρεμένο ταξίδι στο Γκάζιαντεπ της Τουρκίας, την πόλη του μπακλαβά, και στην υπέροχη κουζίνα του! Διαβάστε για τη γαστρονομία της περιοχής, από τα φιστίκια μέχρι τα μπαχαρικά και τα λαδερά τους. Ο πιο διάσημος μπακλαβάς του κόσμου, βήμα – βήμα με όλα τα μυστικά του, το κατμέρ, το ζουμερό κεμπάπ και οι υπέροχες συνταγές τους!
Ακόμα, βρείτε στις σελίδες του Olive τα πιο νόστιμα λαχανικά της εποχής και συνταγές για να απολαύσετε όλο το άρωμα και τη γεύση τους και ανακαλύψτε ηπειρώτικες αλμυρές πίτες αλλά και γλυκές από Πελοπόννησο και Κυκλάδες!
Διαβάστε στο Olive Νοεμβρίου που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο με το ΘΕΜΑ:
Εποχικά
Η Ντίνα Νικολάου μάς μιλά για τα πιο φρέσκα του μήνα, την κολοκύθα, τα παντζάρια, τo κουνουπίδι και τα κρεμμύδια, και μαγειρεύει μαζί τους πιάτα άφταστης νοστιμιάς. Κολοκύθα γεμιστή με κιμά, ρύζι & μυρωδικά, Κολοκύθα dauphinoise, Cheesecake με παντζάρι & ξηρούς καρπούς, Τάρτα τατέν με χαρουπάλευρο, παντζάρι, φέτα & πετιμέζι, Ωμό κουνουπίδι «ταμπουλέ», Βελουτέ κουνουπίδι με μανιτάρια τηγανιά, Πολτός από ψητά κρεμμύδια, Κοκκάρια στο χαρτί με παστό μπακαλιάρο.
Της γλύκας τα καμώματα
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου μας φτιάχνει παραδοσιακές γλυκές πίτες από την Πελοπόννησο και τα νησιά μας, που αγαπάμε να φτιάχνουμε όλο τον χρόνο. Μελιτίνια, Κολοκυθόπιτα, Σφακιανή πίτα, Μελόπιτα, Γαλατόπιτα.
Οι Ηπειρώτισσες
Πίτες με ονομασία προέλευσης και τέχνη αιώνων, βασισμένες σε τοπικές πρώτες ύλες και εποχικότητα, γίνονται ο έρωτας των ημερών μας. Αφράτη τσουκνιδόπιτα με ζύμη πατάτας, Πλατσίντα, Πρασόπιτα ή κρεμμυδόπιτα, Κασάτα ή Κασιάτα Μετσόβου, Κοτόπιτα από τη Λάιστα Ζαγορίου.
Με αλεύρι & νερό
Πίτες απλές και εύκολες στο ρόλο του μεζέ, από τον Γρηγόρη Χέλμη. Μπατζίνα, Περέκ με καβουρμά, Φλογέρες με ντομάτα, μπέικον & φέτα.
Πίτα & παραλλαγή
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ρίχνει στο τηγάνι και τον φούρνο κλασικές ελληνικές πίτες αλλά μας τις σερβίρει μέσα από τη δική του, φρέσκια ματιά. Ψωμόπιτα με κοκκινιστό μοσχαράκι, Στριφτή πίτα με κιμά, μανιτάρια & κουκουνάρι, Ανοιχτή σαρδελόπιτα με ντοματίνια, Πίτα με ζύμη κουρού, χυλοπίτες & κοτόπουλο, Στριφτή τηγανητή τυρόπιτα με λούζα & ηλιόσπορο.
Κάθε μέρα
Συνταγές για το καθημερινό τραπέζι της οικογένειας, με υλικά εποχικά και φρέσκια διάθεση, από την Εύα Μονοχάρη.
Γιουβαρλάκια με κριθαράκι, Σαλάτα με φασόλια, τόνο & ελιές, Κοτόπουλο με λαχανικά, πορτοκάλι & μέλι, Ζυμαρικά με κιμά & τριμμένη κολοκύθα, Ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες & γραβιέρα.
Για μακαρονάδες!
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος φτιάχνει πλούσια πιάτα της θαλπωρής με ζυμαρικά και τα πιο απίθανα υλικά που επιλέγει να ψήσει στον φούρνο!
Ταξίδι στο Γκάζιαντεπ της Τουρκίας
Ένας απολαυστικός προορισμός με απόλυτα γαστρονομικό ενδιαφέρον! Γαστρονομικό οδοιπορικό, συνταγές & οι πιο νόστιμες διευθύνσεις που αγαπήσαμε!
Ακόμα
-Γνωρίζουμε παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.
-Βγαίνουμε με φίλους για φαγητό στις πιο νόστιμες διευθύνσεις της πρωτεύουσας.
Εκτάκτως αυτό το Σάββατο μόνο με το ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!