Στο OLIVE που κυκλοφορεί στις 25 Οκτωβρίου με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ μαγειρεύουμε απολαυστικά ΟΣΠΡΙΑ & ΣΟΥΠΕΣ!
Ετοιμάζουμε 80 λαχταριστές συνταγές που τρώγονται με πάθος! Σούπες κλασικές, βελουτέ, με όσπρια, που ζεσταίνουν την ψυχή μας και γίνονται το ιδανικό φθινοπωρινό comfort food. Σας έχουμε πιάτα που γίνονται εύκολα και κάνουν την καθημερινότητά μας πιο ζεστή, αρωματική και απολαυστική από ποτέ!
-Μαγειρεύουμε τα όσπρια σε κατσαρόλες, ταψιά και τηγάνια, και ετοιμάζουμε: Σαλάτες με όσπρια και αγαπημένα υλικά σε απρόσμενους συνδυασμούς, Κυρίως πιάτα με όσπρια που τρώγονται με το πιρούνι, Κλασικές αγάπες, όπως η φασολάδα, οι φακές και τα ρεβίθια…
-Φτιάχνουμε σούπες να τις φας με το… κουτάλι! Τις βελουτέ του φθινοπώρου, τις κυριακάτικες με ψάρι, κρέας, κιμά ή κοτόπουλο, τις διάσημες έθνικ με μεσογειακά χαρακτηριστικά, τον εθνικό μας τραχανά!
Στις νόστιμες σελίδες του τεύχους μας θα βρείτε:
Σούπες με περιεχόμενο
Η µοσχαρόσουπα, η κοτόσουπα, η ψαρόσουπα, τα γιουβαρλάκια και η βραστή γίδα µάς γυρνούν πίσω στον χρόνο και µας ξυπνούν αναµνήσεις από τα πιο νόστιµα οικογενειακά τραπέζια. Μας τις σερβίρει ο Σωτήρης Ευαγγέλου.
Μοσχάρι βραστό µε λαχανικά & κριθαράκι, Γίδα βραστή, Ψαρόσουπα κακαβιά, Κοτόσουπα µε ρύζι αυγολέµονο, Γιουβαρλάκια.
Όσπρια με το κουτάλι
Η Μαρία Διακάτου τα μαγειρεύει σούπα σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που θα τα έφτιαχνε μια προκομμένη μαμά, μια γιαγιά που θέλει να σε καλομάθει. Με φρέσκα εποχικά υλικά, προσθέτοντας όμως και ένα-δύο επιπλέον στοιχεία, που θα λατρέψετε.
Φασολάδα λεμονάτη με πιπεριές & πράσα, Οσπριάδα με λαχανικά, Φακές λεμονάτες με κύμινο & ταχίνι, Σούπα φάβας με συριανό λουκάνικο με μάραθο, Μαυρομάτικα με μυρώνια & ταραμά, Ροβίτσα με μαραθόριζα & τζίντζερ.
Οι βελούδινες
Ο Γκίκας Ξενάκης μας ετοιμάζει βελουτέ θρεπτικές, γεμάτες χρώμα και αρώματα, το τέλειο comfort food. Ζεσταίνουν ψυχή και σώμα και μας χαλαρώνουν. Σας έχουμε:
«Καπουτσίνο» γλυκιάς κολοκύθας με καρδάμωμο, Βελουτέ πατάτας με πράσα & απάκι, Βελουτέ με ψητό κουνουπίδι, φουντούκια & λάδι λευκής τρούφας, Μανιταρόσουπα, Βελουτέ καρότου, αρωματισμένη με τζίντζερ & σησαμέλαιο.
Το καρέ του τραχανά
Ο Γρηγόρης Χέλμης δίνει ραντεβού με το εθνικό μας ζυμαρικό, τη γεύση που μας μεγάλωσε, τον απλό, τον λιτό και τον πέρα για πέρα αυθεντικό τραχανά.
O κλασικός του χωριού μου, Ο εναλλακτικός της γιαγιάς μου, Ο δικός μου τραχανάς, Χάχλες Μυτιλήνης σαν πίτσα.
Τα κάναμε σαλάτα!
Ρεβίθια, φακές, μαυρομάτικα, ροβίτσα και οσπριάδα αποκτούν διαφορετική ταυτότητα, αυτήν της σαλάτας, όταν παντρεύονται με ολόφρεσκα λαχανικά εποχής και ξεχωριστά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα, σε συνταγές του Φάνη Μαϊκαντή.
Οσπριάδα σαλάτα με σιτάρι & καπνιστή πέστροφα, Φακές σαλάτα με μυρωδικά, αμύγδαλα & σος γιαούρτι – λεμόνι, Ροβίτσα σαλάτα με αβοκάντο & πράσινο μήλο, Μαυρομάτικα σαλάτα με λάχανο, βασιλικό & dressing με πελτέ, Ρεβίθια ψητά σαλάτα με παντζάρι, λούζα & ξινοτύρι.
Σούπερ χορταστικές
Όσπρια και ζυμαρικά παντρεύονται με εποχικά λαχανικά και κάποιο ψάρι ή κιμά σε σούπες ιδανικές για κυρίως γεύμα, σε συνταγές του Γιώργου Δημητρακόπουλου. Ας μαγειρέψουμε:
Σούπα με καπνιστή πέστροφα, Φακές με σπανάκι, κολοκύθα & γιαούρτι, Σούπα με κεφτεδάκια, σπανάκι & ζυμαρικά, Βελουτέ γλυκοπατάτας με κρουτόν από πίτα.
Τα πιρουνάτα
Τα όσπρια είναι θρεπτικά και πανεύκολα να γίνουν. Η Funky Cook, κατά κόσμον Εύα Μονοχάρη, μας δείχνει τον τρόπο να τα απολαμβάνουμε εύκολα και νόστιμα όχι σε σούπα, αλλά με το πιρούνι!
Φακόρυζο με κιμά & μπαχαρικά, Ρεβίθια με κριθαράκι, λαχανικά & ντομάτα, Λαχανόρυζο με φασόλια, Σπαγγέτι με σάλτσα από φακές & μανιτάρια, Σουπιές με φασόλια μαυρομάτικα & μάραθο, Πικάντικο μοσχαράκι & χούμους με ψητό κουνουπίδι, Φάβα με μοσχαρίσιο συκώτι & βαλσάμικο.
Με της εποχής τα ζαρζαβάτια
Φέρνουμε στο αστικό τραπέζι τη νοστιμιά της σούπας με φθινοπωρινά λαχανικά, που έχει την τιμητική της αυτή την εποχή. Απολαμβάνουμε:
Σούπα με μπρόκολο & τσιγαριστές πατάτες, Μινεστρόνε με κριθαράκι, σπανάκι & πέστο, Σούπα με γογγύλια, Σούπα με σελινόριζα & κινόα, Μανιταρόσουπα με ζωμό λαχανικών, Σούπα αυγολέμονο με γλυκοπατάτες, κολοκύθα, πατάτες & σέλινο.
Με διεθνές διαβατήριο
Φιλοξενούμε στην κουζίνα μας απίθανες σούπες απ’ όλο τον κόσμο, από γαλλική κρεμμυδόσουπα και ιταλική μινεστρόνε μέχρι νταλ από την Ινδία και σούπες από την Απω Ανατολή, αλλά και τη δική μας φασολάδα, σε συνταγές του Γιώργου Δημητρακόπουλου. Είναι όλες διάσημες και τρώγονται αχνιστές:
Σούπα νταλ με κόκκινες φακές (Ινδία), Γαριδόσουπα Tom Yum (Ταϊλάνδη), Σούπα miso με μανιτάρια σιιτάκε (Ιαπωνία), Πατσάς κόκκινος (Ισπανία), Μινεστρόνε (Ιταλία), Μπουγιαμπέσα (Γαλλία), 104 Κρεμμυδόσουπα (Γαλλία), Σούπα με καλαμπόκι (Μεξικό).
Τα αλμυρά γλυκά
Απλά υλικά από το ψυγείο και το ράφι κάνουν την καλύτερη παρέα µε το µέλι και τον ανθό αλατιού και µεταµορφώνονται σε υπέροχα επιδόρπια! Μπαίνουν στον φούρνο:
Καραµελωµένοι ξηροί καρποί ψημένοι στον φούρνο µε µέλι & αλάτι, Μπακλαβάς µε µέλι
& αλάτι, Μπισκότα µε βρώµη & δηµητριακά, Cheesecake µε αλµυρή σος µελιού, Βραστό κέικ λεµόνιου µε µέλι, Τάρτα µήλου µε αµύγδαλα & µέλι.
Ακόμα μη χάσετε…
– Ιστορία της γεύσης: Κοτόσουπα αυγολέμονο, από τη Μελίσσα Στοΐλη
– Συνέντευξη με τον σεφ Φάνη Μαϊκαντή, τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου Panigyri Festival Food στη Σαντορίνη
– Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν
– Τα κρασιά του μήνα από τον Ανδρέα Ανδρουλιδάκη
– Τρώμε στο εστιατόριο Μαγικές Κατσαρόλες στο Παλαιό Φάληρο και μοιραζόμαστε τις εντυπώσεις μας
Olive! Μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!
Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!