Στο Olive Μαΐου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ απολαμβάνουμε ένα πλούσιο αφιέρωμα στις πολυαγαπημένες μας Πίτσες & Μακαρονάδες, σε απίθανους συνδυασμούς υλικών, πιο νόστιμες και ξεχωριστές από ποτέ!

Μη χάσετε 80 σούπερ συνταγές, σε ένα πεντανόστιμο τεύχος αφιερωμένο σε πίτσες & ζυμαρικά!

-Πίτσες για όλα τα γούστα με παρασκευές πανεύκολες ή πιο απαιτητικές για τους πιο έμπειρους και όσους έχουν λίγο χρόνο παραπάνω στην κουζίνα!

-Πληθωρικά ζυμαρικά σε όλα τα σχήματα και μεγέθη με πλούσιες σάλτσες, κρέας ή λαχανικά που αγαπάμε να «παντρεύουμε» στο ίδιο πιάτο! Μακαρονάδες με απλές σάλτσες ή με κρέας, μακαρονάδες απλές και σύνθετες, όλες οι γεύσεις που λατρεύουμε να έχουμε στο τραπέζι μας!

Στις σελίδες του τεύχους μας θα βρείτε:

Madonna mia!
Ζύμες αφράτες, λεπτές, χωρίς ζύμωμα, με 12 ώρες ξεκούραση… Ολες διαφορετικές, όλες εξαισίως νόστιμες, στις συνταγές του Μάκη Γεωργιάδη, που βασίζονται σε υλικά και τεχνικές της Ιταλίας.

Πίτσα χωρίς ζύμωμα με μαραθόσπορο, λουκάνικο & μπουράτα, Πίτσα cacio e pepe, Πίτσα με άγρια μανιτάρια & φασκόμηλο, Πίτσα «διπλό τσίζμπεργκερ», Πίτσα με σκόρδο, ρικότα & σπανάκι και άλλες υπέροχες νοστιμιές!

Η βάση της ευκολίας
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ψήνει πίτσες που έχουν ως βάση μια αραβική πίτα, μια πίτα για σουβλάκι, ψωμί νάαν ή ζύμη από έτοιμο μείγμα και τις παντρεύει με λίγα υλικά για μεγαλύτερη η απόλαυση!

Πιτσάκια με λουκάνικο τσορίθο & καυτερή πιπεριά, Πίτσες με κολοκύθι, τσίλι & δυόσμο, Πίτσες με κολοκύθα, άνηθο & φέτα, Ζυμαράκια πίτσας με σάλτσα ντομάτας, Ρολά πίτσας

Πλούσια τα ελέη!
Πληθωρικά, χορταστικά πιάτα με τα ζυμαρικά σε πρώτο ρόλο και σάλτσες πλούσιες σε πρωτεΐνη, από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο.

Σουτζουκάκια σμυρνέικα με τορτιλιόνι, Λαζάνια φούρνου με χόρτα, φέτα & ζαμπόν, Κατσικάκι ραγού με ζυμαρικά ορεκέτι, Κριθαρότο με φιλέτο σφυρίδας, λιαστή ντομάτα και τσορίθο…

Pasta diva!
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μαγειρεύει ιταλικές συνταγές που μπερδεύονται γλυκά με κάποιες σύγχρονης έμπνευσης σε πιάτα ανυπέρβλητης νοστιμιάς.

Σπαγγέτι αλά καπονάτα, Παπαρδέλες με πέστο βασιλικού & φιστίκι Αιγίνης, Ριγκατόνι γκρατέν με βασιλικό και κόκκινη σάλτσα, Λαζάνια με σπάνακι, λάπατα, φέτα & μπεσαμέλ, Ζυμαρικά κοχύλια γεμιστά με κοτόπουλο και σπανάκι & κόκκινη σάλτσα…

Κάθε μέρα
Η Εύα Μονοχάρη στρώνει το καθημερινό τραπέζι με ζυμαρικά!

Χταποδομακαρονάδα φούρνου, Χυλοπίτες με σάλτσα σπετζοφάι, Φριτάτα με ζυμαρικά, φέτα & γραβιέρα, Ταλιατέλες με πελτέ & σκόρδο, Ριγκατόνι με κοτόπουλο & μελιτζάνες και άλλες νοστιμιές!

Ελαφριά γεύματα
Τα ζυμαρικά αγκαλιάζουν ολόφρεσκα λαχανικά, υπέροχα μυρωδικά και ανάλαφρα τυριά σε συνταγές μεγάλης νοστιμιάς και θρεπτικής αξίας. Μεταμορφώνονται σε κυρίως πιάτα ή σε υπέροχες, κρύες σαλάτες, σε συνταγές του Μάκη Γεωργιάδη. Εσείς πώς τα προτιμάτε;

Παπαρδέλες με καραμελωμένα κρεμμύδια, μπλε τυρί & καρύδια, Σπαγγέτι με καυτερή πάστα harissa , Ζυμαρικά με κολοκυθάκια ψητά & καπνιστό μπέικον, Πένες α λα νόρμα, Σπαγγέτι με σάλτσα γκασπάτσο…

Ακόμα μη χάσετε…

4×1
Τέσσερις τρόποι με σπαγγέτι, κοντά ζυμαρικά και νιόκι!

Βήμα – βήμα:
Ζύμη για πίτσα, φοκάτσα, σπιτικά ζυμαρικά, νιόκι, ραβιόλι & το πιο αφράτο και μυρωδάτο σκορδόψωμο!

Εγχειρίδιο
Ο αρθρογράφος-συνταγογράφος του περιοδικού μας, Adam Bush, μοιράζεται μαζί μας την έμπνευση πίσω από 2 αγαπημένες του ιταλικές συνταγές.

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια, Σπιτικά ραβιόλι με κολοκύθα, καστανό βούτυρο & φασκόμηλο.

Dolce Italia
Δροσιζόμαστε γλυκά…! Εντυπωσιακά επιδόρπια εμπνευσμένα από κλασικές ιταλικές συνταγές!

Ζουκότο, Σεμιφρέντο φουντούκι με sauce από λικέρ φουντούκι, Πανακότα βανίλια, Ιταλικό cheesecake, Κέικ σοκολάτα με αμύγδαλα

Επίσης διαβάστε:
-Πέστο Τζενοβέζε: Η πιο νόστιμη ιστορία, από τη Μελίσσα Στοΐλη
-Συνέντευξη με τον Ιταλοκερκυραίο σεφ Εκτορα Μποτρίνι!
– Pasta & pizza αλά ιταλικά, από τη Θάλεια Τσιχλάκη

Olive! Μένουμε σπίτι & μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!

Το άρθρο της εβδομάδας