Το καλοκαίρι στο ελληνικό τραπέζι δεν θέλει πολλά. Φρέσκα υλικά, εύκολες συνταγές και καλή διάθεση. Όταν έξω έχει 40°C, δεν θέλουμε να παιδευόμαστε στην κουζίνα. Θέλουμε απλές, νόστιμες και γρήγορες συνταγές, όπως αυτές που σας παρουσιάζουμε στο Cantina, αυτή την Κυριακή, 27/7.

Πατατολατρεία: Τα παιδικά μας χρόνια συμπυκνωμένα σε μια μπουκιά.

Η πατατολατρεία είναι διαχρονική και δεν επηρεάζεται από τις κλιματικές συνθήκες. Έτσι, ακόμα και όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει στα ύψη, εμείς μπαίνουμε στην κουζίνα και ετοιμάζουμε λαχταριστά πιάτα με βασικό υλικό την πατάτα.

Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography

Από πατάτες βραστές µε κρέµα χωριάτικης σαλάτας & γαύρο µαρινάτο μέχρι πατατοτυρόπιτα χωρίς φύλλο και τραγανές πατάτες µε κρέµα γραβιέρας, αλλά και πατάτες τηγανητές µε πελτέ ντοµάτας, αυγά & ξιδάτο λουκάνικο, οι επιλογές είναι αρκετές. Αν βέβαια είστε των κλασικών επιλογών σας συμβουλεύουμε για να φτιάξετε τις καλύτερες πατάτες φούρνου και τις τέλειες τηγανητές πατάτες.

Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography

Η λίστα, όμως δεν τελειώνει εδώ. Πίτες απλές, έτοιμες σε 15΄-30΄ σε τηγάνι η φούρνο, με φύλλο γιουφκά ή και χωρίς φύλλο, στο τηγάνι ή στον φούρνο, εύκολες και νόστιμες όπως τις αγαπάει το ελληνικό καλοκαίρι.

Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Αυγά με όλους τους τρόπους, με κάθε λογής μποστανικά, που μαγειρεύονται με τα πιο ηλιόλουστα, λαχταριστά και comfort πιάτα του καλοκαιριού και τέλος οι χωριάτικες σαλάτες. Σαλάτες από τις χώρες που βρέχει η Μεσόγειος και αποπνέουν άρωμα καλοκαιριού, με πρωταγωνίστρια τη ζουμερή ντομάτα και χρώματα που αποτυπώνουν τη φρεσκάδα της.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Γεύματα για έναν: Όταν είμαστε μόνοι τρώμε απλά αλλά όχι αφρόντιστα. Αυτοφροντίδα και αγάπη με φαγητά καλοκαιρινά και νόστιμα.

Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography

Καλαμαράκια με πατάτες
Αυτή η συνταγή θα μπορούσε να λέγεται και «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και η αφεντιά μου». Χρειάζεται περίπου 50 λεπτά για να ετοιμαστεί και είναι ιδανική περίπτωση για να απολαύσετε όχι μόνο το τελικό αποτέλεσμα στο πιάτο αλλά και τη διαδικασία της μαγειρικής. Σκεφτείτε τι γεύσεις θα βγουν τη στιγμή που θα πρέπει να σβήσετε τα καλαμαράκια με κρασί.

Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography

Μελιτζάνες με λουκάνικο
Αυτή η συνταγή είναι ο ορισμός της έννοιας «αυτοφροντίδα χωρίς εκπτώσεις στη γεύση». Και μελιτζάνα και λουκάνικο, πόσο πιο νόστιμο να γίνει; Ευκαιρία είναι να προμηθείτε 4 μελιτζάνες και όχι μόνο 2, γιατί σίγουρα θα θέλετε να φάτε και δεύτερο πιάτο από αυτό το φαγητό. Αν δεν τρώτε τόσο πολύ, τότε φυλάξτε το για το επόμενο γεύμα. Άλλωστε είναι νόστιμο και ζεστό και κρύο.

Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography

Για όσους πάντως αγαπούν τα γλυκά, στον καύσωνα αυτά του ψυγείου έχουν την τιμητική τους. Με τη νοσταλγία να είναι παρούσα σε κάθε μπουκιά με φρούτα, ελαφριές κρέμες, ζελέ, γιαούρτι και μπισκότα.