Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο της δημοσιογράφου γεύσης Νίκης Μηταρέα και συνεργάτιδας του Olivemagazine.gr, που μας προτρέπει να επανεκτιμήσουμε την αξία της μαγειρικής μέσα από συνταγές που ευωδιάζουν Ελλάδα.

Η Νίκη σε ρόλο οδηγού μας στην απόλαυση του κρασιού και του φαγητού μας ξεσηκώνει να μπούμε στην κουζίνα να μαγειρέψουμε, να αγαπήσουμε το κρασί και να εμβαθύνουμε στα μυστικά του.

BIBLIO MITAREA1

Μαγειρεύοντας «Με Κρασί και Ελληνικά» θα ανακαλύψετε 60+1 συνταγές απλές, με το κρασί και τα ελληνικά προϊόντα να παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στην παρασκευή τους. Ταυτόχρονα, το βιβλίο εξερευνά τον κόσμο του κρασιού από την πλευρά του «απλού καταναλωτή». Περιγράφει την ταυτότητα των σημαντικότερων ελληνικών και διεθνών ποικιλιών αμπέλου, αναλύει βήμα- βήμα πως γίνεται το ταίριασμα του φαγητού με το κρασί, εξηγεί τη διαδικασία για το σερβίρισμα και τις θερμοκρασίες, καταγράφει τα εργαλεία και τα ποτήρια, δίνει πρακτικές οδηγίες για το πώς λειτουργεί το κρασί στην κατσαρόλα.