Ένα πρωτότυπο βιβλίο που μας ταξιδεύει μέσα από τις 65 συνταγές σε όλη την Ελλάδα, το «My Greek Sweets!» κυκλοφόρησε στα αγγλικά και φέρει την υπογραφή της Ιωάννας Σταμούλου και της Ιωάννας Παυλάκη.
Παράδοση, συναίσθημα, ιστορία, και ξεχωριστά ελληνικά προϊόντα συνδυάζονται με παλιές και σύγχρονες τεχνικές και συνθέτουν το μωσαϊκό της σπιτικής ελληνικής ζαχαροπλαστικής. Ελαιόλαδο, γιαούρτι, μέλι, ταχίνι, μαστίχα Χίου, σοκολάτα, φρούτα και ξηροί καρποί πρωταγωνιστούν σε συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και συνοδεύουν κάθε στιγμή της ζωής μας.
Οι 65 συνταγές που περιέχει το βιβλίο δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο αφού περιέχει γλυκά για όλα τα γούστα. Σιροπιαστά, κέικ, κουλουράκια, αρωματικές κρέμες, γλυκά του κουταλιού, μικρά κεράσματα, σοκολατένιους πειρασμούς και όχι μόνο.
Το «My Greek Sweets!» είναι το τέταρτο βιβλίο της ξενόγλωσσης μαγειρικής σειράς Μy Greek της Ιωάννας Παυλάκη, που γεννήθηκε πριν από 5 χρόνια και είναι αφιερωμένη στην ελληνική γαστρονομία. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν το άλλο μισό του My Greek Taverna, του πρώτου βιβλίου της σειράς, καθώς μέσα από τις συνταγές τους ταξιδεύουν τον αναγνώστη στην αλμυρή και γλυκιά πλευράς της Ελλάδας.
Στη σειρά Μy Greek κυκλοφορούν ακόμα το My Greek Meze και το Μy Greek Vegan Food από τις εκδόσεις Πεδίο.
Λίγα λόγια για τις συγγραφείς
Η Ιωάννα Παυλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Η καταγωγή της όμως είναι από τη Λέσβο, όπου περνούσε όλα της τα καλοκαίρια όταν ήταν παιδί. Έμαθε να μαγειρεύει και να δοκιμάζει διαφορετικές γεύσεις στο πλευρό της γιαγιάς της. Το χόμπι της είναι να ξεφυλλίζει βιβλία μαγειρικής, ενώ τα ταξίδια της στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο διεύρυναν τους γαστρονομικούς της ορίζοντες. Απολαμβάνει να μαγειρεύει για φίλους και λατρεύει τη θάλασσα. Το πάθος της είναι να κάνει πραγματικότητα μικρές ιδέες, όπως τα επιτυχημένα βιβλία μαγειρικής My Greek. Instagram @fishpavlaki
Η Ιωάννα Σταμούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ερμούπολη της Σύρου. Δημοσιογράφος γεύσης, μαμά-μαγείρισσα και λάτρης της ζαχαροπλαστικής τέχνης, ερευνά, γράφει και δημιουργεί συνταγές. Ήταν διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού OLIVE στην Ελλάδα από το 2007 μέχρι και το 2017. Το 2013 δημιούργησε το προσωπικό της site το www.sweetly.gr στο οποίο ξεδιπλώνει το πάθος της για την ελληνική παραδοσιακή ζαχαροπλαστική. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Γεύση Μαγεία και έχει δημιουργήσει άλλα 4 βιβλία με συνταγές για λογαριασμό μεγάλης εταιρείας. Instagram @ioannastamoulou
info
Σελίδες: 168, Λιανική Τιμή: 18,90€. Κυκλοφορεί στα Public, σε κεντρικά βιβλιοπωλεία και οnline στο e-pediobooks.gr
Διαβάστε ακόμη
My Greek Meze: 65 πιατάκια γεμάτη γεύση και αγάπη
«Το DNA στο πιάτο σου»: Αλλιώς, πώς να τρώμε ανάλογα με τα γονίδιά μας
Η γαστρονομία «εν τόπω και εν χρόνω» στο νέο βιβλίο «Γαστρονομικές Κοινότητες» του Γιώργου Πίττα