Όταν το θερμόμετρο δείχνει 40°C, το «τι θα φάμε» γίνεται υπαρξιακό ερώτημα. Η αφόρητη ζέστη επιβάλλει νέους όρους. Όχι για όλους, για εκείνους που μαγειρεύουν μόνο για τον εαυτό τους.
Το καλοκαίρι στην πόλη, όπου η ζέστη χτυπά από νωρίς, το γεύμα για έναν άνθρωπο είναι πράξη επιβίωσης αλλά και αυτοφροντίδας. Αντί να παραγγείλουμε για δεύτερη και τρίτη φορά μέσα στην εβδομάδα ή να περιοριστούμε σε ένα απλό τοστ φτιαγμένο «στο πόδι», μπορούμε να σκεφτούμε διαφορετικά. Ένα γεύμα απλό, νόστιμο και ελαφρύ, φτιαγμένο μόνο για εμάς. Για να ταΐσουμε τον εαυτό μας όπως του αξίζει, με ηρεμία και βιταμίνες, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην γεύση.
Μια βιαστική περατζάδα στη λαϊκή αγορά νωρίς το πρωί, λίγες προμήθειες στο κοντινότερο σουπερμάρκετ, αρκούν για να βρούμε αμπελοφάσουλα και μελιτζάνες σε όλα τα χρώματα. Μοβ, λευκές ή πράσινες. Αλλά και τα καλαμαράκια τώρα τρώγονται ευχάριστα, ενώ το μπούτι κοτόπουλο είναι πάντα μία πασπαρτού λύση.
Αυτοφροντίδα και αγάπη, λοιπόν, με φαγητά καλοκαιρινά και νόστιμα
Καλαμαράκια με πατάτες
Αυτή η συνταγή θα μπορούσε να λέγεται και «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και η αφεντιά μου». Χρειάζεται περίπου 50 λεπτά για να ετοιμαστεί και είναι ιδανική περίπτωση για να απολαύσετε όχι μόνο το τελικό αποτέλεσμα στο πιάτο αλλά και τη διαδικασία της μαγειρικής. Σκεφτείτε τι γεύσεις θα βγουν τη στιγμή που θα πρέπει να σβήσετε τα καλαμαράκια με κρασί.
Μελιτζάνες με λουκάνικο
Αυτή η συνταγή είναι ο ορισμός της έννοιας «αυτοφροντίδα χωρίς εκπτώσεις στη γεύση». Και μελιτζάνα και λουκάνικο, πόσο πιο νόστιμο να γίνει; Ευκαιρία είναι να προμηθείτε 4 μελιτζάνες και όχι μόνο 2, γιατί σίγουρα θα θέλετε να φάτε και δεύτερο πιάτο από αυτό το φαγητό. Αν δεν τρώτε τόσο πολύ, τότε φυλάξτε το για το επόμενο γεύμα. Άλλωστε είναι νόστιμο και ζεστό και κρύο.
Δείτε επίσης
Βαριέστε να μαγειρέψετε; Καλοκαιρινές συνταγές για να μην σας τρώει η κουζίνα μέσα στη ζέστη