Με στόχο να προσφέρει σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τις γαστριμαργικές απολαύσεις που κρύβει ο θησαυρός της ελληνικής κουζίνας, το Porto Carras Grand Resort, το ιστορικό ξενοδοχειακό συγκρότημα της Χαλκιδικής και το Domaine Porto Carras, ο μεγαλύτερος ενιαίος βιολογικός αμπελώνας της Ελλάδας, δημιούργησαν το βιβλίο μαγειρικής Porto Carras Cookbook.
Στις 112 σελίδες της πολυτελούς αγγλόφωνης έκδοσης, η οποία χωρίζεται στις ενότητες “Winery”, “Hospitality”, “Gastronomy”, θα ανακαλύψετε όχι μόνο αγαπημένες γεύσεις που θυμίζουν Ελλάδα αλλά και πολύτιμες συμβουλές για food and wine pairing. Στην πρώτη ενότητα, ο αναγνώστης μέσα από την περιήγηση του στην σπουδαία ιστορία του κτήματος ανακαλύπτει πιάτα που συνοδεύονται ιδανικά με την κατάλληλη ποικιλία κρασιού, μέσα από μια πλούσια επιλογή που προσφέρει το Κτήμα Πόρτο Καρράς ενώ παράλληλα, βρίσκει πληροφορίες για συνδυασμό φαγητού με τύπο κρασιού.
Στο υπόλοιπο μέρος του βιβλίου ξεδιπλώνεται όλη η μαγεία της ελληνικής αλλά και μεσογειακής κουζίνας, μέσω της ζεστής φιλοξενίας του Porto Carras Grand Resort με αγαπημένες συνταγές ελληνικού πρωινού, όπως το σπιτικό κουλούρι Θεσσαλονίκης και η μπουγάτσα αλλά και η γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής , όπως οι χειροποίητες πίτες, τα όσπρια αλλά και λαχταριστά σιροπιαστά γλυκά.
Το ταξίδι ολοκληρώνεται με ένα αφιέρωμα στη γαστρονομία με ευφάνταστους συνδυασμούς γεύσεων από ταλαντούχους σεφ, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί στο ετήσιο Porto Carras Greek Gastronomy Festival: Τάσος Αντωνίου, Μαρία Εκμεκτσίογλου, Πατήρ Επιφάνειος, Ντίνα Νικολάου, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Ελένη Ψυχούλη αλλά και η chef a la carte του συγκροτήματος Στέλλα Σπανού.