Το ψωμί στο σπίτι είναι μια διαδικασία που θέλει το χρόνο της αλλά αξίζει και με το παραπάνω. Αν αποφασίσετε να βάλετε το ζύμωμα στο πρόγραμμα σας, τα δύο εξαιρετικά βιβλία του Γιώργου Καραγιάννη “Φυσικό Προζύμι” και “Ψωμί και ζύμες” θα σας φανούν απίστευτα χρήσιμα.

Ακολουθώντας το γνώριμο στυλ του, που θέλει να μεταδίδει γνώσεις και όχι μόνο συνταγές, ο Γιώργος Καραγιάννης ξεκινά και τα δύο βιβλία με χρήσιμες πληροφορίες.

prozimi-1a

Συγκεκριμένα, στο “Φυσικό Προζύμι” εξηγεί τι είναι και πώς σχετίζεται με την παράδοση μας και ακολουθούν χρήσιμα tips και 20 εύκολες συνταγές. Όσο για το “Ψωμί και ζύμες”, για τη δημιουργία του οποίου χρειάστηκαν 3 χρόνια με αμέτρητες ώρες έρευνας και δοκιμών, αναλύει λεπτομερώς μεθόδους και τεχνικές αρτοποιίας, το ψήσιμο, την αποθήκευση κ.α.. Τέλος, παρουσιάζει 130 συνταγές, ιδανικές για τον επαγγελματία αρτοποιό αλλά και όποιον θέλει να φτιάξει ψωμί.

info
Από τις Εκδόσεις Ψύχαλου σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.