Το περιοδικό Olive καλωσορίζει τον Στέλιο Παρλιάρο.
Κάθε μήνα θα παρουσιάζει τις συνταγές του που κάνουν πιο γλυκιά την καθημερινότητά μας.
Για το πρώτο τεύχος στο νέο του σπίτι, ο Στέλιος Παρλιάρος επέλεξε να μοιραστεί μαζί σας τις πιο αγαπημένες του συνταγές για γλυκά ελληνικά, παραδοσιακά ή αστικά, εκείνα που μιλούν στις καρδιές και στη γεύση όλων μας.
Ετσι, αυτή την Κυριακή παρουσιάζει στο Olive αναλυτικά τα πιο αγαπημένα του ελληνικά γλυκά με 17 συνταγές που έχουν τη γνώση και τη γεύση της πατρίδας μας.
Αυτό που κάνει τη διαφορά σε αυτές τις συνταγές, όπως εξηγεί ο ίδιος, είναι το εξής: «Επειδή κάθε νέα αρχή έχει τη δική της γλύκα, σε κάθε συνταγή μου έχω προσθέσει κάποιο υλικό που θα την κάνει πιο φρέσκια, αλλά το ίδιο οικεία και λατρεμένη. Εύχομαι ένα καλό φθινόπωρο και να μπείτε στην κουζίνα μαζί μου για να φτιάξουμε τα πιο αξέχαστα γλυκά μας».
Ελάτε λοιπόν μαζί μας, στο νέο τεύχος του Olive, να φτιάξουμε καρυδόπιτα με καραμελωμένα καρύδια, βουτήματα της μαμάς, γαλατόπιτα, κέικ αμυγδάλου, γλυκό κουταλιού με αποξηραμένα σύκα, αλλά και κέικ με ελαιόλαδο, διπλοφουρνιστά μπισκότα πορτοκαλιού, κρέμα κακάο, κεράσματα με φιστίκι Αιγίνης, ραβανί με καρύδα, χαλβάς πολίτικο με γάλα, γούπερ γαλακτομπούρεκο με αμύγδαλα, μαντολάτο και άλλα, για το πιο γλυκό φθινόπωρο της ζωής μας!
Μεγάλο αφιέρωμα
Γυναίκες στη γαστρονομία: Μια αθόρυβη επανάσταση
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ήρεμη δύναμη της ελληνικής γαστρονομίας με 60 εκπροσώπους από τον κάθε τομέα της. Μιλήσαμε με παραγωγούς, επιχειρηματίες, οινοποιούς, ζαχαροπλάστισσες, chef, μαγείρισσες, οινοχόους, baristi και bartenders για τη ζωή και τη δουλειά τους στον κόσμο της γεύσης.
Ανάμεσά τους, 9 γνωστές μαγείρισσες, σεφ, ιδιοκτήτριες εστιατορίων μοιράζονται μαζί μας τις συνταγές της εποχής που πιο πολύ αγαπούν να μαγειρεύουν για ανθρώπους δικούς τους και πελάτες. Οι συνταγές τους εκφράζουν αυτό που είναι η καθεμιά στην κουζίνα και τα φαγητά που αγαπά να μαγειρεύει. Συνταγές για όλον τον μήνα για τις καθημερινές και για τα Σαββατοκύριακα, με υλικά εποχικά και εκτελέσεις «σπιτικές», για να μας λύσουν τα χέρια και να νοστιμέψουν τα τραπέζια μας…
Η πολυβραβευμένη κυρία της Χαλκιδικής, η Γιώτα Κουφαδάκη, cheffe patronne της Μπουκαδούρας, μας μαγειρεύει…
Παστίτσιο, Ψαρόσουπα, Λαχανοντολμάδες, Φασόλια στον φούρνο & Ψήμα
Η βραβευμένη νεαρή Σταυριανή Ζερβακάκου από τη Μάνη, που ετοιμάζει το δικό της εστιατόριο, δημιουργεί για εμάς:
Μανιάτικα χειροποίητα λαζάνια με λευκή στραπατσάδα, Ξινό τραχανά με σαλιγκάρια και σύγλινο Μάνης, Πράσινες ντομἀτες πλακἰ με μαύρη κορινθιακή σταφίδα και παλαμίδα στον φούρνο, Λουκάνικο Μάνης με χόρτα εποχής και γαρίδες σωτέ, Λούπινα σερβιρισμένα στη μαρινάδα τους
Η πρώην μαρκετίαρ Αργυρώ Κουτσού με τα μαγικά χέρια στις κατσαρόλες μοιράζεται μαζί μας…
Μοσχαράκι με ροκφόρ & σουλτανίνα, Χοιρινό λαιμό με φρέσκια ντομάτα, Μακαρονάδα με ξιφία, Πανακότα με πρέντζα, Χάντρες φούρνου με κορνμπίφ & τηγανητά ψωμάκια με φέτα
Η επίσης βραβευμένη και εμπνευσμένη Κωνσταντίνα Φάκλαρη μας φτιάχνει μια από τις αγαπημένες της συνταγές…
Κολοκυθοκορφάδες (και όχι μόνο)!
Η αγαπημένη μαγείρισσα των οινοποιών, η Κυριακή Φωτοπούλου, μας δίνει τις δικές της λατρεμένες συνταγές:
Ρεβιθάδα φούρνου με λαχανικά, σύγκλινο Μάνης & κύμινο, Κουνελάκι σιγομαγειρεμένο στη λαδόκολλα με κουκουνάρι, σταφίδες & πετιμέζι, Μοσχαρίσια στηθόπλευρα με τραχανά και ξηρό ανθότυρο Νάξου, Κατσικάκι λαδορίγανη, Μαυρομάτικα φασόλια με ψιλικά στον φούρνο
Η μετανάστρια αγάπης στη Σικελία και cheffe patronne Μάγκυ Ταμπακάκη μας σερβίρει αλά ιταλικά:
Gnocchi ρικότας με μελιτζάνα, Casatiello, Fagioli e scarole, Alici in tortiera, Caprese al cioccolato
Η κυκλαδίτισσα λόγια μαγείρισσα Μάρω Διακάτου έχει για εμάς πιάτα με ζυμαρικά & όσπρια:
Σπαγγέτι με σάλτσα ψητής πιπεριάς, Σπαγγέτι με ελιές & σκορδάτα μπουκούνια, Οσπριάδα με λαχανικά, Ροβίτσα με μαραθόριζα & τζίντζερ, Φραγκοκεφτέδες με κυκλαδίτικο τζατζίκι
Η Εύα Μονοχάρη μας μαγειρεύει καθημερινά και πεντανόστιμα…
Κολοκυθόπιτα, Πεινιρλί, Αρακά με κανέλα & μπαχάρι, Τας κεμπάπ, Κεφτεδάκια πολίτικα και άλλα νόστιμα…
Η νεαρή και εμπνευσμένη Ερασμία Μπαλάσκα σερβίρει πιάτα από την ιδιαίτερη πατρίδα της, το Μεσολλόγγι!
Χέλι στο φούρνο με χόρτα, άνηθο και αυγοτάραχο, Μεσολογγίτικο ραβανί, Σπληνάντερο στη γάστρα, Γαλατόπιτα αλμυρή, Γίδα βραστή με τραχανά
Ακόμα!
-Ιδέες και προϊόντα για το σπίτι
-Εστιατόρια
-Τα κρασιά του μήνα
Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!