Το πρώτο βιβλίο του Bakery Chef, Χάρη Παπαλίτσα θα κυκλοφορήσει το προσεχές φθινόπωρο από την Gastronomy Essentials.
Γλυκά και αλμυρά πρωινά αρτοσκευάσματα, γιορτινές συνταγές, παραδοσιακά αλλά και πιο ιδιαίτερα ψωμιά, ξεδιπλώνονται σε μοναδικές φωτογραφίες και αναλυτικές συνταγές.
Παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες τεχνικές, έρχονται να καλύψουν όλες τις πτυχές της τέχνης της αρτοποιίας, προσφέροντας στον αναγνώστη έναν πλούσιο οδηγό που δε γίνεται να χάσετε.
Παραδοσιακά πανετόνε, τσουρέκια, αλμυρά και γλυκά μπριός, αλλά και με κρέμα κάστανο, μυζήθρα, κασέρι και χωριάτικο λουκάνικο, New York style bagels, galette με καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον και Gruyere, bretzel, βιενέζικη μπαγκέτα, πεϊνιρλί, ψωμί μπίρας με μαύρη βύνη και κριθάρι, ψωμί προζυμένιο ντίνκελ με βρώμη, ψωμί μοναστηριακό, ψωμί ζωριάτικο ωριμασμένο με μέλι, ψωμί παντζαριού, με κατσικίσιο τυρί και μαύρο σκόρδο, είναι μερικές, από τις πάνω από 70 συνταγές από Ελλάδα και Ευρώπη, που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο.
Η μοναδική αυτή έκδοση όμως, δεν σταματάει μόνο στις συνταγές. Μέσα στο βιβλίο υπάρχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο θεωρίας, που αναλύει διεξοδικά την τέχνη του τέλειου ζυμώματος, της σωστής ωρίμανσης, του προζυμιού και του ψησίματος. Μικρά μυστικά για το τέλειο αποτέλεσμα, που θα κάνουν τη διαφορά στην παραγωγή και τελική παρουσίαση του προϊόντος, που θα επιλέξετε να φτιάξετε.
Γεννημένος στον Βόλο και μεγαλωμένος από γονείς αρτοποιούς, ο Χάρης Παπαλίτσας, είχε από την παιδική του ηλικία όλα τα απαραίτητα εφόδια, για να εντρυφήσει από νωρίς στα μυστικά της αρτοποιίας.Το βιβλίο αυτό, είναι το αποτέλεσμα του πάθους του για τη συνεχή εξέλιξη της αρτοποιίας και την επιθυμία του να μοιραστεί τις γνώσεις του για αυτήν την υπέροχη αυτή τέχνη. Στην προσπάθειά του αυτή, αρωγός στέκεται η Gastronomy Essentials, η οποία έχει αναλάβει την έκδοση του βιβλίου.
Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την έκδοση και να επωφεληθούν της έκπτωσης 20% που προσφέρεται στην περίοδο του pre-sale, μπορούν να κάνουν την παραγγελία τους στο Cucina.gr.
info
Χαρακτηριστικά έκδοσης: Συγγραφέας: Χάρης Παπαλίτσας
Εκδόσεις : Gastronomy Essentials
Σελίδες: 240
Σχήμα: 23 x 28.5 εκ.
Γλώσσα:Ελληνικά
Τιμή Χωρίς PRE-SALE: 60€
Τιμή Με PRE-SALE: 48€
Έξοδα αποστολής σε Ελλάδα & Κύπρο: 5€
cucina.gr
Δείτε επίσης
Nέο ebook για τη Σαντορίνη από τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση
Γλυκά χωρίς… Γιατί τελικά τα γλυκά είναι για όλους
Απλά και διαφορετικά: Συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής σε διαφορετική διάσταση