Το Cantina, αυτή την Κυριακή 25/5, μάς ταξιδεύει στον Βόλο και μας συστήνει 20 από τα πιο παραδοσιακά τσιπουράδικα της πόλης -μαζί και τις συνταγές που τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Πιάτα εμπνευσμένα από την απλότητα παραδοσιακών συνταγών, αλλά εξελιγμένα με σύγχρονες τεχνικές, που αναδεικνύουν ευφάνταστους γευστικούς συνδυασμούς.

Από τα τηγανητά dumplings χταποδιού και το κοκορέτσι θράψαλο μέχρι την ψητή φέτα, τυλιγμένη σε αμπελόφυλλα, η περιήγηση της ομάδας του Cantina επιβεβαιώνει ότι ο Βόλος προσφέρει μία γαστρονομική εμπειρία που όλοι οι Έλληνες θα άξιζε να ζήσουν έστω μία φορά στη ζωή τους.

Ψητή φέτα τυλιγμένη σε αμπελόφυλλα

Τηγανητά dumplings χταποδιού 1 με πικάντικο γιαούρτι

Γαλέος ψητός μαριναριστός με σος guacamole

Σεφταλιές μπακαλιάρου

Κοκορέτσι θράψαλο

Επίσης, αναλυτικά οι συνταγές:

Τηγανιά τόνου με καραμελωμένα κρεμμύδια και θυμάρι
«Καρμπονάρα» θράψαλο
Τηγανητή φέτα με πάπρικα και ελιές με μέλι και δυόσμο
Χταπόδι σαβόρο με πουρέ πατάτας
Συκωτάκια μπράσκας ψητά στη σχάρα
Πετροσωλήνες αχνιστοί
Χταπόδι με φάβα
Σαρδέλες σε αμπελόφυλλο
Μπακαλιάρος σε κουρκούτι με σκορδαλιά
Μύδια σε πικάντικη σάλτσα μουστάρδας με γλυκάνισο
Πανέ τηγανητές μελιτζάνες, μαριναρισμένες σε γρήγορη άλμη
Ρεγγοσαλάτα με ολόκληρη ρέγγα
Ανοιχτή οφτή πατάτα με καπνιστή πέστροφα
Μαρινάτες σαρδέλες με κρύα σάλτσα ελιάς
Τυροσαλάτα απαλή με τηγανητές ελιές
Πιπεροσαλάτα με ψητές πιπεριές
Προσφυγάκια σε καυτερή σάλτσα φούρνου

Συνταγές: Γρηγόρης Χέλμης | Εύα Μονοχάρη | Δέσποινα Παναγιωτοπούλου | Τιμολέων Διαμαντής | Δημήτρης Φλόκος | Βιολέτα Μαρινοπούλου

Διαβάστε περισσότερα και δείτε αναλυτικά τις συνταγές στο νέο τεύχος του Cantina, αυτή την Κυριακή 25/5, με το Πρώτο Θέμα.