Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :
1. Την εφημερίδα
2. Toν οδηγό μαγειρικής που ο Άκης Πετρετζίκης δημιούργησε για εσάς!
Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή, στο Πρώτο Θέμα, γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και υποδεχόμαστε την Πρωτοχρονιά δημιουργώντας τα πιο απίθανα Γιορτινά Γλυκά!
Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα.
44ο τεύχος!
Περνάμε παρέα τις γιορτές και θα τις γλυκάνουμε με κάποιες από τις πιο νόστιμες συνταγές που φτιάχτηκαν ποτέ. Κακά τα ψέματα: αυτή είναι η εποχή των γλυκών και είμαστε αποφασισμένοι να τη γιορτάσουμε όπως ακριβώς της αξίζει. Έτσι, λοιπόν…
Ετοιμάζουμε τα κλασικά αγαπημένα γλυκά της εποχής και τα επιστρατεύουμε για να στολίσουμε το σπίτι μας, αλλά και για να τα δωρίσουμε σε εκείνους που αγαπάμε: Από μελομακάρονα, gingerbread cookies, κουραμπιέδες με beurre noisette, φοινίκια μέχρι μελομακάρονα χωρίς προσθήκη κρυσταλλικής ζάχαρης – και αυτά είναι μόνο η αρχή!
Συνθέτουμε τούρτες-υπερπαραγωγή και υπέροχους, γιορτινούς κορμούς. Που θα θέλετε να φτιάχνετε όχι μόνο μέσα στις γιορτές, αλλά κάθε ημέρα του χρόνου: κορμός μελομακάρονο και κορμός με κρέμα λευκής σοκολάτας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Χριστουγεννιάτικη τούρτα gingerbread, τούρτα eggnog και μια ανεπανάληπτη τούρτα κολοκύθας με frosting τυριού. Το καλύτερο όλων; Εκτός από σούπερ απολαυστικά, τα συγκεκριμένα γλυκά είναι και απίστευτα όμορφα – τόσο όμορφα που θα λυπάστε να τα κόψετε…
Ζυμώνουμε και φουρνίζουμε βασιλόπιτα τσουρέκι, χριστουγεννιάτικα cupcakes, brownies με κάρδαμο και πορτοκάλι, κέικ καρότου με αποξηραμένα φρούτα και γλάσο λευκής σοκολάτας και ένα απίστευτα αφράτο πανετόνε που θα ζήλευε ακόμα και ο πιο δεινός Ιταλός ζαχαροπλάστης!
Τέλος, συνθέτουμε πέντε μικρά έργα τέχνης… Με λίγα λόγια, μοναδικές, γιορτινές τάρτες, οι οποίες θα κάνουν τις κάμερες των κινητών σας να πάρουν φωτιά και τα social media σας να παραμιλάνε… Τάρτα με λευκή σοκολάτα, τάρτα gingerbread και τάρτα σοκολάτα-πορτοκάλι. Αυτές είναι τρεις, ενώ εμείς μιλήσαμε για πέντε. Τις άλλες δύο θα τις ανακαλύψετε στις σελίδες που ακολουθούν.
Και κάπως έτσι, θα σας ευχηθούμε να έχετε τα πιο νόστιμα, τα πιο γλυκά Χριστούγεννα και μία ακόμα πιο όμορφη και απολαυστική Πρωτοχρονιά!
Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:
ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ
Μοιραζόμαστε μαζί σας συνταγές για γλυκά στις καλύτερες σπιτικές εκδοχές τους . Μαζί με αυτές, φυσικά, και όλα τα μυστικά τους ώστε να είστε σίγουροι για ό,τι κάνετε σε κάθε βήμα της παρασκευής τους. Extra bonus συμβουλή; Βάλτε και τα παιδιά στην κουζίνα! Αυτή είναι η ιδανική εποχή και -δίχως αμφιβολία- η καλύτερη αφορμή.
Μελομακάρονα χωρίς προσθήκη κρυσταλλικής ζάχαρης, Gingerbread cookies, Κουραμπιέδες με beurre noisette, Φοινίκια, Μελομακάρονα
5 τρόποι για να χαρίσουμε στα γλυκά μας μια πιο γιορτινή χροιά
Πώς μεταμορφώνουμε ένα απλό γλυκό σε… χριστουγεννιάτικο; Απολαυστικές συμβουλές για σίγουρη επιτυχία!
ΚΟΡΜΟΙ & ΤΟΥΡΤΕΣ
Απίθανες συνταγές για να συνθέσετε βήμα-βήμα γλυκά τα οποία πραγματικά θα αφήσουν εποχή τόσο χάρη στη νοστιμιά όσο και στην εμφάνισή τους! Πάμε να ετοιμάσουμε μαζί:
Κορμός μελομακάρονο, Κορμός με κρέμα λευκής σοκολάτας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, Χριστουγεννιάτικη τούρτα gingerbread, Τούρτα eggnog, Τούρτα κολοκύθας με frosting τυριού
Η πιο υγιεινή εκδοχή: Βασιλόπιτα
Τι κι αν είναι τσουρεκένια, κέικ, αλμυρή ή γλυκιά, ένα είναι σίγουρο: Αποκλείεται το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι να μην κλείσει με την κοπή μιας βασιλόπιτας, κρυμμένο μέσα στην οποία θα είναι ένα φλουρί για τον τυχερό της παρέας.
ΚΕΪΚ & ΖΥΜΕΣ
Βασιλόπιτα, πανετόνε, γιορτινά κέικ και brownies. Όλα ζουμερά, αφράτα και άκρως γιορτινά! Σας έχουμε τις καλύτερες συνταγές, σούπερ απολαυστικές, για να μπείτε στην κουζίνα και να τις ετοιμάσετε δίχως δεύτερη σκέψη.
Βασιλόπιτα τσουρέκι, Χριστουγεννιάτικα cupcakes, Brownies με κάρδαμο και πορτοκάλι, Πανετόνε, Κέικ καρότου με αποξηραμένα φρούτα και γλάσο λευκής σοκολάτας
ΤΑΡΤΕΣ
Οι πιο νόστιμες και όμορφες τάρτες υπόσχονται να πάνε σε άλλη διάσταση το γιορτινό τραπέζι σας. Πώς; Χάρη στην τραγανή, καλοψημένη βάση τους και την -πραγματικά- βελούδινη γέμισή τους…
Τάρτα με λευκή σοκολάτα, Τάρτα gingerbread, Τάρτα με πεκάν και καρύδια, Τάρτα eggnog, Τάρτα σοκολάτα – πορτοκάλι
Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.
3. Τη σπάνια συλλεκτική έκδοση
«300 Φούρνοι και Ζαχαροπλαστεία σε όλη την Ελλάδα»
Έχεις πάει;
Κάθε φούρνος και μια εμπειρία που βιώνουμε με όλες μας τις αισθήσεις. Κάθε ζαχαροπλαστείο και ένα γλυκό συναίσθημα που γίνεται ανάμνηση.
Η μεγάλη βόλτα στους φούρνους και στα ζαχαροπλαστεία που απλώθηκε σε όλη τη χώρα ήταν εκπληκτική. Νόστιμη και πολύπλοκη, έφερε κοντά μας ανθρώπους με ζωή που μοιάζει μυθιστόρημα και αποκάλυψε τις σημερινές γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων με γοητευτικό τρόπο.
Το προζυμένιο ψωμί κυριαρχεί στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και σε ένα βαθμό και της Θεσσαλονίκης με απόλυτο πρωταγωνιστή τους επονομαζόμενους “νέους φούρνους” που βγάζουν προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης. Τα ζαχαροπλαστεία με πολίτικα γλυκά και σιροπιαστά του ταψιού είναι η σταθερά της απόλαυσης σε ολόκληρη τη χώρα. Νέα δυναμική τάση, τα ζαχαροπλαστεία με γλυκά για διατροφικές ευαισθησίες, gluten free, vegan, vegetarian, lactose free, sugar free, raw (ωμοφαγικά γλυκά).
Μιλώντας για το προζυμένιο ψωμί, τα αστικά κέντρα στέκονται γοητευμένα από ένα προϊόν που είναι καταχωρημένο στο DNA της βαθιάς γευστικής ελληνικής παράδοσης. Οι νέοι φούρνοι το ανέσυραν από τη σχετική λήθη που είχε περιπέσει, εφάρμοσαν τις νέες τεχνικές της αργής ωρίμανσης, επέφεραν κάθαρση από οτιδήποτε βιομηχανικό, ακόμα και από τη μαγιά, το έφτιαξαν με τα καλύτερα αλεύρια, νερό και αλάτι και μας το παρέδωσαν μυρωδάτο, βαρύ, χορταστικό και υπέροχο. Ένα κομμάτι του κοινού το λάτρεψε, ένα άλλο προτιμάει το φρεσκοψημένο, έντιμο ψωμί με τη μαγιά -πιο αφράτο, πιο κατανοητό.
Η περιφέρεια, πηγή του προζυμένιου ψωμιού, το πάει πιο χαλαρά. Προφανώς δεν το είχε λαχταρίσει τόσο όσο ο βαθύς αστικός χώρος. Υπάρχουν υπέροχοι φούρνοι με προζυμένιο ψωμί, όχι αργής ωρίμανσης, αλλά είναι λίγοι (και υπέροχοι). Εξαίρεση κάποια κοσμοπολίτικα νησιά που παράγουν προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης πραγματικό αριστούργημα.
Τα αρτοποιήματα, έχουν γενικά τη μεγαλύτερη ζήτηση, όπως και οι πίτες με το χειροποίητο φύλλο. Στα αστικά κέντρα, στις κωμοπόλεις, στα χωριά, παντού οι πίτες μας είναι το street food που λατρεύουν οι πάντες.
Όσον αφορά στα ζαχαροπλαστεία, η μικρασιατική παράδοση των σιροπιαστών και γενικότερα των γλυκών της Ανατολής και πιο ειδικά τα πολύπλοκα γλυκά της Κωνσταντινούπολης, βρίσκονται μέσα στην καρδιά μας. Όμως, τα ζαχαροπλαστεία με τα ειδικά γλυκά είναι ένα δυναμικό κομμάτι που κατακτά καθημερινά όλο και μεγαλύτερο χώρο. Πόσο απέχει ο μπακλαβάς και το καζάν ντιμπί από τα gluten free γλυκά, τα sugar free, τα vegan τα vegetarian, τα γλυκά χωρίς λακτόζη; Δεν απέχουν. Συμπορεύονται, όπως επιβάλλεται από τη δημοκρατία της γεύσης: να υπάρχει κάτι που θα ικανοποιεί όλες τις προτιμήσεις και να είναι κατάλληλο για όλες τις ευαισθησίες.
Οι φούρνοι, τα πιτάδικα, τα μπουγατσατζίδικα, τα λουκουματζίδικα και τα ζαχαροπλαστεία που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, δεν είναι τα άπαντα των καλυτέρων της χώρας. Είναι όσα μπορέσαμε να ανιχνεύσουμε και όσα προλάβαμε να δοκιμάσουμε. Όσα καλά και άξια δεν βρίσκονται εδώ, απλώς περιμένουν την επόμενη έκδοση.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ενας ολόκληρος κόσμος γνώσης
Μια γαστρονομική γη η Μακεδονία, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη με τα ονομαστά τσουρέκια και τα πολίτικα γλυκά, τα υπερμοντέρνα ζαχαροπλαστεία και τους εκπληκτικούς φούρνους. Στο ανατολικό κομμάτι της Μακεδονίας, καινούργια σημεία όπου κυρίως η ζάχαρη διεκδικεί πρωτιές. Στο δυτικό, τα προζυμένια ψωμιά στον ξυλόφουρνο και οι παραδοσιακές πίτες κρατούν δυνατά το πόστο τους.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Παράδοση ζυμωμένη με καινοτομία
Στη Αττική, η Αθήνα λατρεύει τους “νέους φούρνους” με τα προζυμένια ψωμιά αργής ωρίμανσης και τα ζαχαροπλαστεία που μιλούν τις νέες γλώσσες -gluten free, vegan,sugar free-, ενώ κρατάει θέση και για παμπάλαιους ξυλόφουρνους. Στην υπόλοιπη Στερεά, λίγα δυναμικά προπύργια της παράδοσης με τοπικά γλυκά και ζυμωτά ψωμιά, ξεχωρίζουν σε μια θάλασσα από μοντέρνες επιχειρήσεις.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η μαγιά της παράδοσης
Μπατζίνα, πλαστός, τραχανόπιτα, γαλατόπιτα. Οι νοικοκυρές της Θεσσαλίας έχουν δημιουργήσει τις ξακουστές πίτες του τόπου με την άφθαστη τέχνη τους στο τραγανό φύλλο, μια χεριά χόρτα, μια κούπα τυρί, μια κούπα τραχανά.
ΘΡΑΚΗ
Γνώση από τη Δύση και την Ανατολή
Στην πολυσύνθετη γλυκιά εμπειρία της Θράκης, γεφυρώνεται ηδονικά η Ανατολή και η Δύση, από τις αστικές καριόκες της Ξάνθης, μέχρι το μεθυστικό σουτζούκ λουκούμ της Κομοτηνής και τα μοσχομυριστά σιροπιαστά σε κάθε στενό.
ΚΡΗΤΗ
Οι γευστικοί Θρύλοι
Στην Κρήτη πρωταγωνιστούν οι ακαταµάχητες κριθαροκουλούρες, τα πεντανόστιµα καλτσούνια, η δαντελωτή σφακιανή πίτα και το µοναδικό «φτάζυµο» (εφτάζυµο) στιβαρό ψωµί µε προζύµι από ρεβύθια.
ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
Μια γλυκιά εμπειρία ζωής
Το πολύτιμο φιστίκι της Αίγινας με τη λεπτή γεύση, τα αμυγδαλωτά από τις Σπέτσες και την Ύδρα που μοσχοβολούν ανθόνερο και ροδόνερο, τα θεσπέσια εσπεριδοειδή με το μεθυστικό άρωμα από τον Πόρο, είναι η πρώτη ύλη για τα ονειρεμένα γλυκά του Αργοσαρωνικού.
ΗΠΕΙΡΟΣ
Eπικές ιστορίες γεύσης
Άφθαστη η τέχνη των Ηπειρωτών στην αρτοποιεία, μεταφέρεται από γενιά σε γενιά αιώνες τώρα. Χωρίς αμφιβολία αυτοί οι σπουδαίοι μάστορες, έφεραν το μοσχοβολιστό ζυμωτό ψωμί σε όλη τη χώρα και σχεδόν όλοι οι σπουδαίοι φούρνοι έχουν στις απαρχές τους κάποιον Ηπειρώτη μάστορα.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Αυθεντικές ιστορίες
Στα πιο αγαπημένα νησιά του κόσμου, τα συριανά λουκούμια και τα ανδριώτικα αμυγδαλωτά φτιάχνουν γλυκιά παλέτα, η ξινομυζήθρα μπαίνει σε πίτες και πιτάκια, σπουδαίοι ξυλόφουρνοι ψήνουν φοβερά ψωμιά μακράς ωρίμανσης και εξαιρετικοί pastry chef κάνουν δυνατό παιχνίδι.
ΕΠΤΑΝΗΣΑ
Η γλυκιά ζωή
Μάντολες, νουγκά,, κομφέτο, τορρόνε, αλλά και “παστα φρόλα”, κερκυραϊκή εκδοχή της γνωστής πάστα φλώρα, και “φογάτσα”. Η Ενετική και Εγγλέζικη επιρροή καθορίζει εντυπωσιακά την ζαχαροπλαστική στα Επτάνησα.
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Αρτος και ποιήματα
Όλα εδώ είναι ονομαστά. Τα γλυκά κουταλιού της Χίου, το παξιμάδια και όλα τα αρτοποιήματα από την τοπική ποικιλία μαυραγάνι της Λήμνου, τα καταπληκτικά ψωμιά από τον ξυλόφουρνο και η εντελώς ξεχωριστή πολύφυλλη βασιλόπιτα Αγιάσου της Λέσβου.
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Εμπειρία με όλες τις αισθήσεις
Η Κάλυμνος έχει τα περισσότερα και πιο πλούσια ψωμιά προζυμένια σε όλα τα Δωδεκάνησα, η Ρόδος όμως έχει το ξακουστό μαλακό παστέλι μελεκούνι με το αρωματικό μέλι, η Σύμη το αφράτο ακούμι, η Νίσυρος ψωμιά άχαστα. Τα Δωδεκάνησα είναι γλυκύτατα όπως και να τα κοιτάξεις.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Το μεγαλείο της παράδοσης
Μανιάτικα λαλάγγια και τραβηχτή μανιάτικη πίτα, μεσσηνιακές δίπλες με μέλι θυμαρίσιο, ορεινοί ξυλόφουρνοι που αφήνουν την απίστευτη ευωδιά του προζυμένιου ψωμιού να σε ξελογιάζει, παξιμάδια και κουλουράκια, καρυδοκουραμπιέδες λαχταριστοί, στα ορεινά της Αρκαδίας. Τι να πρωτοδιαλέξεις;
4. To GALA, το διεθνές lifestyle περιοδικό
και με την έκδοση των 2,00€
Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :
Girls & Gems
Οι νέες μούσες της υψηλής κοσμηματοποιίας
Ομορφες, διάσημες, επιδραστικές: οι new age stars γίνονται οι ιδανικές πρέσβειρες των high jewelry οίκων
Αφιέρωμα Κόσμημα
– High end δημιουργίες
– Σπάνιες συλλογές
Parov Stelar
Ο βασιλιάς του electro-swing
Ο παραγωγός που πριν από 20 χρόνια έκανε μόδα τους ρυθμούς των 20s έρχεται για δύο χριστουγεννιάτικες boogie nights στην Αθήνα
Νικολάκης Ζεγκίνογλου
Οι Κάννες, το «Milky way» & οι ιστορίες πίσω από τους ρόλους
O εξαιρετικός κινηματογραφικός ηθοποιός κατακτά και τη μικρή οθόνη μέσα από μια καταιγιστική διαδρομή
Ακόμα:
Κωνσταντίνα Κλαψινού
«Ο ηθοποιός μόνο στο θέατρο μπορεί να αποδείξει ότι αυτός είναι ο προορισμός του»
House of Gucci
Το μεγάλο ταξίδι του στυλ
Bvlgari Hotel
Το νέο τοπόσημο της Ρώμης
To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.
Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.
Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :
1. Την εφημερίδα
2. To GALA, το διεθνές lifestyle περιοδικό
και με την έκδοση των 2,00€
Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :
Girls & Gems
Οι νέες μούσες της υψηλής κοσμηματοποιίας
Ομορφες, διάσημες, επιδραστικές: οι new age stars γίνονται οι ιδανικές πρέσβειρες των high jewelry οίκων
Αφιέρωμα Κόσμημα
– High end δημιουργίες
– Σπάνιες συλλογές
Parov Stelar
Ο βασιλιάς του electro-swing
Ο παραγωγός που πριν από 20 χρόνια έκανε μόδα τους ρυθμούς των 20s έρχεται για δύο χριστουγεννιάτικες boogie nights στην Αθήνα
Νικολάκης Ζεγκίνογλου
Οι Κάννες, το «Milky way» & οι ιστορίες πίσω από τους ρόλους
O εξαιρετικός κινηματογραφικός ηθοποιός κατακτά και τη μικρή οθόνη μέσα από μια καταιγιστική διαδρομή
Ακόμα:
Κωνσταντίνα Κλαψινού
«Ο ηθοποιός μόνο στο θέατρο μπορεί να αποδείξει ότι αυτός είναι ο προορισμός του»
House of Gucci
Το μεγάλο ταξίδι του στυλ
Bvlgari Hotel
Το νέο τοπόσημο της Ρώμης
To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.
Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.
3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.