Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :
1. Την εφημερίδα
2. Toν οδηγό μαγειρικής που ο Άκης Πετρετζίκης δημιούργησε για εσάς!
Αυτή την Κυριακή στο Θέμα, στρώνουμε τα πιο γευστικά γιορτινά τραπέζια και απολαμβάνουμε «Πάσχα στο Χωριό»!
Αυτή την Κυριακή 9/4 και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα.
36ο τεύχος
Πάσχα στο χωριό
Φέτος το Πάσχα δημιουργούμε αναμενόμενες και… πολυαναμενόμενες συνταγές με απρόσμενα υπέροχη γεύση από κάποιες πανέμορφες γωνιές της Ελλάδας!
Ξεκινάμε, λοιπόν, με τις κλασικές παραδοσιακές συνταγές. Ετοιμάζουμε από μαγειρίτσα και τζιγεροσαρμάδες μέχρι κοκορέτσι στον φούρνο, βάζοντας γερές βάσεις για το πιο νόστιμο Πάσχα.
Καταπιανόμαστε με αγαπημένες πίτες και ζύμες.
Ταξιδεύουμε νοερά σε κάποια από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας μας ετοιμάζοντας μια πασχαλινή συνταγή για κυρίως γεύμα από κάθε τόπο.
Μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε γλυκά τα οποία θα θέλαμε να ετοιμάζουμε όχι για μία ημέρα, αλλά για κάθε ημέρα του χρόνου!
Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:
Πάσχα αλά ελληνικά
Ετοιμάζουμε αγαπημένες πασχαλινές συνταγές με τον δικό μας τρόπο. Κάποιες τις… πειράζουμε, άλλες τις αφήνουμε έτσι ακριβώς όπως θα τις ετοίμαζε η γιαγιά μας. Κάθε εκδοχή έχει τη δική της χάρη. Όλες έχουν έναν σκοπό: να μας χορτάσουν, να γεμίσουν το σπίτι μας με αρώματα, το τραπέζι μας με γεύσεις και το μυαλό μας με ξεχωριστές αναμνήσεις.
Παραδοσιακή μαγειρίτσα, Κοκορέτσι στον φούρνο, Τζιγεροσαρμάδες, Αρνάκι στη γάστρα με πατάτες, Τσουρέκια με μέλι
Οι ετοιμασίες της Μεγάλης Εβδομάδας
Μέρα με τη μέρα συνθέτουμε το παζλ για ένα νόστιμο, όμορφο, παραδοσιακό Πάσχα.
Οι γεύσεις της Λαμπρής
Ετοιμάζουμε ζύμες και πίτες, όλες γευστικές, καμωμένες με αγάπη, για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και για οποιαδήποτε μέρα, κάθε εποχή του χρόνου!
Χανιώτικα καλτσούνια, Πασχαλινή κρεατόπιτα Κεφαλονιάς, Λαμπρόπιτες, Κρεμμυδόπιτα Μυκόνου, Χορτόπιτα χωρίς φύλλο (Μουσούντα)
Κάθε νησί, μια συνταγή…
…μια συνταγή πασχαλινή για ένα τραπέζι που -πραγματικά- τα έχει όλα. Γεύση, άρωμα, μα πάνω απ’ όλα… Ελλάδα! Μοιραζόμαστε μαζί σας νησιώτικες οικογενειακές συνταγές, μοναδικές, που περνούν από γενιά σε γενιά και με το πέρασμα του χρόνου καταφέρνουν να γίνουν σήμα κατατεθέν του κάθε τόπου.
Αρνίσιο μπούτι στον φούρνο με γέμιση (Μαουρί Καλύμνου), Αρνάκι στον φούρνο με σταφίδες και κουκουνάρι (Πασπαράς Καρπάθου), Κατσικάκι στον φούρνο με σέσκουλα και γραβιέρα (Πατούδο Νάξου), Κατσικάκι με σέσκουλα (Φρικασέ Τήνου), Μαστέλο Σίφνου
Γλυκό από τον τόπο σου
Κάθε γιορτή, κάθε τόπος, κάθε νοικοκυριό κουβαλούν τις δικές τους χαρακτηριστικές γλυκές γεύσεις. Ετοιμάζουμε πασχαλινές συνταγές και μοιραζόμαστε μαζί σας τον τρόπο και τα μυστικά για να τις ετοιμάσετε και να τις απολαύσετε στην καλύτερη δυνατή εκδοχή τους.
Γαλατερό, Ανεβατά καλτσούνια, Μελιτίνια, Τσουρεκάκια κρητικά, Μυζηθρόπιτα χωρίς φύλλο
H Meat Free εκδοχή: Μαγειρίτσα
Το βράδυ της Ανάστασης έχει συνδυαστεί με λαμπάδες, τσουγκρίσματα αυγών και οικογενειακά τραπέζια όπου την τιμητική του έχει ένα συγκεκριμένο πιάτο… η μαγειρίτσα!
Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.
Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!
3. Την ειδική έκδοση «Μαθήματα Γευσιγνωσίας Κρασιού
Από το αμπέλι στο ποτήρι» από τον καταξιωμένο Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη
Ένα μοναδικό εγχειρίδιο κρασιού κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Θέμα με τίτλο Μαθήματα Γευσιγνωσίας Κρασιού, Από το Αμπέλι στο Ποτήρι. Πρόκειται για μία συλλεκτική έκδοση που έχει την υπογραφή του Master of Wine Κωνσταντίνου Λαζαράκη που μυεί τους φίλους του κρασιού στον μαγικό κόσμο της γευσιγνωσίας.
Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο ίδιος «…σε πολλά πράγματα που υπάρχουν στην ζωή μας, το να κατανοήσουμε κάτι σε βάθος οδηγεί την ευχαρίστηση και τα συναισθήματα μας σε επίπεδα που δεν μπορούμε να φανταστούμε (και είναι κρίμα να τα χάνουμε)».
Και συνεχίζει : «Η πορεία του γευσιγνώστη όμως δεν έχει να κάνει μόνο με την εξερεύνηση των αρωμάτων και των γεύσεων που θα βρούμε στο ποτήρι μας. Πρέπει να γνωρίζει και τα βασικά στοιχεία της παραγωγής και να τα συνδέει με την έκφραση του κρασιού στην μύτη του και το στόμα του. «Μυρίζει έτσι γιατί προέρχεται από εκεί και ο παραγωγός το έκανε με αυτόν τον τρόπο». Πρέπει επίσης να γνωρίζει το πώς μπορεί να πάρει τα μέγιστα μέσα από την εμπειρία, μέσα από το ποτήρι που θα επιλέξει, την θερμοκρασία που θα σερβίρει το κάθε κρασί».
Η έκδοση Μαθήματα Γευσιγνωσίας Κρασιού είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης που απαντά σε αμέτρητα ερωτήματα:
Ποια είναι τα επίπεδα της γεύσης και της όσφρησης στο κρασί;
Πώς αξιολογείται η ποιότητα του κρασιού;
Πώς διαβάζεται σωστά η ετικέτα της φιάλης;
Πότε εφαρμόζεται η μετάγγιση κρασιού και γιατί;
Πώς συντηρείται μια φιάλης που έχει ανοιχτεί;
Ποιος είναι ο ρόλος του ποτηριού σερβιρίσματος;
Πώς ρυθμίζεται η θερμοκρασία σερβιρίσματος;
Ποιες είναι οι θερμοκρασίες σερβιρίσματος για το κάθε στυλ κρασιού;
Πώς παλαιώνει ένα κρασί με ασφάλεια;
Τα κεφάλαια που αναλύονται στα Μαθήματα Γευσιγνωσίας καλύπτουν όλο το φάσμα της γνώσης του κρασιού στη διαδρομή του από το Αμπέλι στο Ποτήρι.
• Η επίδραση του περιβάλλοντος και της ποικιλίας
• Η επίδραση του οινοποιού
• Η επίδραση της παλαίωσης
• Γευσιγνωσία και αξιολόγηση της ποιότητας
• Η αποκωδικοποίηση της ετικέτας
• Αποθήκευση – σερβίρισμα και συντήρηση
Όπως καταλήγει ο συγγραφέας της έκδοσης Κωνσταντίνος Λαζαράκης «Το να αρχίσετε να ανακαλύπτετε, μέσα από την μύτη και το στόμα σας, έναν καινούργιο κόσμο συγκινήσεων, πιστέψτε με, θα είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που έχετε κάνει στον εαυτό σας».
*Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης είναι μια σημαντική προσωπικότητα στο χώρο του κρασιού διεθνώς. Ήταν άλλωστε ο πρώτος Master of Wine της Νότιας Ευρώπης. Το βιβλίο του The Wines of Greece που εκδόθηκε στη αγγλική γλώσσα από την ίδια την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) αποτελεί το βασικό εγχειρίδιο μελέτης των ελληνικών οίνων σε όλον τον κόσμο. Είναι αξιοσημείωτο ότι, στον συγγραφέα της έκδοσης Κωνσταντίνο Λαζαράκη μαζί με τον τίτλο του Master of Wine, τού έχουν απονεμηθεί δύο ακόμη βραβεία, για τις επιδόσεις του κατά τη διάρκεια των εξαιρετικά απαιτητικών εξετάσεων για τον τίτλο του Master of Wine: Το “Bollinger Medal” για την αριστεία του στην τυφλή γευστική δοκιμή οίνου και το “Villa Maria Award” για την εξαίρετη επίδοσή του στην εξέταση της Αμπελουργίας. Ήταν ο 13ος στην ιστορία του Institute of Masters of Wine που κατέκτησε αυτά τα Βραβεία.
4. Το καθηλωτικό μυθιστόρημα της Κατερίνας Καριζώνη «Ο χάρτης των ονείρων»
Στα χρόνια του ταραγμένου ελληνικού Μεσαίωνα, οι άνθρωποι παρασύρονταν από την ορμή της ιστορίας, ζώντας περιπέτειες φτιαγμένες από τα καλύτερα υλικά του παραμυθιού. Όπως η αρπαγή από πειρατές ή ένας φλογερός, αδιέξοδος, καταραμένος έρωτας.
Η Κατερίνα Καριζώνη υπηρετεί με το μοναδικό χάρισμά της ένα είδος μυθιστορήματος που συνήθως χαρακτηρίζεται σαν «ιστορικό». Η καταξιωμένη Ελληνίδα συγγραφέας αναμιγνύει αριστοτεχνικά ορισμένα πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα με την μυθοπλασία, παρουσιάζοντας ένα συναρπαστικό, καθηλωτικά ρεαλιστικό αποτέλεσμα. «Ο χάρτης των ονείρων» αποτελεί κορυφαίο δείγμα γραφής για το ύφος και την κοσμοθεωρία της Κατερίνας Καριζώνη.
Η δράση τοποθετείται στο νησί της Πάρου, με φόντο τις Κυκλάδες του 1537, με πρωταγωνιστή της διήγησης έναν φτωχό ψαρά, τον Νικόλαο Μοστράτο, ο οποίος τυγχάνει να είναι φυσικό ταλέντο στη χαρτογραφία. Στην Πάρο συναντά τον έρωτα της ζωής του, την Ευγενία Ραγούση, μια εκτυφλωτικά ωραία νεαρή αριστοκράτισσα, μέλος μίας από τις επιφανέστερες οικογένειες της Πάρου. Το ταξικό χάσμα, αν και ανυπέρβλητο, δεν συνιστά τον κύριο λόγο που θα ρίξει τον Μοστράτο στην άβυσσο της απελπισίας, ότι δεν θα καταφέρει ποτέ να κατακτήσει την καρδιά της αγαπημένης του. Αυτό θα το προκαλέσει η άφιξη του αρραβωνιαστικού της δόνα Ραγούση, του κόμητα Μαρίνο Ντάντολο, ο οποίος καταφθάνει στην Πάρο για την τέλεση του γαμήλιου μυστηρίου. Ωστόσο, ακριβώς εκείνη τη στιγμή στο προσκήνιο εισβάλλει η πραγματική ιστορία, με τη μορφή του αμείλικτου Οθωμανού αρχι-πειρατή, Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα. Ένας ολόκληρος κόσμος γκρεμίζεται, καθώς η μοίρα του ψαρά-χαρτογράφου, της Ευγενίας και του Ντάντολο παραδέρνει, από δοκιμασία σε δοκιμασία και με μια συγκλονιστική περιπλάνηση, από την Ελλάδα, στην Ιταλία και πίσω. Κάθε καινούργια διαδρομή, ωστόσο, είναι πιο μπερδεμένη και απρόβλεπτη από κάθε προηγούμενη.
5. To GALA, το διεθνές lifestyle περιοδικό
και με την έκδοση των 2,00€
Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :
Anya Taylor Joy
Αυτή που θέλει η Gen Z
Στα 26 της χρόνια η πρωταγωνίστρια του «The Queen's Gambit» και του
«The Menu» ενσαρκώνει στον απόλυτο βαθμό αυτό που θέλει η
βιομηχανία του θεάματος αλλά και της μόδας τώρα
Ιώβη Φραγκάτου
Η άλλη «μούσα» του Μπισμπίκη
Η νεαρή ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Εγκλημα & Τιμωρία: Αθήνα» και εξηγεί πώς είναι να βουτάς στο ακραία ρεαλιστικό σύμπαν του δημιουργού χωρίς αναπνευστήρα
Μιρέλα Πάχου
Μια Δρ Νομικής στη μουσική σκηνή
Ταλαντούχα και δραστήρια, μιλάει για βίους παράλληλους και ασύμβατους, που είναι όμως οι δύο όψεις του δικού της νομίσματος
Στέλιος Παρλιάρος Χ Deux Hommes
Πασχαλινά αυγά υψηλής ραπτικής
Απλικαρισμένα υφάσματα, κεντήματα, παγιέτες και μεταλλικές πεταλούδες μεταμορφώνουν τα πασχαλινά αυγά ακόμα και σε συλλεκτικά έργα τέχνης
Dior
Επιστροφή στη Βομβάη
61 χρόνια μετά από το σόου που άφησε εποχή, ο εμβληματικός οίκος παρουσίασε τη νέα του συλλογή σε ένα σκηνικό πιο μαγικό κι από την εξωτική πόλη της Ινδίας
Ακόμα:
Γουάντα Φεραγκάμο
Μοντέρνα Σταχτοπούτα
Αριάνα ντε Λούκα
Κεραμικά από τα 80s
Μόδα
Εμφανίσεις για ηλιόλουστες μέρες
To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.
Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.
Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :
1. Την εφημερίδα.
2. To GALA, το διεθνές lifestyle περιοδικό
και με την έκδοση των 2,00€
To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.
Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.
3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.