Αυτή την Κυριακή μη χάσετε το Πρώτο Θέμα!

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :
1. Την εφημερίδα
2. To εξαιρετικό μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Παλιόκαιρος
Ο έρωτας, η μουσική, τα απωθημένα για την κατάκτηση της διασημότητας μαζί με πολλές άλλες περιπέτειες είναι όλα όσα βιώνει μια παρέα φίλων που ξεμένει σε ένα ελληνικό νησί. Τα καλοκαίρια που όλοι ζήσαμε -ή θα θέλαμε να ζήσουμε, σε ένα βιβλίο.

Πρωτότυπη και παραγωγική, αλλά κυρίως προικισμένη δημιουργός και αφηγήτρια ιστοριών, η Αμάντα Μιχαλοπούλου είναι μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες συγγραφείς, με κυρίαρχη παρουσία στη λογοτεχνία από τη δεκαετία του ’90 και εξής. Ο «Παλιόκαιρος» αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ευφάνταστης επινόησης χαρακτήρων και καταστάσεων, τοποθετημένες μέσα σε ένα σκηνικό το οποίο φαντάζει πολύ οικείο μα και αλλόκοτο ταυτόχρονα. Κεντρική ηρωίδα του μυθιστορήματος είναι η Βικτώρια, μια νεαρή επίδοξη συγγραφέας. Παρατηρώντας και κατασκοπεύοντας την παρέα των φίλων της, καθώς βρίσκονται όλοι μαζί στο «Τυφλονήσι», η Βικτώρια συγκεντρώνει υλικό για το βιβλίο που σκοπεύει να γράψει. Όμως μπροστά στα μάτια της ξεγυμνώνονται ένας προς ένας όλοι οι υποτιθέμενοι φίλοι που απαρτίζουν τη συντροφιά του Τυφλονησίου, μέσα από τις σχέσεις οι οποίες γεννιούνται στην κάψα του ελληνικού καλοκαιριού, φουντώνουν γρήγορα αλλά και, τις περισσότερες φορές, καταλήγουν εξίσου γρήγορα στον πόνο και τα δάκρυα. Όπως έχει αποδείξει πανηγυρικά σε όλο το έργο της, η Αμάντα Μιχαλοπούλου χειρίζεται άριστα την υψηλή τέχνη της ανάμιξης του πραγματικού με το φανταστικό -ή, μάλλον, του λογικού στοιχείου με το σουρεάλ. Στον «Παλιόκαιρο», όπου τα πάντα μπορούν να ανατραπούν από στιγμή σε στιγμή, εκτός από τους παράφορους και ρεαλιστικά πλασμένους ήρωες, πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει η μουσική. Η συντροφιά του «Παλιόκαιρου» ζει με τη μουσική -τη ροκ κυρίως- τα όνειρα, τις φλογερές επιθυμίες αλλά και τις ματαιώσεις της. Δηλαδή, όλα αυτά που ο καθένας μας αποκαλεί «ζωή».

3. Το Olive Ιουνίου, με 80αλμυρές και γλυκές συνταγές που γίνονται σε 30΄λεπτά!

«Σε 30΄τρώμε!»
Αυτή την Κυριακή στο Οlive Ιουνίου που κυκλοφορεί, ετοιμάζουμε τα πιο απίθανα πιάτα με τα φρέσκα του μήνα και Σε 30΄ τρώμε!

Απολαμβάνουμε 80 συνταγές, αλμυρές και γλυκές, που γίνονται στο πι και φι μόνο στο ΘΕΜΑ!
Μαγειρεύουμε γρήγορα, νόστιμα, εύκολα και χορταστικά πιάτα για το καλοκαίρι!
⦁ Τα κλασικά, παραδοσιακά και αγαπημένα μας πιάτα, αλλιώς
⦁ Όσπρια εξπρές
⦁ Το κρέας θέλει τρόπο
⦁ Ψάρια ημέρας

80 συνταγές σε 30΄!
Ετοιμάσαμε για εσάς προτάσεις για τα όλα τα γεύματα της ημέρας, με εποχικά φρούτα και λαχανικά, δροσερές σαλάτες και απίθανα ορεκτικά, μεζέδες αλλά και γλυκά πεντανόστιμα που γίνονται σε χρόνο dt. Μαζί, οι πιο νόστιμες διευθύνσεις για κάθε γούστο!

Διαβάστε στο Olive Ιουνίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Τα κλασικά εν τάχει
Μαγειρεύουμε σε παραλλαγές καλοκαιρινά πιάτα, που παραδοσιακά απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο, για να μπορούμε να τα απολαμβάνουμε κάθε μέρα, παρέα με τον Σωτήρη Ευαγγέλου.

Τα γεµιστά σε ρύζι πιλάφι, Οι µελιτζάνες ιµάµ στην κατσαρόλα, Κοτόπουλο µε µπάµιες, Τα γρήγορα φασολάκια, Σουτζουκάκια σµυρναίικα µε πατάτες τηγανητές

Το κρέας, εν συντομία
Ούτε ο κιμάς ούτε το κρέας χρειάζονται απαραίτητα πολύ χρόνο για να δώσουν γευστικές και άκρως καλοκαιρινές συνταγές. Ο Φάνης Μαϊκαντής μας δίνει τον τρόπο, μέσα από 5 απλά αλλά νόστιμα πιάτα.

Κοτόπουλο µπούτι µε τραχανά µαύρες ελιές, Αρνίσια παϊδάκια µε σκορδάτη σάλτσα µυρωδικών, Χοιρινά πανσετάκια µε κρέµα πιπεριάς Φλωρίνης & τραγανά φασολάκια, Κεφτεδάκια γαλοπούλας µε µπαχαρικά, πρόβειο γιαούρτι & τραγανά πατατάκια, Μοσχάρι φιλέτο στο τηγάνι µε κολοκυθάκια & κρέµα αριάνι

Ψαροφαγία εξπρές
Λαβράκι, τσιπούρα και μυλοκόπι μεταμορφώνονται στο άψε σβήσε στα πιο νόστιμα καλοκαιρινά πιάτα, που σερβίρονται σε βεράντες και αυλές. Ταιριάζουν άψογα με ένα αρωματικό τσίπουρο ή ούζο, αλλά και με ένα καλό λευκό ξηρό κρασί. Ο Γρηγόρης Χέλμης μας τα μαγειρεύει…

Λαβράκι µε φρέσκα κρεµµυδάκια στον φούρνο, Τσιπούρα BBQ, Πένες µε φρέσκο µυλοκόπι, λεµόνι, ελαιόλαδο & τσίλι

Το μποστάνι στο πιάτο
Μπαίνουμε στην κουζίνα με τον Γκίκα Ξενάκη για ανάλαφρα και γρήγορα μαγειρέματα, με πρωταγωνιστές τα φρέσκα λαχανικά της εποχής.

Μανέστρα µε σκορπίνα, ντοµάτα & φρέσκο βασιλικό, Πλιγούρι µαγειρεµένο µε ντοµάτα, µελιτζάνα & πέστο µε ανθότυρο, Μπριάµ µε φρέσκια ντοµάτα & ξινοµυζήθρα, Ριγκατόνι µε καπνιστό χοιροµέρι, φασολάκια τσαουλιά, λιαστή ντοµάτα & δυόσµο, Αρακάς & κουκιά µε πικάντικη σάλτσα, ρύζι & τηγανητά κρεµµύδια

Μέχρι να πεις όσπριο
Ετοιμάζουμε πιάτα για όλη την εβδομάδα χωρίς κόπο, με πρωταγωνιστές φασόλια, φακές και ρεβίθια, μαζί με την Εύα Μονοχάρη.

Τονοσαλάτα µε ζυµαρικά, κόκκινα φασόλια, αβοκάντο & καλαµπόκι, Πικάντικο ρύζι µε κουρκουµά & µαύρα φασόλια, Λεµονάτα µαυροµάτικα φασόλια, µε µύδια, µυρωδικά & σκόρδο, Πικάντικες φακές µε γαρίδες & πιπεριές, Γρήγορο τουρλού µε λευκά φασόλια & καλοκαιρινά λαχανικά, Ζυµαρικά µε σάλτσα από κόκκινες φακές & λιαστή ντοµάτα

Κουαρτέτο γκασπάτσο
Συστηνόμαστε εκ νέου με την κρύα σούπα της Ανδαλουσίας, που εδώ κάνει ιδανικό ταίρι με εποχικά φρούτα και λαχανικά, σε συνταγές του Γιώργου Δημητρακόπουλου.

Πεπόνι γκασπάτσο, Γκασπάτσο λαχανικών & καρπουζιού, Γκασπάτσο µε κρουτόν & πέστο, Σπαγγέτι µε γκασπάτσο

Εποχικά στο πι και φι
Με φρέσκα λαχανικά ετοιμάζουμε πανεύκολα πιάτα μέχρι να πεις κύμινο.

Τηγανητά λουλούδια κολοκυθιού µε µέλι & ξίδι, Σαλάτα κολοκυθιού µε φασολάκια & φέτα, Μοσχαρίσιο Τ-bone µε µανιτάρια, Σαλάτα µε νουντλς, τζίντζερ & κοτόπουλο, Σαλάτα µε µπουράτα & γκασπάτσο αρακά, Sugo scoglio (Ιταλικά ζυµαρικά µε θαλασσινά), Χούµους µε αραβικές πίτες & λαχανικά

Κάνδαυλοι
Τα σπιτικά σουβλάκια με κρέας, ψάρι ή τυρί κάνουν την καλύτερη παρέα με λαχανικά και φρούτα του ελληνικού καλοκαιριού.

Κεµπάπ µελιτζάνας, Πικάντικα αρνίσια κεµπάπ, Κεµπάπ κοτόπουλου µε καυτερή καπνιστή πάπρικα & ανανά, Σουβλάκι µε χαλούµι, ροδάκινο πίκλα & πικάντικο γιαούρτι, Σουβλάκι µανιταριών shawarma & σκορδάτη σάλτσα, Κεµπάπ ψαριoύ µε κουρκουµά & τζίντζερ

4×1
Τορτίγιες, αβοκάντο και ομελέτες στις πιο γευστικές παραλλαγές…

Η γλύκα της ταχύτητας
Με τα φρούτα της εποχής και σε χρόνο dt, σκαρώνουμε επιδόρπια δροσιστικά και αξεπέραστα!

Μους αβοκάντο µε σοκολάτα & πρώιµο πεπόνι, Ταρτάρ φράουλας µε ελαιόλαδο & βασιλικό, Νεκταρίνια σε σφολιάτα µε παγωτό καϊµάκι, Σάντουιτς µπισκότων µε κεράσια & παγωτό σοκολάτας, Παρφέ γιαουρτιού µε βερίκοκα, Τιραµισού µε τσουρέκι, κεράσια & φράουλες

Γλυκά ψυγείου
Φρέσκα φρούτα, ανάλαφρες κρέμες και αρωματικά βότανα πρωταγωνιστούν στα ταχύτατα γλυκά του Γιώργου Δημητρακόπουλου.

Εύκολο cheesecake banoffee, Sgroppino φράουλα, Τηγανίτες µπανάνας, Κλασικό banana split, Αποδοµηµένη πάβλοβα µε µαρµελάδα φράουλα & σαντιγί
Image
Ακόμα!
-Ιδέες και προϊόντα για το σπίτι
-Δροσερά κοκτέιλ
-Τα κρασιά του μήνα
-Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα!
-Συνέντευξη με τον Άλκη Μιχαήλ, ιδιοκτήτη του vegan εστιατορίου Winners

4. To GALA, το κορυφαίο διεθνές lifestyle περιοδικό

και με την έκδοση των 2,00€

Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :

Κάννες 2022
Ημασταν κι εμείς εκεί
Oι μεγάλοι πρωταγωνιστές, οι glam εμφανίσεις, τα πριβέ πάρτυ και η ελληνική επέλαση

Χριστίνα Πουλίτση
Η νέα ντίβα της όπερας
Κάποτε την προέτρεψαν να παρατήσει το τραγούδι και να αναζητήσει δουλειά ως γραμματέας. Η Ελληνίδα σοπράνο λύγισε, αλλά δεν έσπασε

Τάνια Τρύπη – Κωνσταντίνος Καζάκος
Για πάντα και σε όλα μαζί
Πρώην σύζυγοι, νυν συμπρωταγωνιστές επί σκηνής, για πάντα δύο άνθρωποι με βαθιά εκτίμηση ο ένας για τον άλλο

Μαριαλένα Τσόλκα
High end κατοικίες-ωδή στη Μεσόγειο
Σχεδιάζοντας βιώσιμα ακίνητα που υμνούν τη φύση και κλίμα της Ελλάδας, συγκαταλέγεται στη χρυσή νέα γενιά αρχιτεκτόνων

Ακόμα:

Ορέστης Χαλκιάς
Στην dream team του Παπακαλιάτη

Έιμι Λι
Με την «ψυχή» των Evanescence λίγο πριν το live στην Αθήνα

Μόδα & Ομορφιά
Φωτίζουμε την γκαρνταρόμπα με ροζ & μαθαίνουμε τα μυστικά της μπλε σκιάς στο μακιγιάζ

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

 

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα.

2. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.

και με την έκδοση των 2,00€

«Όλοι αναζητάμε κάποιου είδους ανακούφισης και μεταμόρφωσης»

Κάννες 2022
Ημασταν κι εμείς εκεί
Oι μεγάλοι πρωταγωνιστές, οι glam εμφανίσεις, τα πριβέ πάρτυ και η ελληνική επέλαση

Χριστίνα Πουλίτση
Η νέα ντίβα της όπερας
Κάποτε την προέτρεψαν να παρατήσει το τραγούδι και να αναζητήσει δουλειά ως γραμματέας. Η Ελληνίδα σοπράνο λύγισε, αλλά δεν έσπασε

Τάνια Τρύπη – Κωνσταντίνος Καζάκος
Για πάντα και σε όλα μαζί
Πρώην σύζυγοι, νυν συμπρωταγωνιστές επί σκηνής, για πάντα δύο άνθρωποι με βαθιά εκτίμηση ο ένας για τον άλλο

Μαριαλένα Τσόλκα
High end κατοικίες-ωδή στη Μεσόγειο
Σχεδιάζοντας βιώσιμα ακίνητα που υμνούν τη φύση και κλίμα της Ελλάδας, συγκαταλέγεται στη χρυσή νέα γενιά αρχιτεκτόνων

Ακόμα:

Ορέστης Χαλκιάς
Στην dream team του Παπακαλιάτη

Έιμι Λι
Με την «ψυχή» των Evanescence λίγο πριν το live στην Αθήνα

Μόδα & Ομορφιά
Φωτίζουμε την γκαρνταρόμπα με ροζ & μαθαίνουμε τα μυστικά της μπλε σκιάς στο μακιγιάζ

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.