Αυτή την Κυριακή στο CANTINA magazine που κυκλοφορεί με το ΘΕΜΑ:
Θεσσαλία: ο εθνικός μας κάμπος
Ο επικός σιτοβολώνας, οι καλλιέργειες με όσπρια, αμύγδαλα, ντομάτες, φρούτα, αμπέλια και o αιωνόβιος φουντουκεώνας.
ΚΑΡΛΑ: Η λίμνη που ήθελε να είναι θάλασσα.
ΦΕΤΑ: Όσοι μιλούν ελληνικά τρώνε 10 κιλά τον χρόνο.
ΜΥΡΩΔΙΚΑ: Φυτεύουμε σωστά τα αγαπημένα μας βρώσιμα αρωματικά.
ΝΤΟΜΑΤΑ: Πώς φτάσαμε να καταναλώνουμε 75 κιλά κατ’ άτομο ετησίως.
ΙΣΤΟΡΙΑ: Η μαγειρική κουλτούρα στο έργο του Παπαδιαμάντη.
Ξεφυλλίστε τις σελίδες του ολοκαίνουριου περιοδικού μας:
ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Θεσσαλία, ο εθνικός μας κάμπος
Ένα πολύπλοκο μωσαϊκό, όπου η φύση, η γεωργία και ο ανθρώπινος κόπος συνθέτουν ένα εντυπωσιακό γεωργικό τοπίο. Από τα Φάρσαλα μέχρι τον Τύρναβο, από την Καρδίτσα έως την Αγιά και από τα Τρίκαλα μέχρι την Κάρλα, ο Κάμπος παράγει πολύτιμη ποσότητα προϊόντων προσφέροντας τροφή και ζωή.
ΘΕΜΑΤΑ
Ο Έλληνας και η φέτα
Ο «λευκός ελληνικός τυρός», το τυρί του Πολύφημου και η καθημερινή μας φέτα είναι το ίδιο -σχεδόν- τυρί, από το οποίο ο κάθε Έλληνας καταναλώνει κατά μέσον όρο 10 κιλά τον χρόνο.
Σεφ: Γιατί είναι σημαντικός ο Χρύσανθος Καραμολέγκος;
Travelworks Public Relations: Η δυνατή ομάδα που δραστηριοποιείται με επιτυχία στον χώρο της επικοινωνίας ξενοδοχείων
Γνωρίζοντας τον δραστήριο tiktoker Chris Walmsley
Μενού εστιατορίων: Το design, το περιεχόμενό τους & όλα όσα έχουν να πουν
Τι συμβαίνει με τις απότομες αλλαγές στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα; Κάτω η γλυκόζη, κάτω οι αιχμές (spikes)!
Πού θα φάτε σε Ρόδο και Λάρισα και Ιωάννινα, οι πιο νόστιμες διευθύνσεις
Philosofish: Η φιλοσοφία πίσω από την ιχθυοκαλλιέργεια…
Πρώτη ύλη: Τι ντομάτα, τι τομάτα, οι Έλληνες είμαστε οι μεγαλύτεροι ντοματοφάγοι του κόσμου, και μάλιστα με διαφορά.
Όλα για τα αρωματικά: τι πρέπει να ξέρετε για να τα καλλιεργήσετε σωστά σε αυλές, βεράντες και γλάστρες.
Κρασί: Αφιέρωμα στη Μαλαγουζιά, μια ιστορία που μοιάζει με παραμύθι
Αντικείμενα του πόθου: Πολύχρωμα σουαρέ
Υπαίθριες κουζίνες: Το καλοκαίρι ετοιμάζουμε πανεύκολα τα γεύματά μας έξω
Περιβάλλον: Ένας πλανήτης, μία υγεία! Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της Ενιαίας Υγείας (One Health).
ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ
Πίτα από χέρι
Με ντομάτες, κολοκυθάκια και κολοκύθα, μελιτζάνες, βλίτα, μπόλικο ελαιόλαδο και πλούσια τυριά γίνονται όλες αξιαγάπητες.
Βλιτόπιτα, Τυρναβίτικη μελιτζανόπιτα, Μπατζίνα με κολοκυθάκια, φέτα & μανούρι, Ντοματόπιτα, Γλυκιά κολοκυθόπιτα
Όλα στη μέση
Πιάτα της παρέας με καλοκαιρινή διάθεση, σε ένα μενού για λίγους -ή πολλούς- και εκλεκτούς φίλους.
Σουφλέ μελιτζάνας, Σαλάτα με φινόκιο, πεπόνι, απάκι & καπνιστό τυρί Μετσόβου, Χοιρινά ribs σιγοψημένα με σος σόγιας & τζίντζερ, Γιουβετσάκι με ανάμεικτα θαλασσινά & χωριάτικο λουκάνικο με πορτοκάλι, Πατατοσαλάτα με θράψαλα, λιαστή ντομάτα & φύλλα κάππαρης
Ολόκληρο ή φιλέτο;
Ζουμερό κοτόπουλο σε ποικίλες κοπές παρέα στο ίδιο πιάτο με μποστανικά που απολαμβάνουν την εύνοια του θερινού ήλιου.
Κοτόπουλο μπούτι με τραχανά, αμπελόφυλλα & ελιές, Κοτόπουλο πετάλι στον φούρνο μπριάμ, Κοτόπουλο σουβλάκι με μείγμα ζαατάρ, αγκινάρες & αρωματικό γιαούρτι, Κοτόπουλο στη γάστρα με φινόκιο & μαραθόσπορο, Κοπανάκια με φασολάκια, λιαστή ντομάτα & γραβιέρα
Στη φωτιά
Κρέας και λαχανικά ψήνονται άψογα στο BBQ και σου επιστρέφουν ακόμα πιο έντονα τη ζουμερή νοστιμιά και τα αρώματά τους.
Μπέργκερ με ψητή μελιτζάνα, κασέρι & καραμελωμένα κρεμμύδια, Παντζιανέλα με ροδάκινα & ψημένο ψωμί, Rib eye ή ταλιάτα με σισιλιάνικη σάλτσα Salmoriglio, Παϊδάκια κοτόπουλου piri-piri, Αρμένικα κεμπάπ με σαλάτα εσμέ & γιαούρτι, Σαλάτα με ψητό καλαμπόκι, φέτα & σκόρδο
Αφρόψαρα
Γόπες, σαρδέλες, γαύροι και μπαρμπούνια σε ανεπανάληπτα νόστιμες εκδοχές, που ευωδιάζουν ελληνικό καλοκαίρι.
Γαύρος τηγανητός με δροσερή σούπα ντομάτας, Σαρδέλες σε μπρουσκέτα με ντομάτες & pesto μυρωδικών, Γόπες με ρύζι στην κατσαρόλα, Μπαρμπούνια σαβόρο με μάραθο & πορτοκάλι
Επιδόρπια δροσιάς
Ετοιμάζουμε γλυκά ανάλαφρα, φρουτένια και αρωματικά, για να δροσίσουμε ιδανικά τις μέρες της θερινής ραστώνης.
Κρέμα μασκαρπόνε με νεκταρίνια, Ζελέ με βανίλια Μαδαγασκάρης & φρούτα, Παρφέ βανίλια με καραμέλα & αμύγδαλα, Καραμελωμένα ροδάκινα με παγωτό βανίλια, Sorbet πεπόνι με δυόσμο
Μη χάσετε το 3ο τεύχος του CANTINA magazine αυτή την Κυριακή με το Θέμα.