Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το Θέμα με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα
2. Το νέο μηνιαίο περιοδικό CANTINA

Θεσσαλία: ο εθνικός μας κάμπος

Ο επικός σιτοβολώνας, οι καλλιέργειες με όσπρια, αμύγδαλα, ντομάτες, φρούτα, αμπέλια και o αιωνόβιος φουντουκεώνας.

ΚΑΡΛΑ: Η λίμνη που ήθελε να είναι θάλασσα.
ΦΕΤΑ: Όσοι μιλούν ελληνικά τρώνε 10 κιλά τον χρόνο.
ΜΥΡΩΔΙΚΑ: Φυτεύουμε σωστά τα αγαπημένα μας βρώσιμα αρωματικά.
ΝΤΟΜΑΤΑ: Πώς φτάσαμε να καταναλώνουμε 75 κιλά κατ’ άτομο ετησίως.
ΙΣΤΟΡΙΑ: Η μαγειρική κουλτούρα στο έργο του Παπαδιαμάντη.

Ξεφυλλίστε τις σελίδες του ολοκαίνουριου περιοδικού μας:

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Θεσσαλία, ο εθνικός μας κάμπος
Ένα πολύπλοκο μωσαϊκό, όπου η φύση, η γεωργία και ο ανθρώπινος κόπος συνθέτουν ένα εντυπωσιακό γεωργικό τοπίο. Από τα Φάρσαλα μέχρι τον Τύρναβο, από την Καρδίτσα έως την Αγιά και από τα Τρίκαλα μέχρι την Κάρλα, ο Κάμπος παράγει πολύτιμη ποσότητα προϊόντων προσφέροντας τροφή και ζωή.

ΘΕΜΑΤΑ

Ο Έλληνας και η φέτα
Ο «λευκός ελληνικός τυρός», το τυρί του Πολύφημου και η καθημερινή μας φέτα είναι το ίδιο -σχεδόν- τυρί, από το οποίο ο κάθε Έλληνας καταναλώνει κατά μέσον όρο 10 κιλά τον χρόνο.

Σεφ: Γιατί είναι σημαντικός ο Χρύσανθος Καραμολέγκος;

Travelworks Public Relations: Η δυνατή ομάδα που δραστηριοποιείται με επιτυχία στον χώρο της επικοινωνίας ξενοδοχείων

Γνωρίζοντας τον δραστήριο tiktoker Chris Walmsley

Μενού εστιατορίων: Το design, το περιεχόμενό τους & όλα όσα έχουν να πουν

 

Τι συμβαίνει με τις απότομες αλλαγές στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα; Κάτω η γλυκόζη, κάτω οι αιχμές (spikes)!

 

Πού θα φάτε σε Ρόδο και Λάρισα και Ιωάννινα, οι πιο νόστιμες διευθύνσεις

Philosofish: Η φιλοσοφία πίσω από την ιχθυοκαλλιέργεια…

Πρώτη ύλη: Τι ντομάτα, τι τομάτα, οι Έλληνες είμαστε οι μεγαλύτεροι ντοματοφάγοι του κόσμου, και μάλιστα με διαφορά.

Όλα για τα αρωματικά: τι πρέπει να ξέρετε για να τα καλλιεργήσετε σωστά σε αυλές, βεράντες και γλάστρες.

Κρασί: Αφιέρωμα στη Μαλαγουζιά, μια ιστορία που μοιάζει με παραμύθι

Αντικείμενα του πόθου: Πολύχρωμα σουαρέ

Υπαίθριες κουζίνες: Το καλοκαίρι ετοιμάζουμε πανεύκολα τα γεύματά μας έξω

Περιβάλλον: Ένας πλανήτης, μία υγεία! Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της Ενιαίας Υγείας (One Health).

ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ

Πίτα από χέρι
Με ντομάτες, κολοκυθάκια και κολοκύθα, μελιτζάνες, βλίτα, μπόλικο ελαιόλαδο και πλούσια τυριά γίνονται όλες αξιαγάπητες.

Βλιτόπιτα, Τυρναβίτικη μελιτζανόπιτα, Μπατζίνα με κολοκυθάκια, φέτα & μανούρι, Ντοματόπιτα, Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Όλα στη μέση
Πιάτα της παρέας με καλοκαιρινή διάθεση, σε ένα μενού για λίγους -ή πολλούς- και εκλεκτούς φίλους.

Σουφλέ μελιτζάνας, Σαλάτα με φινόκιο, πεπόνι, απάκι & καπνιστό τυρί Μετσόβου, Χοιρινά ribs σιγοψημένα με σος σόγιας & τζίντζερ, Γιουβετσάκι με ανάμεικτα θαλασσινά & χωριάτικο λουκάνικο με πορτοκάλι, Πατατοσαλάτα με θράψαλα, λιαστή ντομάτα & φύλλα κάππαρης

Ολόκληρο ή φιλέτο;
Ζουμερό κοτόπουλο σε ποικίλες κοπές παρέα στο ίδιο πιάτο με μποστανικά που απολαμβάνουν την εύνοια του θερινού ήλιου.

Κοτόπουλο μπούτι με τραχανά, αμπελόφυλλα & ελιές, Κοτόπουλο πετάλι στον φούρνο μπριάμ, Κοτόπουλο σουβλάκι με μείγμα ζαατάρ, αγκινάρες & αρωματικό γιαούρτι, Κοτόπουλο στη γάστρα με φινόκιο & μαραθόσπορο, Κοπανάκια με φασολάκια, λιαστή ντομάτα & γραβιέρα

Στη φωτιά
Κρέας και λαχανικά ψήνονται άψογα στο BBQ και σου επιστρέφουν ακόμα πιο έντονα τη ζουμερή νοστιμιά και τα αρώματά τους.

Μπέργκερ με ψητή μελιτζάνα, κασέρι & καραμελωμένα κρεμμύδια, Παντζιανέλα με ροδάκινα & ψημένο ψωμί, Rib eye ή ταλιάτα με σισιλιάνικη σάλτσα Salmoriglio, Παϊδάκια κοτόπουλου piri-piri, Αρμένικα κεμπάπ με σαλάτα εσμέ & γιαούρτι, Σαλάτα με ψητό καλαμπόκι, φέτα & σκόρδο

Αφρόψαρα
Γόπες, σαρδέλες, γαύροι και μπαρμπούνια σε ανεπανάληπτα νόστιμες εκδοχές, που ευωδιάζουν ελληνικό καλοκαίρι.

Γαύρος τηγανητός με δροσερή σούπα ντομάτας, Σαρδέλες σε μπρουσκέτα με ντομάτες & pesto μυρωδικών, Γόπες με ρύζι στην κατσαρόλα, Μπαρμπούνια σαβόρο με μάραθο & πορτοκάλι

Επιδόρπια δροσιάς
Ετοιμάζουμε γλυκά ανάλαφρα, φρουτένια και αρωματικά, για να δροσίσουμε ιδανικά τις μέρες της θερινής ραστώνης.

Κρέμα μασκαρπόνε με νεκταρίνια, Ζελέ με βανίλια Μαδαγασκάρης & φρούτα, Παρφέ βανίλια με καραμέλα & αμύγδαλα, Καραμελωμένα ροδάκινα με παγωτό βανίλια, Sorbet πεπόνι με δυόσμο

Μη χάσετε το 3ο τεύχος του CANTINA magazine αυτή την Κυριακή με το Θέμα.

3. Το εξαιρετικό βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου «Μπαρόκ»

Η λέξη «μπαρόκ» προέρχεται από το verruca που σημαίνει απότομη πλαγιά, αλλά και έλλειψη, σφάλμα. Κι από το brocchus, το δόντι που χρειάζεται τρόχισμα. Μπαρόκ όμως μπορεί να είναι επίσης η καθηλωτική αφήγηση που καταθέτει μια χαρισματική συγγραφέας για την ίδια τη ζωή της.
Μία από τις κορυφαίες σύγχρονες Ελληνίδες συγγραφείς, η πολυγραφότατη και ιδιαίτερα αγαπημένη από το αναγνωστικό κοινό Αμάντα Μιχαλοπούλου, αυτοβιογραφείται. Το κάνει όμως με έναν τρόπο που αρμόζει στη φαντασία και τη δημιουργικότητά της, με μια λέξη, «ανάποδα»: Ανάποδα ως προς τη χρονική διαδοχή των επεισοδίων που διηγείται, ανάποδα σε σχέση με τις συμβατικές αυτοβιογραφίες.
Κάποιος κριτικός επισήμανε ότι στο «Μπαρόκ», ομολογουμένως ένα από τα καλύτερα βιβλία της, η Μιχαλοπούλου δανείζεται την ιδιότητα του Μπέντζαμιν Μπάτον, δηλαδή ενός πλάσματος που γίνεται νεότερο με το πέρασμα του χρόνου αντί να γερνά. Στην πραγματικότητα όμως το «Μπαρόκ» είναι κάτι πολύ περισσότερο, ένα βιβλίο πολυεπίπεδο, σύνθετο, τόσο ως προς τη σύλληψή του σαν ένα μυθιστόρημα αποτελούμενο από 50 μικρά διηγήματα, κυρίως όμως ως προς την απόλαυση που προσφέρει στον αναγνώστη. Στο «Μπαρόκ» δεν υπάρχει ούτε μία σελίδα, μάλλον ούτε μία φράση κειμένου που να μην έρχεται σαν έκπληξη, σαν ανατροπή σε σχέση με ό,τι προηγείται ή ακολουθεί. Κάθε επιμέρους κεφάλαιο/μίνι διήγημα του «Μπαρόκ» αντιστοιχεί σε μια ηλικιακή φάση της ηρωίδας (ή της ίδιας της Αμάντας Μιχαλοπούλου), σε αντίστροφη χρονική διαδοχή, από τη μητρότητα και την ηλικία των 50 ετών έως την εμβρυακή φάση της ζωής της, προτού καν γεννηθεί. «Φαντάστηκα τη συνείδηση σαν ένα ποτάμι που κυλάει αναπόταμα» γράφει η Μιχαλοπούλου, προσφέροντας κάτι σαν εγχειρίδιο χρήσης του βιβλίου της στον αναγνώστη. Τονίζοντας ότι «ωστόσο, δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Το βιβλίο διαβάζεται και σαν σάντουιτς, ένας με μεγάλο στόμα μπορεί να αλέσει παραγράφους από όλα τα κεφάλαια μαζί και να πάρει μια γεύση της ζωής. Άλλος αρχίζει από το τέλος, από το Κεφάλαιο της σύλληψης. Αν το παίξουμε στα ζάρια και φέρουμε εξάρες, πάμε κατευθείαν στο Κεφάλαιο 12». Όπως και να το διαβάσει κανείς, το «Μπαρόκ» είναι απρόβλεπτο, ανατρεπτικό και απλά υπέροχο.

4. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA και με την έκδοση των 2,00€

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα.

2. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA και με την έκδοση των 2,00€

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.

Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.