Αυτή την Κυριακή 26/5 με το Πρώτο Θέμα, το CANTINA magazine παρουσιάζει:

Φυτεύουμε λαχανικά
Ένα αναλυτικό εγχειρίδιο για επίδοξους κηπουρούς φτιαγμένο από επίμονους καλλιεργητές. Συμβιώνουμε με τη φύση και μεγαλώνουμε μαζί της.

ΜΠΟΣΤΑΝΙΑ σε μπαλκόνια, ταράτσες, αυλές και αγρούς.
ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ φτιάχνουμε μαζί τον οικιακό μας αγρόκηπο.
ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ εργαλεία για τον ιδανικό κηπουρό.
ΚΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, το περιβόλι της Αθήνας.
ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και γαστρονομικές εμπειρίες στην Αττική.

Ξεφυλλίστε τις σελίδες του ολοκαίνουριου περιοδικού μας:

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ:
Βήμα-βήμα πώς φτιάχνουμε μποστάνι σε βεράντες, κήπους και αυλές

Παραγωγοί, σεφ και επιστήμονες μοιράζονται μαζί μας 5 συμβουλές, για επίδοξους κηπουρούς

Ποια είναι τα απαραίτητα εργαλεία για τον ιδανικό καλλιεργητή

Κάμπος Μαραθώνα: Το περιβόλι της Αττικής

Αγροτουρισμός στην Αττική: 10 μοναδικές εμπειρίες σε απόσταση 30-60 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας.

Αστικά λαχανέματα: Τι είναι αλήθεια οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι;

Η Μάγια Τσόκλη και το μποστάνι της στην Τήνο.

Η ταράτσα του αρχιτέκτονα που καλλιεργεί στην ταράτσα του 15όροφου κτιρίου στους Αμπελόκηπους.

Ο κάθετος κήπος του Ergon House Athens στο Σύνταγμα

ΘΕΜΑΤΑ

Ο Έλληνας ψαροφάγος
Όταν ο Πλάτωνας στην «Πολιτεία» συμφωνεί με τον Όμηρο και τον Ησίοδο, λέγοντας πως οι δίκαιοι έχουν άφθονα ψάρια σαν ανταμοιβή από τους θεούς για την αρετή τους, ποιοι είμαστε εμείς που θα διαφωνήσουμε;

Σεφ: Γιατί είναι σημαντικός ο Γιάννης Μπαξεβάνης;

Baba Au Rum: H avant-garde κουλτούτα κοκτέιλ

Για σουβλάκια με τον πασίγνωστο TikToker Floutsou

Η Αλεξάνδρεια του Γιάννη Σιόκα

O ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Μούδιος

Έχετε κάνει κράτηση; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους κανόνες των κρατήσεων και των ακυρώσεων.

Πόσο αντέχει ο ανθρώπινος οργανισμός χωρίς τροφή; Τι τρέχει με τη διαλειμματική νηστεία;

Πού θα φάτε σε Βόλο και Χαλκίδα, οι πιο νόστιμες διευθύνσεις
Το εστιατόριο Μύλος της Λέρου είναι ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Αμβρακικός: Ένα λιβάδι από πλαγκτόν. Ψαρεύουμε γαρίδες με τους ψαράδες του κόλπου.

Τα ανέμελα ζώα της Φάρμας Ελασσόνας: Ρεπορτάζ στους πρόποδες του Ολύμπου

Πρώτη ύλη: Τα φασολάκια σημαίνουν καλοκαίρι

Κρασί: Αφιέρωμα στο Ασύρτικο, τη λευκή βεντέτα του ελληνικού αμπελώνα

Αντικείμενα του πόθου: με όλες τις αισθήσεις

Βάζοντας χρώμα στην κουζίνα, τους τοίχους, τα πλακάκια και τα ντουλάπια.

Περιβάλλον: Τι σημαίνει “ψωνίζω οικολογικά και υπεύθυνα”;

ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ

Τι γεύση έχει το καλοκαίρι;
Τη γλύκα από μελιτζάνες, πιπεριές, αρακά, αγκινάρες και μπάμιες, υλικά που αγαπούν τα φρέσκα μυρωδικά και το καλό ελαιόλαδο. Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε:

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με πλιγούρι & καλαθάκι Λήμνου, Αγκινάρες με κουκιά, Αρακάς λαδερός με πατάτες, Γεμιστές μελιτζάνες στον φούρνο, Μπάμιες στη γάστρα με σκορπίνα & καυκαλήθρες, Φασολάκια στην κατσαρόλα με φάβα & λιαστές ντομάτες, Γεμιστά, Πατάτες γιαχνί με φέτα, Μελιτζάνες με αυγά, σαλάμι Λευκάδος & σουμάκ

Εποχικά & ελαφριά
Με τα φρέσκα του Ιουνίου, θαλασσινά, ζυμαρικά και όσπρια συνθέτουν πιάτα νόστιμα, όλο άρωμα.

Τσίλι κον κάρνε γαλοπούλας, «Καρμπονάρα» ολικής με κολοκύθια, Μινεστρόνε, Ψευτοκακαβιά

Κυριακάτικο τραπέζι
Ένα οικογενειακό μενού με ξεχωριστά ορεκτικά και κυρίως πιάτα, παντρεμένα με τα αρωματικά μποστανικά του Ιουνίου.

Ανοιχτές ντοματόπιτες με φέτα & βασιλικό, Κοτόπουλο μαστέλο, Σαρδέλες φιλεταρισμένες στον φούρνο με ψητά ντοματίνια & πέστο μάραθου, Λαδόψωμο με μυρωδικά, με δύο σάλτσες ντομάτας & καππαροσαλάτα με γιαούρτι, Γαρίδες σοφρίτο

Τα μπολ της δύναμής σου
Πέντε δυνατά, υγιεινά energy bowls για να αντεπεξέλθουμε στους ανεβασμένους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Τόνος με λαχανικά & λιναρόσπορο, Vegan με όσπρια, τόφου & φαγόπυρο, Τροπικό με κοτόπουλο, μάνγκο & ανανά, Βρώμη με καφέ, μέλι, γιαούρτι & μπανάνα, Κρέμα αβοκάντο με γάλα ρυζιού, βρώμη & φρούτα του δάσους

Φρουτένια γλύκα
Φράουλες, κεράσια και βερίκοκα σε επιδόρπια με αμερικανική ή και γαλλική ποπ έμπνευση. Γιατί η εποχή αγαπάει τα ανάλαφρα παιχνίδια.

Μαρμπρέ κέικ με σιρόπι από φρέσκες φράουλες, Βερίκοκα ποσέ σε χαμομήλι με παγωτό, Παγωτό ξυλάκι με ψητά κεράσια και γιαούρτι, Ψητές φράουλες με θυμάρι σε προζυμένιο ψωμί αλειμμένο με κατίκι

Μη χάσετε το 2ο τεύχος του CANTINA magazine αυτή την Κυριακή με το Θέμα.