Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα
2. Το νέο τεύχος του Olive, αφιερωμένο στα απίθανα Γιορτινά τραπέζια με Μικρό budget!

Στο νέο τεύχος του Olive:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: ΤΙ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ, ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ, ΤΙ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ

Ένα τεύχος αφιερωμένο στα πολυαγαπημένα τραπέζια των Χριστουγέννων. Τι αγοράζουμε και τι μαγειρεύουμε χωρίς να τινάζουμε τον προϋπολογισμό μας στον αέρα; Γεύματα οικογενειακά και φιλικά, μεσημεριανά και βραδινά, επίσημα και casual. Οι σεφ του Olive μοιράζονται μαζί μας τις πιο σταθερά αγαπημένες και «σίγουρες» συνταγές για τις γιορτές, που θα συμβάλλουν στην επιτυχία του τραπεζιού μας χωρίς να μας εξοντώσουν οικονομικά.

Ξεφυλλίστε τις σελίδες του ανανεωμένου Olive και απολαύστε:

 

Food talks

Ιστορικά τραπέζια
Στρώστε τραπέζι να σας τα πω: Η ιστορία των χριστουγεννιάτικων φαγητών στην Ελλάδα, αγροτικών και αστικών, έχει μεγάλο ενδιαφέρον και νόστιμες λεπτομέρειες.

Food for thought
Μια ευχή για τα Χριστούγεννα: Όχι άλλη σπατάλη τροφίμων
Η κλιματική αλλαγή δείχνει τη δύναμή της και οι απότομες εναλλαγές των καιρικών φαινομένων αφήνουν τα σημάδια τους στην καλλιεργημένη γη, στα βοσκοτόπια, στην καθημερινότητά μας. Θα μείνουμε άπραγοι θεατές;

9 + 1 συμβουλές για σοφή διαχείριση των πρώτων υλών στη γιορτινή κουζίνα
Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μετατρέπεται σε project που κάθε νοικοκυριό αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας συνδυάζοντας επιτυχώς ποιότητα και ποσότητα και διαθέσιμο εισόδημα. Υπάρχουν τρόποι για να επιτευχθεί ο στόχος;

Δημιουργοί γευστικών αφηγήσεων
Μαγειρεύουν για φίλους στο σπίτι τους ή σε σπίτια πελατών, με στόχο να προσφέρουν χαρά και να εισπράξουν χορτάτα χαμόγελα.

Lunch with Tina
Ένα ταξίδι στο παρελθόν και το παρόν της γιορτινής, στολισμένης Θεσσαλονίκης, με οδηγό τον Κώστα Καπετανάκη, εμπνευστή του brand name Estrella, ευζωιστή και λάτρη της ζωής με καλούς φίλους και ανοιχτούς ορίζοντες.

Φαινόμενο – Μάνη Μάνη: 20 χρόνια ελληνικά Χριστούγεννα στο Κουκάκι
Ένα νεοκλασικό μιας off Broadway περιοχής, χωρίς εξωτερικούς χώρους, με κουζίνα λακωνική, σύγχρονη και αστικοποιημένη, με τιμές που παραμένουν φιλικές και μια σάλα μονίμως γεμάτη χειμώνα – καλοκαίρι.

Debate: Βιωσιμότητα και άλλα δαιμόνια
Μεγάλωσαν στις κουζίνες, υπηρετούν το fine dining με σεβασμό και πιστεύουν ότι η ελληνική κουζίνα ταιριάζει στις σάλες πολυτελείας. Ο Φάνης Μαϊκαντής και ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (με αλφαβητική και όχι αξιολογική σειρά) μιλούν για όσα αγαπούν και όσα τους ενοχλούν στην ελληνική πραγματικότητα.

Απ’ άκρο σ’ άκρο
Η φιλοσοφία «από την ουρά στο κεφάλι» και «από τη ρίζα στον ανθό» δεν είναι πια πολυτέλεια, είναι ανάγκη.

Κοπές: Έτσι κόβουμε το κρέας στην Ελλάδα
Σε κάθε χώρα, το κρέας τεμαχίζεται με διαφορετικό τρόπο και διαφορετικά μέρη του ζώου χρησιμοποιούνται για διαφορετικές μαγειρικές. Μπορεί οι ιδιαίτερες γαλλικές και αμερικανικές κοπές να είναι της μόδας, αλλά οι δικές μας ταιριάζουν στην κουζίνα μας.

Έρευνα: Γιατί είναι τόσο ακριβά τα εστιατόρια;
Ερωτήσεις και απαντήσεις σε ένα καυτό θέμα της εποχής…
Τα εστιατόρια είναι πια πολύ ακριβά για την τσέπη μας ή απλώς η τσέπη μας είναι άδεια; Θα επιβίωναν οι τόσες επιχειρήσεις εστίασης αν δεν είχε ανακάμψει ο τουρισμός; Είναι λογικές οι τιμές των πιάτων; Τι κάνουν οι εστιάτορες τελικά, αυτοκτονούν ομαδικά;

Πώς μυρίζουν τα Χριστούγεννα;
Το Πνεύμα των Χριστουγέννων ρίχνει κανελογαρίφαλα, μαχλέπι και μαστίχα σε γλυκά και αλμυρά και μας καλεί στον ετήσιο χορό των μπαχαρικών.

Το χρονικό ενός οικογενειακού τραπεζιού
Από τα παιδικά χρόνια μέχρι την ενήλικη ζωή μας, το τραπέζι των Χριστουγέννων, αυτή η γιορτινή μάζωξη εξελίσσεται μέσα στον χρόνο. Αλλάζει άραγε το τραπέζι ή ο τρόπος που εμείς το βιώνουμε;

14 πιάτα για τις γιορτές από αθηναϊκά εστιατόρια
Από φιλέτο Wellington και κόκορα με σάλτσα βύσσινο μέχρι ψητό κουνουπίδι, γαρίδες πρασοσέλινο και σούπα τραχανά, όλα μπορούν να βρουν μια θέση στο φετινό εορταστικό τραπέζι μας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάχνουμε μαζί τα μενού των Χριστουγέννων
Οι σεφ μας έφτιαξαν μενού για τα γιορτινά τραπέζια με τρία βασικά προαπαιτούμενα: Την εποχικότητα, την εύκολη υλοποίηση στις οικιακές κουζίνες και την επιλογή υλικών νόστιμων αλλά όχι πανάκριβων, πολυτελών στην απλότητά τους. Εσείς μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας μενού, επιλέγοντας τα πιάτα που σας αρέσουν περισσότερο και ακολουθώντας μερικούς απλούς και βασικούς κανόνες.

Οινικές αρμονίες
Μια επιλογή από ενδιαφέροντα κρασιά που θα συνοδεύσουν με επιτυχία όλα τα ορεκτικά που προετοιμάζουν τους γευστικούς μας κάλυκες για τα επερχόμενα εδέσματα.

Τα ορεκτικά
Ορεκτικά πλούσια σε γεύση & εμφάνιση

Κροκέτες γαρίδας με μαγιονέζα λάιμ – βασιλικού, Προζυμένια μπρουσκέτα με ψητό λωτό, γκοργκοντζόλα & καπνιστή πέστροφα, Πατέ από συκωτάκια πουλερικών με κυδώνι, σε τραγανό ψωμί, Αλμυρό πανετόνε, Ταρτάρ καραβίδας με μους πιπεριάς Φλωρίνης & βασιλικό, Αλμυρή γαλατόπιτα

Οι σούπες
Θερμές και πλούσιες σε γεύση

Σούπα με άγρια χόρτα, μανιτάρια & κεφίρ με σουμάκ, Βελουτέ κάστανου με καραμελωμένες γλυκοπατάτες, Σούπα γλυκοπατάτας με αμύγδαλα & σταφίδες, Σούπα Bloody mary με γαρίδες

Οι σαλάτες
Για τη δροσιά…

Σαλάτα με λάχανο, ξινόμηλο, cranberries & σαλάμι Λευκάδος, Παντζαροσαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκαλιού, χρένο, αμύγδαλα & καπνιστό χέλι, Σαλάτα πορτοκάλι & ρόδι, Σεσκουλοσαλάτα με οξύμελι πορτοκαλιού, φουντούκια & σουσάμι, Σαλάτα του Καίσαρα με λαχανάκια Βρυξελλών, ρόδι, βερίκοκα & μπλε τυρί, Γιορτινή σελινόριζα γεμιστή με ξερά φρούτα & τυριά

 

Τα πρώτα
Υπέροχα στη γεύση & πολύ γιορτινά

Τάρτα με μοσχαρίσιο κιμά, σταφίδα & κουκουνάρι, Τερίνα με μοσχαρίσιο συκώτι, κάστανα, κρεμμύδι & θυμάρι, Λαχανοσαρμάδες με ψάρι & θαλασσινά αυγολέμονο, Ραβιόλια γεμιστά με κολοκύθα & κάστανα, με αρωματικό βούτυρο φασκόμηλου, Αθηναϊκή σαλάτα με σφυρίδα, σαν τερίνα, Μανιτάρια με κρασί και κρεμώδη σάλτσα

Τα κυρίως
Το κρέας είναι ο πρωταγωνιστής…

Χοιρινό καρέ με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης & σπόρους κόλιανδρου, Μάγουλα μαγειρεμένα με ξινόμαυρο, καπνιστή πανσέτα, μανιτάρια & κρεμμυδάκια του στιφάδου, Γαλοπούλα γεμιστή, Μπούτι από αγριογούρουνο με κυδώνια & κάστανα, Κατσικάκι ρολό γεμιστό με γραβιέρα & σάλτσα πορτοκάλι – δενδρολίβανο, Κότσι χοιρινό με μαύρη μπίρα & cranberry sauce, Χοιρινό στη γάστρα με πουρέ πατάτα – μήλο, Μοσχαρίσια μάγουλα φρικασέ, Κοτόπουλο γεμιστό

Τα συνοδευτικά
Ταιριάζουν άψογα με τα κυρίως…

Τηγανητό κουνουπίδι με μέλι & μπαχαρικά, Ρύζι μπασμάτι με σαφράν, φουντούκια & ρόδι, Ψητό κουνουπίδι με μελάσα ροδιού & τραγανούς ξηρούς καρπούς, Ψητές πατάτες baby με πορτοκάλι & ελιές, Μπρόκολο & λαχανάκια Βρυξελλών με τυρί Σαν Μιχάλη


Γλυκά Χριστούγεννα
Υπέροχα επιδόρπια σε συνταγές του Ευγένιου Βαρδακαστάνη και της Γεωργία Τσαμπάνη

Baba au rum, Black Forest, Cheesecake fruit rouge, Panettone, Mont Blanc

Olive. Φαγητό με ψυχή!

 

3. To κορυφαίο μυθιστόρημα αγωνίας «Το παραμύθι το θανάτου» από τον μετρ του θρίλερ Craig Russell
Οι ήρωες των πιο γνωστών και αγαπημένων παραμυθιών του κόσμου μετατρέπονται σε θύματα ενός serial killer. Κάθε φόνος και ένας γρίφος, σε μια γραμμή αίματος που μοιάζει υπερβολικά φριχτή για να είναι αληθινή.

Μπορούν τα πιο αγαπημένα παραμύθια να γίνουν τρομακτικοί εφιάλτες; Μπορούν «Η Κοκκινοσκουφίτσα», «Ο Παπουτσωμένος Γάτος», «Η Σταχτοπούτα», «Η Χιονάτη», «Ο Πρίγκιπας Βάτραχος» κ.α., αντί για την ψυχαγωγία να σκορπίζουν την αγωνία; Η απάντηση βρίσκεται στις σελίδες του κορυφαίου, ίσως, μυθιστορήματος που φέρει την υπογραφή του Craig Russell. Θέτοντας σε ενέργεια όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του, με τη δαιμόνια φαντασία του και έναν καταπληκτικό ρυθμό αφήγησης, ο Craig Russell προσφέρει στο παγκόσμιο κοινό ένα πραγματικό αριστούργημα.

Κεντρικός ήρωας είναι ο Γιαν Φάμπελ, ο ιδιόρρυθμος διευθυντής του τμήματος Ανθρωποκτονιών του Αμβούργου. Και σε αυτήν ακριβώς την πόλη, σε ένα σκοτεινό παράλιο σημείο, βρίσκεται το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας. Στο λαιμό της υπάρχουν εμφανή ίχνη στραγγαλισμού, ενώ στο ένα της χέρι υπάρχει ένα κομμάτι χαρτί με το εξής, ανεξήγητο, μήνυμα: «Ήμουν κάτω από τη γη, και τώρα ήρθε η ώρα να γυρίσω σπίτι». Ο Γιαν Φάμπελ καλείται να λύσει το αίνιγμα, εφόσον η εξιχνίαση του ενδεχόμενου εγκλήματος ανατίθεται στο τμήμα του. Προσπαθεί με όλη τη δύναμη του μυαλού του, με όλη την εμπειρία του, να βρει μια πειστική ερμηνεία, ένα κλειδί για το νόημα της φράσης που βρέθηκε στο χέρι του θύματος. Αίφνης, μερικές ημέρες μετά από το πρώτο πτώμα, ανακαλύπτονται δύο ακόμη: Ένα ζευγάρι, ένας άντρας και μια γυναίκα ανακαλύπτονται μέσα σε ένα δάσος. Στις χούφτες τους κρύβονται δύο χαρτάκια με τα ονόματα «Χάνσελ» και «Γκρέτελ». Θα ακολουθήσουν κι άλλοι φόνοι, κι άλλοι ήρωες από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ, μιας και ο σατανικός δολοφόνος γράφει το δικό του παραμύθι με αίμα. Κάνοντας ακόμη και τον Γιαν Φάμπελ να αναρωτιέται πόσος θάνατος μένει ακόμη ως το φινάλε;

Craig Russell: Ένας δαιμόνιος συγγραφέας αστυνομικών θρίλερ και παγκόσμιων μπεστ-σέλερ βραβευμένος από τη Γερμανική Αστυνομία!
Αποτελώντας μια εντελώς ιδιότυπη περίπτωση, ο Craig Russell κατέκτησε παγκόσμια επιτυχία και φήμη ως συγγραφέας αστυνομικών θρίλερ, τα οποία έχουν συναρπάσει εκατομμύρια αναγνώστες ανά την υφήλιο, καθώς έχουν μεταφραστεί σε 25 χώρες. Κάποια από αυτά, μάλιστα, έχουν διασκευαστεί σε σενάρια για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Ο Russell γεννήθηκε το 1956 στο Φάιφ της Σκωτίας και εντάχθηκε στο τοπικό σώμα της αστυνομίας, πριν αφυπηρετήσει και δοκιμάσει να ξεκινήσει μια καινούργια επαγγελματική καριέρα στον κλάδο της διαφήμισης, υπό την ιδιότητα του κειμενογράφου και επικεφαλής δημιουργικού.

Ένα από τα ασυνήθιστα προσόντα του, είναι ότι μιλά απταίστως γερμανικά και έχει μελετήσει εις βάθος τη μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας. Γι’ αυτό, άλλωστε, πολλά από τα μυθιστορήματά του εκτυλίσσονται επί γερμανικού εδάφους και, φυσικά, έχουν ως πρωταγωνιστή τον φανταστικό αστυνόμο του τμήματος ανθρωποκτονιών στην αστυνομία του Αμβούργου, Γιαν Φάμπελ.

Και, πέραν των δεκάδων σημαντικών διακρίσεων που έχει κατά καιρούς κερδίσει για το έργο του, ο Craig Russell είναι ο μόνος μη Γερμανός, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Polizeistern από την (αληθινή) αστυνομία του Αμβούργου. Αυτή και μόνον η βράβευση θα ήταν αρκετή για να σκιαγραφήσει το πόσο σημαντικός και χαρισματικός είναι ο Craig Russell!

4. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA
και με την έκδοση των 2,00€

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα.

2. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA
και με την έκδοση των 2,00€

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.