Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα

2. Το νέο τεύχος του Cantina Magazine: «To φαγητό του Μάγειρα»

Αυτή την Κυριακή, το περιοδικό Cantina σχεδιάστηκε μαζί με τον σεφ Μανώλη Παπουτσάκη!

Ένα τεύχος φτιαγμένο αλλιώς, το οποίο είναι αφιερωμένο στους chefs patrons, με άλλα λόγια στους μάγειρες ιδιοκτήτες εστιατορίων! Οι άνθρωποι της κουζίνας και οι συνταγές που χορταίνουν το σώμα και «θεραπεύουν» την ψυχή, όλα σε ένα λαχταριστό τεύχος.

Ξεφυλλίστε το τεύχος και απολαύστε:

Βιβλίο: Η τέχνη της αυτοφροντίδας, από τη Madame Ginger
Πήραμε την άδεια προδημοσίευσης του νέου βιβλίου της Μαριλού Παντάκη, που είναι αφιερωμένο στη γυναικεία ευζωία.

Έρευνα: Οι Έλληνες και οι βρώσιμες ελιές
Τα πάντα για τον πολύτιμο θρεπτικό καρπό με ιστορία χιλιάδων ετών.

Φαινόμενο: Chef patron, και μάγειρας και επιχειρηματίας:
Αναλύουμε την απόφαση μαγείρων που αποφασίζουν να πάρουν στην πλάτη τους ολόκληρο το βάρος της επιχείρησής τους.

Έρευνα: Άρτος, η εξέλιξη μια αρχαίας τέχνης! Μαθαίνουμε τα πάντα για το ψωμί, μέσα από ιστορία και αριθμούς.

Πρόσωπα: Γιατί είναι σημαντικός ο Έκτορας Μποτρίνι

Ομάδα: Γνωρίζουμε του ανθρώπους του Αορίτη στα Ιλίσια

Συνέντευξη: Με τον Δημήτρη Χατζηβασιλείου, chef patron του εστιατορίου Άθος στην Ακαδημία Πλάτωνος

Ρεπορτάζ: Καθίσαμε σε αθηναϊκά καφενεία και δοκιμάσαμε τους μεζέδες τους.

Πού θα φάτε στο Ηράκλειο Κρήτης: 5 νόστιμες διευθύνσεις που θα επισκεφθείς ξανά και ξανά…

Ρεπορτάζ: Farma to table εμπειρία
Ταξιδεύουμε με τον Μανώλη Παπουτσάκη, στην ορεινή Δρακώνα Κεραμειών στα Χανιά για να περάσουμε μια μέρα με τον Μανώλη και τον Στέλιο Τριλυράκη στον Ντουνιά, αποδεικνύοντας πως ναι, υπάρχει το απόλυτο farm to table εστιατόριο στην Ελλάδα!

Πρώτη ύλη: Μαθαίνουμε τα πάντα για τον τραχανά, τη γεύση της θαλπωρής, για αυτό το τόσο διαχρονικό και θρεπτικό υλικό.

Το χρονικό του τρύγου στην Αττική
Με ιστορία παλαιότερη των 3.000 χρόνων, ο αττικός αμπελώνας εξελίσσεται, αναπτύσσεται και επιδεικνύει θαυμαστή ικανότητα προσαρμογής τόσο στις νέες κλιματικές συνθήκες όσο και στις αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς.

Κρασί: Η Αττική πέρα από το Σαββατιανό. Δοκιμάζουμε και παρασκευάζουμε 20 εκλεκτούς οίνους…

Οι συνταγές

Οι συνταγές του Μανώλη Παπουτσάκη
Αυθεντικές κρητικές συνταγές που τιμούν την πρώτη ύλη και τη γεύση του τόπου τους, μαγειρεμένες με σύγχρονη προσέγγιση:
Από όσπρια, ζυμαρικά, πίτες & αυγά, μέχρι κρέας & θαλασσινά, χόρτα, ρίζες & λαχανικά.

Σφουγγάτο με στάκα, Φασουλόρυζο με ρέγγα & μυρωδικά, Χυλοπίτες χειροποίητες με καμένο βούτυρο, Πατσαβουρόπιτα με κατσικίσιο τυρί & λωτούς, Χάντρες με χόρτα εποχής & πορτοκάλι, Χοιρινό πρασοσέλινο κοκκινιστό λεμονάτο, Καλαμάρι με μανιτάρια και γιαούρτι, Πρασοντολμάδες με κιμά αυγολέμονο, Μοσχάρι κοκκινιστό με γίγαντες, Σπανακολαχανόρυζο με αχνιστό ψάρι, Πορτοκαλοσαλάτα με παντζάρια, Φθινοπωρινές ρίζες γιαχνί με ξινοτύρι, Γιαχνερά χόρτα με κυδώνια & κάστανα, Ζεστή σαλάτα κουνουπιδιού, Ξινόχοντρος με γλυκιά κολοκύθα & πράσινες ελιές

Δέκα σεφ μάς μαγειρεύουν
Ζητήσαμε από chefs patrons να μας δώσουν συνταγές τους για πιάτα σπιτικά, αφιερωμένα στους αναγνώστες μας.

Κουνουπίδι με σάλτσα σόγιας – εσπρέσο, Χυλοπίτες τσουχτές, Τσιγαριαστά σέσκουλα με γαρίδες αχνιστές, Γίγαντες φούρνου με σπανάκι & ξινοτύρι, Κότσι αρνίσιο με χουνκιάρ μπεγεντί, Σαλάτα σπανακόπιτα, Κοκκινιστά κεφτεδάκια (Polpette al sugo), Τορτίγιες μπακαλιάρου με μαγιονέζα σκόρδου, Σνίτσελ ξιφία με ταρτάρ λαχανικών, Orecchiette με αντζούγιες & πεκορίνο

Στο νεο-καφενείο
Καινούριας κοπής γευστικά σενάρια, λιτά και ευφυή, που σερβίρουν τα καφενεία νέας γενιάς, από τους Φάνη Μαϊκαντή και Γρηγόρη Χέλμη.

Μοσχαρίσια συκωτάκια με ψητό λάχανο, Κάστανα στιφάδο με πορτοκάλι, Ρεβιθάδα λεμονάτη με λουκάνικο πετάλι & μπούκοβο, Πατάτες με αντζούγια & κρεμμυδοσαλάτα, Παντζάρια ψητά με πετιμέζι, μυρωδικά & τυρί γαλένι, Κεφτεδάκια χοιρινά πρασοσέλινο, Τυροσαλάτα με λευκό τυρί, σκόρδο & δυόσμο, Μπουρεκάκια tuna melt, Σαρδέλα ψητή με τραγανά ψίχουλα & μουστάρδα, Μπουκιές κοτόπουλο ασιατικό στιφάδο

Με καρύδια και φρούτα
Επιδόρπια και γλυκίσματα με τα καλούδια του φθινοπώρου, από τα χέρια της Εύας Μονοχάρη.

Σου με κρακελέ από καρύδια & κρέμα μανταρίνι-μασκαρπόνε, Κυδωνόπαστο με καρύδια, αρμπαρόριζα & πετιμέζι, Κέικ μελιού με ολόκληρα αχλάδια & αρωματικό σιρόπι, Καρυδάτα με σοκολάτα & πορτοκάλι, Κιουνεφέ με μήλα & καρύδια, Βουτυρένιες τάρτες με καρύδι & λωτό, Μους σοκολάτας με κόκκινο κρασί, κραμπλ καρύδι & ρόδι

3. Το καθηλωτικό μπεστ-σέλερ του Lee Child  «Σκοτεινό παρελθόν»

Τα μυστικά που έκρυβαν οι γονείς σε όλη τους τη ζωή, χτυπούν με τη βία του κεραυνού τα παιδιά τους. Όταν άγνωστες, οδυνηρές λεπτομέρειες γύρω από την ίδια τους την καταγωγή έρχονται στο φως, οι απόγονοι φτάνουν μερικές φορές να εύχονται να μην είχαν γεννηθεί ποτέ.

Στο «Σκοτεινό παρελθόν», ένα από τα κορυφαία βιβλία του, ο Lee Child δικαιολογεί τη φήμη του ως γκραν μετρ του θρίλερ. Ο τρόπος που ο Child αναμιγνύει το παρόν με το παρελθόν είναι πραγματικά ένα σεμινάριο για το πώς μπορεί η αγωνία να κλιμακώνεται, σελίδα-σελίδα και να παρατείνεται ως το απίστευτο φινάλε του μυθιστορήματος. Ο πρωταγωνιστής στο «Σκοτεινό παρελθόν» είναι, φυσικά, ο αγαπημένος χαρακτήρας του Lee Child, ο περιπετειώδης και μοναχικός εξολοθρευτής μυστηρίων, ο απόστρατος ταγματάρχης της Στρατονομίας, Τζακ Ρίτσερ. Αυτή τη φορά, ο αναγνώστης συναντά τον Ρίτσερ καθ’ οδόν, μιας και ο Ρίτσερ αποφασίζει να διασχίσει τις ΗΠΑ από την ανατολή προς τη δύση, αλλά με τον δικό του, ανορθόδοξο τρόπο του αυθεντικού πλάνητα: Κάνει οτοστόπ από το Μέιν, με τελικό προορισμό την Καλιφόρνια. Παρόλ’ αυτά, δεν φτάνει πολύ μακριά. Σε έναν επαρχιακό δρόμο, χαμένη κάπου βαθιά μέσα στα δάση της Νέας Αγγλίας, αντικρίζει μια πινακίδα με το όνομα ενός μέρους που δεν είχε επισκεφθεί ποτέ στη ζωή του. Η μοίρα, ωστόσο, τον οδήγησε ερήμην του σε έναν μικρό οικισμό, τη γενέτειρα του πατέρα του. Ο Ρίτσερ αποφασίζει να μείνει εκεί αντί να συνεχίσει το ταξίδι του, προκειμένου να γνωρίσει την ιδιαίτερη πατρίδα του ανθρώπου που τον έφερε στον κόσμο. Ταυτόχρονα όμως, στην ίδια περιοχή, παθαίνει βλάβη το αυτοκίνητο ενός ζευγαριού νεαρών Καναδών, που είχαν ξεκινήσει από το βορρά προς το νότο, με τη φιλοδοξία να πουλήσουν όσο ακριβότερα γινόταν κάποια αλλόκοτα αντικείμενα -τον «θησαυρό» τους, όπως τον αποκαλούσαν. Καταλύουν σε ένα απομονωμένο μοτέλ, στη μέση του πουθενά, όπου όμως βρίσκονται στο επίκεντρο ενός τυφώνα από απρόοπτα, θανάσιμα επικίνδυνα γεγονότα. Η πορεία των νεαρών Καναδών θα διασταυρωθεί με αυτήν του Τζακ Ρίτσερ, ο οποίος ανακαλύπτει ότι ο πατέρας του δεν έζησε ποτέ στην υποτιθέμενη γενέτειρά του. Ο Ρίτσερ ξαφνικά πρέπει να σώσει άλλους -αλλά και να σωθεί ο ίδιος, από έναν τρομακτικό προσωπικό εφιάλτη, που ξυπνά και τον καταδιώκει.

4. To GALA, το διεθνές lifestyle περιοδικό
και με την έκδοση των 2,00€

Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :

Λάρα Κοσίμα
Η τελευταία μούσα του Τζόρτζιο Αρμάνι

Η κοντέσα που από influencer έγινε το αγαπημένο μοντέλο του Ιταλού σχεδιαστή ξεκινά το δικό της fashion brand

Γιώργος Μπένος
Από το «Maestro» σε ρόλο-έκπληξη

Αγαπήθηκε μέσα από τη σειρά του Παπακαλιάτη, όμως φέτος, περνάει στη μεγάλη οθόνη με έναν ρόλο ανατρεπτικό. Ο χαρακτήρας που θα υποδυθεί στην «Τελευταία Κλήση» θα ξυπνήσει επικίνδυνες μνήμες

Τζένιφερ Λόπεζ
«Αν δεν κινούμαι, δεν είμαι ευτυχισμένη»

Η σούπερ σταρ αποκαλύπτει πώς έκανε πραγματικότητα το μεγαλύτερο όνειρό της: να παίξει στο πρώτο της μιούζικαλ, το «Φιλί της Γυναίκας Αράχνης». Με τη βοήθεια του Μπεν Αφλεκ, μάλιστα

Μαρία Παπαλεοντίου
Επιστροφή στα charts με αέρα από Παρίσι

Η αποχή για χάρη της μητρότητας και το comeback στη μουσική με ανταπόκριση που ξεπερνά τις προσδοκίες

Ακόμα:

Λένα Δροσάκη
«Δεν επιτρέπω πλέον στους άλλους να μου λένε τι να κάνω»

Ματίας Κλουμ
Συνάντηση με τον φωτογράφο του «National Geographic» στην Αθήνα

Μόδα & Ομορφιά
Σύνολα-δηλώσεις αφοσίωσης στο στυλ & φροντίδα για λαμπερή επιδερμίδα

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους, ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.

Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί κάθε Κυριακή και με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό της ένθετο, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν:

1. Την εφημερίδα

2. To GALA, το διεθνές lifestyle περιοδικό
και με την έκδοση των 2,00€

Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :

Λάρα Κοσίμα
Η τελευταία μούσα του Τζόρτζιο Αρμάνι

Η κοντέσα που από influencer έγινε το αγαπημένο μοντέλο του Ιταλού σχεδιαστή ξεκινά το δικό της fashion brand

Γιώργος Μπένος
Από το «Maestro» σε ρόλο-έκπληξη

Αγαπήθηκε μέσα από τη σειρά του Παπακαλιάτη, όμως φέτος, περνάει στη μεγάλη οθόνη με έναν ρόλο ανατρεπτικό. Ο χαρακτήρας που θα υποδυθεί στην «Τελευταία Κλήση» θα ξυπνήσει επικίνδυνες μνήμες

Τζένιφερ Λόπεζ
«Αν δεν κινούμαι, δεν είμαι ευτυχισμένη»

Η σούπερ σταρ αποκαλύπτει πώς έκανε πραγματικότητα το μεγαλύτερο όνειρό της: να παίξει στο πρώτο της μιούζικαλ, το «Φιλί της Γυναίκας Αράχνης». Με τη βοήθεια του Μπεν Αφλεκ, μάλιστα

Μαρία Παπαλεοντίου
Επιστροφή στα charts με αέρα από Παρίσι

Η αποχή για χάρη της μητρότητας και το comeback στη μουσική με ανταπόκριση που ξεπερνά τις προσδοκίες

Ακόμα:

Λένα Δροσάκη
«Δεν επιτρέπω πλέον στους άλλους να μου λένε τι να κάνω»

Ματίας Κλουμ
Συνάντηση με τον φωτογράφο του «National Geographic» στην Αθήνα

Μόδα & Ομορφιά
Σύνολα-δηλώσεις αφοσίωσης στο στυλ & φροντίδα για λαμπερή επιδερμίδα

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους, ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.

Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί κάθε Κυριακή και με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό της ένθετο, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku

Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.