Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν τα παρακάτω:

1. Την εφημερίδα

2. Το νέο τεύχος του Olive

«Οι Λεπτομέρειες κάνουν τα Λαδερά!»

Στο νέο τεύχος του Olive που κυκλοφορεί Κυριακή στις 23 Ιουλίου μαζί με το Πρώτο Θέμα, τα λαδερά αποθεώνονται αφού… Οι Λεπτομέρειες κάνουν τα Λαδερά!

Ποιες είναι αυτές;

  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ
  • ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΚΕΥΟΣ
  • ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ
  • Η ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΟΨΤΕ ΤΑ!
  • ΚΑΨΤΕ ΤΑ!
  • ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ

Το νέο τεύχος του Olive είναι αφιερωμένο στη μεγάλη και φροντισμένη Μαγειρική των Λαδερών ειδωμένη από μια νέα, φρέσκια ματιά.

Λαχανικά εποχικά, μαγειρεύονται στην καλύτερή τους εκδοχή με βασικό συστατικό το πλούσιο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που τα βοηθά να μελώσουν και να δέσουν αρμονικά μεταξύ τους σε κατσαρόλα ή φούρνου.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ
24 σεφ προτείνουν 24 “φρέσκες” συνταγές λαδερών!

Ξεφυλλίστε τις σελίδες του ανανεωμένου Olive και απολαύστε:

Μην το λυπάσαι το λάδι!
Το υλικό που συνδέει όλα τα υπόλοιπα, που δίνει γλύκα στο φαγητό και δένει τις σάλτσες, που δίχως αυτό ελληνική κουζίνα δεν υπάρχει και δεν θα ξεχώριζε από άλλη καμιά, είναι ένα και πολύ απλό: το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Δίχως αυτό λαδερά δεν θα υπήρχαν.

Από τη θεωρία στην πράξη: 10 + 1 κανόνες απόλυτης επιτυχίας
Τέσσερις έμπειροι σεφ που τιμούν την ελληνική κουζίνα μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά για την πιο επιτυχημένη απόδοση των αγαπημένων μας συνταγών.

Lunch with Tina
Η Τίνα Μανδηλαρά συνομιλεί με τον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου του εστιατορίου Salonica, για τον ρόλο των λαδερών στη μοναδικότητα της ελληνικής γεύσης.

Φαινόμενο: Εστιατόριο Φιλίππου, οι θεματοφύλακες της ελληνικής κουζίνας
Το πιο φωτεινό εστιατόριο του Κολωνακίου μπορεί προσφάτως να έσβησε 100 κεράκια, ζει όμως μια δεύτερη εφηβεία.

Debate: Το ελαιόλαδο μπροστά
Οι σεφ Γκίκας Ξενάκης και Δήμος Σαμουράκης σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για το βασικό αυτό συστατικό της ελληνικής κουζίνας. Παλιοί γνώριμοι αφού ο Δήμος Σαμουράκης εργάστηκε στην κουζίνα του Aleria πλάι στον Γκίκα Ξενάκη μόλις τα πρώτα χρόνια, ακολουθούν πλέον διαφορετικές πορείες. Ο Δήμος στο δικό του εστιατόριο παρουσιάζει μια ιδιοσυγκρασιακή κουζίνα, ενώ ο Γκίκας επιμένει πάντα ελληνικά.

Μίλα μου… λαδερά
Επτά σεφ, επτά διαφορετικές μαγειρικές κουλτούρες από όλη την Ελλάδα, επτά οπτικές γωνίες, ένα όμως είδος φαγητού: τα λαδερά. Η ουσία της ελληνικής κουζίνας που βασίζεται στην εποχικότητα, στο αργό μαγείρεμα, στην απλότητα και τη βαθιά νοστιμιά που μπορεί να δώσει η κατσαρόλα ή ο φούρνος.

Λάδι σκέτο ή με επιθετικό προσδιορισμό;
Η Ελλάδα διατηρεί τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση ελαιολάδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση με περίπου 12 κιλά ανά άτομο ετησίως. Πόσα γνωρίζουμε όμως στ’ αλήθεια για την ποιότητα αυτού που καταναλώνουμε;

Πόσα ελαιόλαδα πρέπει να έχω τελικά στην κουζίνα μου;
Πώς περνάμε από την αφύπνιση για τη χρήση τυποποιημένου εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στη χρήση διαφορετικών ελαιόλαδων από ξεχωριστές ποικιλίες;

17
Ζητήσαμε από δεκαεπτά σεφ από όλη την Ελλάδα να μοιραστούν μαζί μας συνταγές πιάτων που σερβίρουν στα μαγαζιά τους, με τέτοιο τρόπο ώστε να μαγειρεύονται εύκολα και στο σπίτι. Εκείνοι τα έκαναν sushi, τα συνόδευσαν με κρέας, με ψάρι, τους έβαλαν δημιουργικές πινελιές, και μας έδειξαν ότι αυτά τα παραδοσιακά πιάτα έχουν πολύ μέλλον.

10 + 1 μύθοι και αλήθειες για το μαγείρεμα με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Πόσο ισχύουν και τι πρέπει να πιστεύουμε για το μαγείρεμα με ελαιόλαδο;

GREEN
Farm to table
Στο κόσμο της Margi Farm
Μια φάρμα στα Καλύβια της Αττικής ξεκίνησε από ένα όνειρο του Παναγιώτη Γιακαλή, καλύπτοντας ένα μικρό ποσοστό των αναγκών των εστιατορίων του Margi, για να φτάσει σήμερα να καλύπτει ακόμη και εκδηλώσεις 400 ατόμων.

Πρώτη ύλη: Γεμιστά λαδερά
Μια καλοκαιρινή γαστρονομική ευτυχία που αποτελείται από πεντανόστιμα στρουμπουλά λαχανικά, με αρώματα ντοματένιας σάλτσας και δυόσμου.

Vegan
Μιχάλης Σεβαστέρης, Το κωμικό πρόσωπο του βιγκανισμού
Με ανέκφραστο πρόσωπο και ξεκαρδιστικές ιστορίες, ο Μιχάλης είναι έτοιμος να ανοίξει την πρώτη βίγκαν ψαροταβέρνα στην Ελλάδα.

Παραγωγός
Αλέξανδρος Γκουσιάρης, ο παθιασμένος μελοσσοκόμος που προμηθεύει τα harrods
Από μαθηματικός μελισσοκόμος και επαγγελματίας γεωργός, έχει ενώσει σε κοινό σκοπό τους κατοίκους του Ηλιά, που έχουν αφιερωθεί στην παραγωγή μελιού και πρoϊόντων ντομάτας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα κατσαρολάτα
Τα λαδερά της κατσαρόλας έχουν την τιμητική τους και αυτό το καλοκαίρι, μια και τα μποστανικά βρίσκνται στην καλύτερη εποχή τους: Μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε για εσάς:
Βλίτα τσιγαριαστά με σκορδαλιά, Γεμιστά στο τσικάλι, Τουρλού με λευκά φασόλια, Φασολάκια λαδερά, Κολοκυθανθούς γεμιστούς με ρύζι, Κολοκυθάκια γιαχνί μεκαυκαλήθρες, Ντοματόρυζο με πελτέ & μυρωδικά, Φασολάκια με φασόλια χάντρες κ.ά. νόστιμα!

Τα φουρνιστά
Σιγοψήνονται και μελώνουν με αρώματα και του καλοκαιριού και του ήλιου. Πάμε να τα απολαύσουμε μαζί:
Γεμιστά της γιαγιάς, Μελιτζάνες παπουτσάκια με ξινόχοντρο, Ντολμαδάκια φούρνου γεμιστά με ρύζι & φακές, Ρεβιθάδα, Μαυρομάτικα μεψιλικά, Χάντρες λαδερές στοννταβά, Μπριάμ με γιαούρτι & κεφαλογραβιέρα κ.ά νοστιμιές!

Τα γλυκά του καλοκαιριού από τον Στέλιο Παρλιάρο
Δροσερά, γεμάτα εξωτικά φρούτα και αρώματα, μας ξεδιψούν τις καυτές μέρες του Αυγούστου.

Olive. Φαγητό με ψυχή!

3. To μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Susan Wiggs «Καλοκαίρι πλάι στο κύμα»

Στον έρωτα και το πάθος μπορεί να υπάρξει δεύτερη ευκαιρία; Μπορούν δύο άνθρωποι που αγαπήθηκαν παράφορα να πατούν «pause» και «play» στα αισθήματά τους, αφήνοντας να περάσουν χρόνια ανάμεσα στις δύο εκκινήσεις του δεσμού τους; Η απάντηση είναι πολύ πιο περίπλοκη από το ναι και το όχι.

Γεννήθηκε και ζει για πάντα μέσα στο καλοκαίρι το συγκεκριμένο βιβλίο της Susan Wiggs -κάτι που, άλλωστε, προδίδει αμέσως και ο τίτλος του: Το «Καλοκαίρι πλάι στο κύμα» είναι ένα από τα καλύτερα, τα πιο γλυκά και συναισθηματικά έργα της σπουδαίας Αμερικανίδας συγγραφέως, η οποία αποφασίζει να περιεργαστεί το ζήτημα της διακοπής και της επανασύνδεσης ανάμεσα σε δύο εραστές.

Η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου είναι η Ρόζα Καπολέτι, μια δυναμική νέα γυναίκα, που καταφέρνει να αναστήσει ένα ιταλικό εστιατόριο σε μια παραλιακή κωμόπολη των ΗΠΑ. Μετατρέποντάς το, μάλιστα, από μια παραμελημένη πιτσαρία στο «ιδανικό σημείο για να κάνει κάποιος πρόταση γάμου» -όπως γράφουν οι κριτικές. Και ενώ η Ρόζα είναι απορροφημένη στην επιχείρησή της, εμφανίζεται ξαφνικά ο πρώην της, ο Αλεξάντερ Μοντγκόμερι, ένας άντρας που η ίδια πόθησε, αλλά και έχασε, με εντελώς ακατανόητο τρόπο, από τη ζωή της. Για το τι επακολουθεί στο βιβλίο, ο αναγνώστης θα πρέπει να αφεθεί στα χέρια της Susan Wiggs και της καλπάζουσας φαντασίας της.
Η ίδια η συγγραφέας, ωστόσο, στο «Καλοκαίρι πλάι στο κύμα» κάνει κάτι σπάνιο: Γράφει ένα σημείωμα, μιλώντας απευθείας στο κοινό της, αναφέροντας ότι «αυτό το βιβλίο έχει όλα τα στοιχεία που αναζητούσα για πολύ καιρό. Υπάρχει μια μοναχική νεαρή γυναίκα που ονειρεύεται ακόμα το αγόρι που της έκλεψε την καρδιά, ένα νοσταλγικό παραθαλάσσιο εστιατόριο που προσφέρει εκπληκτικά πιάτα (περιλαμβάνονται και οι συνταγές) πλάι στο κύμα, και μια συναισθηματική διαδρομή διανθισμένη με άφθονο γέλιο και δάκρυα. Είμαι ενθουσιασμένη για την έκδοση αυτή, καθώς είναι ένα από εκείνα τα βιβλία που έχουν την τύχη να είναι πασπαλισμένα με νεραϊδόσκονη κι είναι γραφτό να τα πάνε πολύ καλά από την αρχή. Έγινε μπεστ σέλερ στις ΗΠΑ και κέρδισε το βραβείο RITA καλύτερου σύγχρονου αισθηματικού μυθιστορήματος. Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και είναι ευτυχές που βρίσκει το δρόμο του».

Η Susan Wiggs είναι μια «υπερδύναμη» στο χώρο της σύγχρονης μυθιστοριογραφίας, καθώς έχει γράψει πάνω από 40 βιβλία, πολλά από τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στο Top-10 του διάσημου καταλόγου με τα μπεστ-σέλερ βιβλία των New York Times. Το έργο της έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 20 γλώσσες και σε 30 χώρες.

4. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA
και με την έκδοση των 2,00€

Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :

ΣΟΥΛΑ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
La Divina
Η Ελληνοϊρλανδή σοπράνο influencer γεννήθηκε στο Βανκούβερ, ζει μεταξύ ΗΠΑ και Ελβετίας και δίνει παραστάσεις σε όλο τον κόσμο κάνοντας την όπερα viral

ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΥΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο άντρας που ξέρει τι θέλουν οι γυναίκες (στο θέατρο)
Το one man show «Ανδρική νοημοσύνη – Οξύμωρο;» κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

LEON AVIGAD
Ο επιχειρηματίας πίσω από την επέλαση των Brown Hotels

ΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΝΕΛΙΑΝ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΙΜΟΥ
Κοσμήματα και κεραμικά σε κοινή έκθεση: Οι 3 designers ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ακόμα:

ALTA MODA
VIP σύναξη στη Magna Grecia

MARTINE GUTIERREZ
Η επαναστάτρια της τέχνης

ΜΟΔΑ
Under the blue sky
Τα ωραιότερα μαγιό του καλοκαιριού

ΟΜΟΡΦΙΑ
Beach life
Πολύτιμα έλαια για την after-sun περιποίηση

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν τα παρακάτω:

1. Την εφημερίδα.

2. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA
και με την έκδοση των 2,00€

Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :

ΣΟΥΛΑ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
La Divina
Η Ελληνοϊρλανδή σοπράνο influencer γεννήθηκε στο Βανκούβερ, ζει μεταξύ ΗΠΑ και Ελβετίας και δίνει παραστάσεις σε όλο τον κόσμο κάνοντας την όπερα viral

ΝΙΚΟΣ ΠΟΛΥΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο άντρας που ξέρει τι θέλουν οι γυναίκες (στο θέατρο)
Το one man show «Ανδρική νοημοσύνη – Οξύμωρο;» κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

LEON AVIGAD
Ο επιχειρηματίας πίσω από την επέλαση των Brown Hotels

ΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΝΕΛΙΑΝ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΙΜΟΥ
Κοσμήματα και κεραμικά σε κοινή έκθεση: Οι 3 designers ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ακόμα:

ALTA MODA
VIP σύναξη στη Magna Grecia

MARTINE GUTIERREZ
Η επαναστάτρια της τέχνης

ΜΟΔΑ
Under the blue sky
Τα ωραιότερα μαγιό του καλοκαιριού

ΟΜΟΡΦΙΑ
Beach life
Πολύτιμα έλαια για την after-sun περιποίηση

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.