Διανύσαμε χιλιόμετρα στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, εξερευνώντας κάθε γωνιά που κρύβει μαγαζιά-διαμάντια για τους λάτρεις των σάντουιτς. Ψάξαμε τα μέρη που δεν περιορίζονται σε απλές γεύσεις, αλλά δίνουν χαρακτήρα και προσωπικότητα σε κάθε μπουκιά, μετατρέποντας ένα καθημερινό σνακ σε μικρή γαστρονομική απόλαυση. Αυτή την Κυριακή, 28/9, στο Cantina, βάζουμε το σάντουιτς στο επίκεντρο και το αποθεώνουμε.
Μετά από πολλές γευστικές δοκιμές και συγκρίσεις, καταλήξαμε σε εκείνες τις επιλογές που πραγματικά ξεχωρίζουν — και είμαστε έτοιμοι να τις μοιραστούμε μαζί σας. Αυτά τα στέκια δεν είναι απλώς μέρη για να φαμε, αλλά εμπειρίες που αξίζει να ζήσουμε και να προσθέσουμε στη λίστα μας. Κάθε μπουκιά κρύβει μια ιστορία, μια γεύση που μένει στο μυαλό και την καρδιά, και μου σίγουρα θα θέλουμε να την ξαναζήσουμε.
Από σάντουιτς με αφράτη φοκάτσια, μαλακό πατατόψωμο, σφιχτό και μαστιχωτό bagel ή προζυμένιο ψωμάκι, μέχρι γεμίσεις όπως τραγανό τηγανητό κοτόπουλο, καπνιστό και παστράμι, γουρονοπούλα ή χρυσαφένιο μπακαλιάρο. Υπάρχει μία γεύση για τον καθένα, είτε είναι ψαροφάγος, είναι κρεατοφάγος, είτε λάτρης των τυριών, είτε vegetarian ή vegan. Από επιλογές κλασικές κι αγαπημένες, μέχρι γκουρμ’ε δημιουργίες και αναπάντεχους συνδυασμούς που θα εκπλήξουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, αυτή η λίστα έχει πραγματικά τα πάντα.
Φούρνου, streetfoodάδικα, καντίνες, έθνικ στέκια. Το σάντουιτς πρωταγωνιστεί απ’ άκρη σε άκρη αυτών των δύο πόλεων – γαστρονομικών προορισμών, και διεκδικεί επάξια τη θέση του στη λίστα με «αυτά που πρέπει να δοκιμάσεις» τη στιγμή που θα βρεθείς σε Θεσσαλονίκη ή Αθήνα.
Φωτογραφία— Αντώνης Γιαμούρης
Δείτε επίσης:
Τι δεν πρέπει να λείπει από το τέλειο σάντουιτς
Croque Madame ή Croque Monsieur; Οι διαφορές και ποιος έχει τον πρώτο λόγο στο σάντουιτς
Lobster roll: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πιο πολυτελές street food με τον αστακό