Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ
Μια συλλεκτική, ξεχωριστή έκδοση που δεν πρέπει να χάσετε!
“100% ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ”
200 σελίδες – 100 συνταγές
Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα μη χάσετε τη συλλεκτική έκδοση «100% ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ» με 100 λαχταριστές συνταγές.
100 συνταγές με το κρέας που λατρεύει και αναδεικνύει την ελληνική κουζίνα τόσο στα γιορτινά τραπέζια, όσο και στις καθημερινές στιγμές μας. Ευφάνταστα και πεντανόστιμα πιάτα για Κατσαρόλα και Τηγάνι, Κιμά, Φούρνου και Σχάρας, Ζυμαρικά, αλλά και Ωμά-μία τάση που παρουσιάζει το μοσχάρι ακαταμάχητα μαριναρισμένο.
Κατσαρόλα και τηγάνι
Από το κλασικό «κοκκινιστό» μέχρι το μερακλίδικο σπεντζοφάι και από τα κολοκυθάκια με αυγολέμονο μέχρι την αχνιστή σούπα, η κατσαρόλα και το τηγάνι αποτελούν ένα πρώτης τάξεως σπίτι για το μοσχαρίσιο κρέας.
Κοκκινιστό μοσχαράκι με ρύζι, Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα αυγολέμονο, Χυλοπίτες με σάλτσα σπεντζοφάι, Μοσχαράκι με κυδώνια και αρμπαρόριζα, Μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα για αρχάριους, Οσομπούκο με κόκκινο κρασί και μπαχαρικά, Καρβέλι γεμιστό με κοκκινιστό μοσχαράκι, Κολοκυθάκια με κιμά αυγολέμονο, Μοσχαράκι ραγού με πατάτες, Πικάντικο μοσχαράκι και χούμους με ψητό κουνουπίδι, Οσομπούκο βραστό με λαχανικά, «Φουρτάλια» με πατάτες, λουκάνικα και κολοκυθάκια, Σπεντζοφάι με κεφτέδες και 3 είδη ντομάτας, Σαλτιμπόκα με πεπόνι και φασκόμηλο, Μοσχάρι στιφάδο, Λεμονάτο μοσχαράκι, Λάχανο γεμιστό με κιμά και λουκάνικο στην κατσαρόλα, Μοσχάρι λεμονάτο με αρακά, Παστιτσάδα, Μοσχάρι λεμονάτο με ρεβίθια, Μοσχαράκι με φασόλια και κοφτό μακαρονάκι, Βραστό μοσχάρι με χειμωνιάτικα λαχανικά, Πατσάς κόκκινος.
Κιμάς
Ευέλικτος και νόστιμος, μετουσιώνεται σε ακαταμάχητα κεφτεδάκια, ζουμερά μπιφτέκια και φυσικά, στα «εθνικά» μακαρόνια με κιμά!
Σουτζουκάκια σμυρναίικα με πράσινες ελιές, Κεφτέδες Μυτιλήνης με αρωματικό πιλάφι, Ιταλικοί κεφτές φούρνου, Σουτζουκάκια με μελιτζάνες και γιαούρτι, Κιμαδόπιτα χωρίς φύλλο με σπανάκι και φέτα, Μουσακάς κλασικός, Παστίτσιο κλασικό, «Γκαστρωμένος» κιμάς με ρεβίθια και αρνάκι, Κεφτεδάκια μπουκιές με τυροκαυτερή, Κις με κιμά και πράσο, Τάκος με κιμά, καλαμπόκι και λάιμ, Γεμιστά με κιμά, Κεφτεδάκια με πατάτες γιαχνί, Κέικ με μοσχαρίσιο κιμά, Γιουβαρλάκια με κριθαράκι, Lahmajoun (Λαχματζούν), Φινόκιο γεμιστό με κιμά και πράσινες ελιές, Canederli, τα ιταλικά κεφτεδάκια, Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με σουτζουκάκια, Σάντουιτς με κεφτεδάκια και λαχανικά τουρσί, Κεφτεδάκια κοκκινιστά με κασέρι και ρύζι μπασμάτι, Κεφτεδάκια κοκκινιστά με μοτσαρέλα και μασκαρπόνε, Bitoque a la russe με μανιτάρια, Κρεμμυδοντολμάδες αυγολέμονο, Τηγανιτά σουτζουκάκια σε κυπριακή πίτα με γιαούρτι, Μίνι κέικ με κιμά, σπανάκι και μανιτάρια, Γιουβαρλάκια κλασικά, Φακόρυζο με κιμά και μπαχαρικά, Λουκανικοκεφτέδες με πλιγούρι, Σουηδικά κεφτεδάκια με σάλτσα και πουρέ πατάτας, Πίτσα «διπλό cheeseburger», Μαυρομάτικα με κιμά, μάραθο και σπανάκι.
Στο φούρνο & στη σχάρα
Κλασικό γιουβέτσι, αγαπημένος μουσακάς και παστίτσιο, πεντανόστιμες μπριζόλες και άλλες λιχουδιές που ψήνονται και φέρνουν την ευτυχία στο πιάτο μας.
Μπιφτέκια γεμιστά και ψητές πατάτες με κέτσαπ, Μοσχαρίσιες μπριζόλες με αρωματικό βούτυρο, Μπιφτέκια γεμιστά και σάλτσα από ψητές ντομάτες, Μοσχάρι με χόρτα και πουρέ από ρίζες της γης, Ατομικά Wellington, Μοσχαρίσια ουρά με ρεβίθια και φέτα, Μοσχαρίσιο ρολό με σάλτσα κρεμμυδιών, Στριφτή πίτα με κιμά, μανιτάρια και κουκουνάρι, Κολοκύθα γεμιστή με κιμά, ρύζι και μυρωδικά, Κρεατόπιτα με ρύζι, Jerky, το αμερικάνικο, Κρεατόπιτα με τυριά, Εσκαλόπ σε φύλλο κανταϊφι, με τυροκαυτερή, Λαχταριστό μπέργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια, Πατάτα «πεϊνιρλί» με λιαστή ντομάτα και καβουρμά, Μπριζολάκια με σάλτσα τσιμιτσούρι, Ψητό μοσχάρι με λαχανικά σε πολύσπορο ψωμάκι, Αυθεντικό παστράμι, Γιουβέτσι με κιμά γκρατινέ, Γιουβέτσι κλασικό, Άγρια μανιτάρια με μοσχαράκι, Biltong, το αφρικάνικο, Τσίζμπεργκερ με κεφτέ και κασέρι Μυτιλήνης, Μπιφτέκια με πατάτες φούρνου, Πατάτες σαν τηγανητές και μπιφτεκάκια με σουσάμι, Μελιτζάνες παπουτσάκια με ραγού και ξηρό ανθότυρο.
Ζυμαρικά
Από τους πιο λαχταριστούς συνδυασμούς, το μοσχαρίσιο κρέας και κάθε λογής ζυμαρικά!
Η τέλεια μακαρονάδα με κιμά, Ανάποδο «παστίτσιο» με κιμά και πιπεριές, Νουντλ με τηγανητό μοσχαράκι και τζίντζερ, Σουφλέ μουσακά με ριγκατόνι, Μοσχαράκι ραγού με ζυμαρικά ορεκέτι, Mac ‘n’ cheese με κιμά, Μαντί, Παστίτσιο με φύλλο, Παστίτσιο ντόρτσε, Σουτζουκάκια σμυρναίικα με κοραλάκι, Κοκκινιστά κεφτεδάκια με ριγκατόνι και πέστο, Σπαγγέτι με κεφτεδάκια.
Ωμά
Η ωμή πλήν όμως μαριναρισμένη αλήθεια του μοσχαρίσιου κρέατος, είναι ακαταμάχητη και κερδίζει έδαφος και στην ελληνική κουζίνα.
Μοσχάρι μαριναρισμένο, με καρότα σε διάφορες υφές, Κλασικό ταρτάρ μοσχαρίσιο, Μοσχαρίσιο ταρτάρ με λεμόνι και φρέσκια ρίγανη, Εσωτερικό διάφραγμα με τσιμιτσούρι και πουρέ.
Και μαζί: Πώς να διαλέξουμε το ιδανικότερο κομμάτι κρέατος για κάθε συνταγή και να πάμε καλά «διαβασμένοι» στον χασάπη μας!
Αυτή την Κυριακή, στο Πρώτο Θέμα, ετοιμάζουμε 100% Μαγειρική με Μοσχάρι!
Μια συλλεκτική, ξεχωριστή έκδοση, απαραίτητη σε κάθε σπίτι!
Μην το χάσετε!