H μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία ΠΥΡΝΑ ανάβει πάλι φωτιές και στήνει τις κατσαρόλες της, οργανώνοντας νέα μαθήματα μαγειρικής στην κουζίνα της.

ΕΛΕΝΗ-ΔΟΞΙΑΔΗ

Από τις 9 Φεβρουαρίου λοιπόν, ξεκινούν τα μαθήματα του εαρινού τετραμήνου που ολοκληρώνονται τον Μάιο και πραγματοποιούνται πάντα Πέμπτες σε συγκεκριμένες ημερομηνίες κάθε μήνα, με δημιουργικές συνταγές για κάθε περίσταση. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη οι συμμετέχοντες μαθαίνουν για τις βάσεις της Ινδικής κουζίνας με την Ελένη Δοξιάδη, ετοιμάζοντας πάστες (pastes), που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για διάφορα απλά ινδικά πιάτα και για ιδιαίτερα αρωματικό σπιτικό φαγητό. Μάλιστα, με αυτές μαγειρεύουν κοτόπουλο korma και jalfrezi λαχανικών. Το μάθημα, όπως και όλα τα μαθήματα της σειράς, πραγματοποιείται από τις 11:30 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι. Τιμή για μέλη: €32.

DOMINIQUE-PERROT

Το πρόγραμμα των υπολοίπων μαθημάτων μαγειρικής:
* 23 Φεβρουαρίου (11:30-14:00): Χειμωνιάτικα πιάτα με κουνουπίδι – Ελένη Δοξιάδη: Σαλάτα με ωμό κουνουπίδι, τρίχρωμα ντοματίνια, σπαράγγι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σουσάμι και σιρόπι λευκού βαλσαμικού. Ολόκληρο κουνουπίδι στο φούρνο με ντομάτα, καπνιστή πάπρικα και αμύγδαλα. Aloo Gobhi, με πατάτα, κουνουπίδι, μπαχαρικά. Κόστος για μέλη: €32.

* 9 Μαρτίου (11:30-14:00): Η κουζίνα της Βάλης – Βάλη Μανουηλίδου: Terrine σολομού με αρακά και χτένια, σάλτσα σχοινόπρασου ή γιαουρτιού. Κουνέλι στιφάδο μαριναρισμένο με αρωματικά και μαγειρεμένο με κρεμμυδάκια και μπαχάρια. Κόστος για μέλη: €36.

* 23 Μαρτίου (11:30-14:00): Τα νηστίσιμα της Σαρακοστής – Ρενέ Βαρουτσή: Σαλάτα φακή με παντζάρια και νεροκάρδαμο. Γιουβέτσι με χωριάτικες χυλοπίτες, θαλασσινά και πράσινες ελιές. Νηστίσιμος μπακλαβάς με αμύγδαλα και φιστίκια. Κόστος για μέλη: €36.

* 6 Απριλίου (11:30-14:00): Πασχαλινά εδέσματα – Dominique Perrot: Σπάλα αρνιού σιγοψημένη, μαλακές πατάτες σωτέ, πράσα, σπαράγγια και καρδιές αγκινάρας. Charlotte με φράουλες. Κόστος για μέλη: €40.

ΒΑΛΗ-ΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ

* 4 Μαΐου (11:30-14:00): Για τον καλοκαιρινό μπουφέ – Ρενέ Βαρουτσή: Παέγια με λαχανικά της εποχής (vegetarian). Ολόκληρος σολομός μαριναρισμένος με παντζάρι, σερβιρισμένος με πικάντικη σαλάτα από φινόκιο και κομμένος σε λεπτές φέτες. Κόστος για μέλη: €36.

* 18 Μαΐου (11:30-14:00): Γλυκά της εποχής – Βάλη Μανουηλίδου & Ρενέ Βαρουτσή: Τάρτα με ροδάκινα και marzipan. Bavaroise με βατόμουρα. Baked Alaska με παγωτό βανίλια και φράουλα. Κόστος για μέλη: €32.

Σημειώνεται ότι για μη μέλη της ΠΥΡΝΑ το κόστος είναι + €4.

Μετά το μάθημα ακολουθεί δοκιμή στο Café της Πύρνας με ένα ποτήρι κρασί. Οι εγγραφές κλείνουν το απόγευμα της προηγούμενης Τρίτης (την Τετάρτη η ΠΥΡΝΑ είναι κλειστή). Ελάχιστος αριθμός 8 άτομα, μέγιστος 16. Τα μαθήματα συντονίζει η Ρενέ Βαρουτσή.

info
Κοκκιναρά 43, Κηφισιά, τηλ. 210 6230913.