Στην Ιαπωνία η άνθηση των δέντρων της κερασιάς και η έλευση της Άνοιξης γιορτάζεται με το παραδοσιακό έθιμο Hanami, δηλαδή με ένα πικ νικ κάτω από τις ανθισμένες κερασιές και το γνωστό ιαπωνικό εστιατόριο Tomoe, δε θα μπορούσε να μην το γιορτάσει.

anoiksi

Την Τρίτη 19 Απριλίου λοιπόν, πάμε στο Κεφαλάρι για να δοκιμάσουμε το ειδικό Hanami menu του Χρόνη Δαμαλά, με τη super ιαπωνική ατμόσφαιρα να συμπληρώνεται από μουσικές και εικόνες της Ιαπωνίας, που πλημμυρίζουν το χώρο. Μάλιστα, στο εστιατόριο θα βρεθεί εκείνη τη μέρα και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Αθήνα, Masuo Nishibayashi για να τιμήσει το παραδοσιακό έθιμο της χώρας του.

Το μενού που λέτε, ξεκινάει με Onigiri (ρύζι σούσι, ταρτάρ σολομού, νόρι και παλαιωμένη σόγια με γιούζου) και συνεχίζεται με μαριναρισμένο κοτόπουλο με τζίντζερ και φρέσκες πίκλες και μοσχάρι με κολοκύθα και κόκκινο και λευκό μίσο. Το Sakura, το ξεχωριστό γλυκό με κεράσια, λευκή και μαύρη σοκολάτα και σότσου δίνει τον ιδανικό επίλογο για το Hanami menu, ενώ τα πιάτα συνοδεύονται από cocktail με κεράσια, βασιλικό και σότσου.

tomoe-diagwnismos3

Σημειώνεται ότι για κάθε Hanami menu που θα παραγγείλετε εκείνο το βράδυ, θα διατεθούν 10 ευρώ στο σύλλογο “Το χαμόγελο του παιδιού”.

info
Τρίτη 19 Απριλίου, Hanami menu, Tomoe Γορτυνίας 11 & Δαγκλή, Κηφισιά, τηλ. 210 8013553. Κόστος: € 44 / άτομο.