Το αγαπημένο multi ethnic εστιατόριο γίνεται τριών ετών και το γιορτάζει αυτό το Σάββατο με ένα Southern Barbeque Street Food Party!

Αυτό το Σάββατο θα το ρίξουμε στα πάρτι. Έτσι, μετά την πρωινή – μεσημεριανή κρασοκατάνυξη στου Μιράν, σειρά έχει το νούμερο 48 της Αιόλου, αλλιώς Mama Roux. Εκεί, το γλέντι ξεκινά με παρέλαση, παρακαλώ, στο κέντρο της Αθήνας, που θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα συνοδεύεται από live. Πρόκειται στην ουσία για την ελληνική απόπειρα των περίφημων Second Line παρελάσεων της Νέας Ορλεάνης, που σε βάζουν για τα καλά στο κλίμα και την κουλτούρα μιας αυθεντικής street food γιορτής του αμερικανικού Νότου.

mama roux

Έτσι, λοιπόν, μετά το street parade, γύρω στις 9 το βράδυ, θα ολοκληρώσουμε την εμπειρία με πρωτότυπες γεύσεις και cocktails. Ο sous chef Βασίλης Σπόρος και η ομάδα του Mama Roux, έχουν ετοιμάσει ένα λαχταριστό μενού με οκτώ διαφορετικά πιάτα – σταθμούς, που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν στη Νότια Αμερική. Πρωταγωνιστής σε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι, είναι το καπνιστό βοδινό Brisket, ψημένο με τη γνωστή τεχνική low and slow, δηλαδή σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 ώρες, καπνίζοντας ταυτόχρονα το κρέας. Οι λάτρεις του BBQ θα δοκιμάσουν επίσης Cajun blackened burger με κοτόπουλο, Southern hush puppies (αλμυρές κροκέτες πολέντας) με μαγιονέζα creole, σούπα Gumbo, καθώς και Bourbon glazed χοιρινά spare ribs με πατατοσαλάτα. Και όλα αυτά υπό τους ήχους των live blues από το συγκρότημα “Gumbo Ya Ya”!

info
“Southern Barbeque Street Food party”, Σάββατο 11 Οκτωβρίου, ώρα έναρξης: 21:00.
Έναρξη street parade: 20:00.
Mama Roux, Αιόλου 48 Αθήνα, τηλ. 2130048382