Εκδήλωση ενημέρωσης και γαστρονομίας για τον κρόκο Κοζάνης ΠΟΠ πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Barabicu στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Red Gold για την προώθηση και την αύξηση της αναγνωσιμότητας ΠΟΠ & ΠΓΕ προϊόντων ευρωπαϊκής προέλευσης στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση σεφ, διατροφολόγων και εκπροσώπων των ΜΜΕ για την μαγειρική χρήση του πολύτιμου μπαχαρικού αλλά και για τις ευεργετικές ιδιότητες από την κατανάλωσή του στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η σεφ Νανά Γκαμπούρα και η Ρένα της Φτελιάς παρουσίασαν τις προτάσεις τους αναδεικνύοντας τα χρώματα και τα αρώματα του κρόκου Κοζάνης ΠΟΠ ΠΟΠ, μέσα από μία λεμονάδα και μία πορτοκαλόπιτα ενώ ο διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης ανάλυσε με τον δικό του τρόπο τα οφέλη από την κατανάλωση του κρόκου, τις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές του ιδιότητες καθώς και την προστασία της υγείας.

Ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, απεύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για το συγκριτικό πλεονέκτημα του προϊόντος έναντι του κρόκου των υπολοίπων χωρών και την ανώτερη γεύση του, αλλά και για το σημαντικό έργο και τους στόχους του συνεταιρισμού για το μέλλον.
Με το πέρας του σεμιναρίου σε διατροφικό και γαστρονομικό επίπεδο, οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν δείπνο προσαρμοσμένο στην εκδήλωση με ελληνικές παραδοσιακές συνταγές που συνδύασαν με το πολύτιμο μπαχαρικό, όπως μαυρομάτικα φασόλια με αρωματικά βότανα και κρόκο Κοζάνης, τρυφερά φύλλα λαχανικών με σάλτσα εσπεριδοειδών και κρόκο Κοζάνης, φλογέρες με τυριά Νάξου και κρόκο Κοζάνης, μοσχαράκι black angus με κρόκο Κοζάνης με συνοδεία ρυζιού basmati φρέσκα λαχανικά και κρόκο Κοζάνης.

info
http://www.krokoskozanispdo.eu/index.php/en/