Το 3ο Tinos Foodpaths ξεκίνησε και φέτος, περιλαμβάνοντας στο πλούσιο πρόγραμμα του live μαγειρικές, παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καθώς και το πρώτο workshop για τα ελληνικά αποστάγματα και προϊόντα και πώς αυτά μπορούν να κατακτήσουν την διεθνή bar σκηνή. Αν τα βάλετε δίπλα στις όμορφες παραλίες της Τήνου, έχετε πολλές και νόστιμες δικαιολογίες για να επισκεφθείτε το νησί αυτή την εβδομάδα και μέχρι την Κυριακή 14 Μαΐου.
Το Tinos Foodpaths ξεκίνησε το 2015, αν και οι πρώτες συζητήσεις είχαν γίνει ήδη από τον χειμώνα του 2014, από τον σύλλογο που εκπροσωπεί τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής του νησιού. Στόχος τους, να προάγουν τον γαστρονομικό πολιτισμό της Τήνου και να γίνει το νησί γαστρονομικός προορισμός, είτε από μόνος του, είτε στα πλαίσια ενός ευρύτερου δικτύου. Η Τήνος άλλωστε έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να το πετύχει: έχει πλούσια αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, τρία οινοποιεία, τρία τυροκομεία, μια μονάδα παραγωγής αλλαντικών, μια μικροζυθοποιεία και πλήθος μικρών οικοτεχνιών.
Τον Μάιο του 2015 λοιπόν, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Tinos Foodpaths, με εκπροσώπους της γαστρονομίας, δημοσιογράφους, συγγραφείς και μάγειρες να επισκέπτονται το νησί για ένα διήμερο, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τον γαστρονομικό του πλούτο και την πρόταση της Τήνου για το πρωινό της. Μάλιστα, το τηνιακό πρωινό παρουσιάστηκε και τον Φεβρουάριο του 2016 στην Διεθνή έκθεση HORECA, ενώ στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2016 ήταν η σειρά για το 2ο Tinos Foodpaths, με πολλά, γευστικά εργαστήριο με ανθρώπους που ο καθένας ξεχωρίζει στον τομέα του, όπως η εξέλιξη της παραδοσιακής αλλαντοποιίας και τις μαγειρικές “μονομαχίες” μεταξύ των κυριών της Τήνου με τις παραδοσιακές τους συνταγές και γνωστούς σεφ με τις καινοτομίες τους.
Και κάπως έτσι φτάσαμε στον Μάιο του 2017 και το 3ο Tinos Foodpaths. Συγκεκριμένα, η φετινή εκδήλωση πραγματοποιείται από τις 8 ως τις 14 Μαΐου, με την υπόσχεση το ραντεβού να ανανεώνεται κάθε χρόνο την δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου, ενώ 1 μέρα πριν την έναρξη της ξεκίνησε και το 1ο Aegean Cocktails & Spirits Workshop (7-9/5), που όμως είναι κλειστό για το κοινό και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φετινού Tinos Foodpaths.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Tinos Foodpaths 2017:
* Δευτέρα 8/5: “Greek Spirits Workshop” by Difford’s Guide (εκδήλωση κλειστή για το κοινό) +
“Οι μάγειρες μας στον δρόμο”: Ανοιχτές μαγειρικές εκδηλώσεις με προϊόντα του τόπου μας στην χώρα της Τήνου.
* Τρίτη 9/5: “Greek Spirits Workshop” by Difford’s Guide (εκδήλωση κλειστή για το κοινό)
* Τετάρτη 10/5: Σεμινάριο βασικές αρχές για τους Bartenders – Ομιλίες και διεξαγωγή συμπερασμάτων (εκδήλωση κλειστή για το κοινό) +
Spirits coctail Party στο παλιό καρνάγιο.
* Πέμπτη 11/5: “Το Tinos Foodpaths στα κατώγια του Τριποτάμου…” – Παρουσίαση των κυκλαδίτικων αλλαντικών, περιήγηση στο χωριό +
Εργαστήρι αλλαντικών στο χώρο του παλιού σχολείου.
* Παρασκευή 12/5: “Το Tinos Foodpaths βρίσκει τις ρίζες του” – Το Τηγανιτζίδικο στον παιδικό σταθμό. Οι λαογράφοι μιλούν, οι γυναίκες τηγανίζουν και τα παιδιά κερνάνε… μεζέ με ιστορία.
* Σάββατο 13/5: Στο θεατράκι του Κουμάρου, εμπνεόμαστε και εξελίσσουμε την παραδοσιακή γεωργία και κτηνοτροφία, συζητάμε για την δημιουργία συμφώνων και γνωρίζουμε σύγχρονα αγροτο-κτηνοτροφικά μοντέλα.
* Κυριακή 14/5: Κερνάμε το πάθος του τόπου μας και σας αποχαιρετάμε!
info
8/5-14/5, Tinos Foodpaths 2017, Τήνος.
Δείτε επίσης:
Ο Ανδρέας Λαγός δοκιμάζει ένα αλλιώτικο τηνιακό τυρί
Στην Εξωμεριά, στην Τήνο, για brunch και όχι μόνο!