Την Τετάρτη 29 Μαΐου, οι λάτρεις του κρασιού, στην επόμενη συνάντηση του Wine Club Thessaloniki’96 στο The Met Hotel στη Θεσσαλονίκη, θα μάθουν τα πάντα για τις εκφράσεις της πιο εκλεκτής λευκής ποικιλίας της Μεσογείου, όταν καλλιεργείται στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Όπως εξηγούν οι οινοποιοί «υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ των κρασιών του Ασύρτικου από τη Σαντορίνη -που είναι εξάλλου και η πατρίδα της ποικιλίας- από αυτά άλλων περιοχών. Στη Σαντορίνη είναι πιο έντονος ο μεταλλικός χαρακτήρας. Αντίθετα στα Ασύρτικα της ηπειρωτικής Ελλάδας αποκαλύπτεται ο αρωματικός χαρακτήρας της ποικιλίας. Επίσης τα κρασιά της ηπειρωτικής χώρας εμφανίζονται πιο γεμάτα, με περισσότερο σώμα». Στην οινική ξενάγηση οδηγόςε θα είναι όπως πάντα η χημικός-οινολόγος-δημοσιογράφος οίνου Μαρία Νέτσικα. Όσοι παραβρεθούν θα δοκιμάσουν, τυφλά όπως πάντα, κρασιά από κάθε γωνιά της ηπειρωτικής χώρας, καταγράφοντας τις διαφοροποιήσεις σε αρωματικά προφίλ και γευστικά στυλ. Κλασικές αλλά και καινούργιες ετικέτες, όλα τους κορυφαία Ασύρτικα. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο οινολόγος Γιάννης Οξυζίδης από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη.
info
The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη, 20.00. Πληροφορίες: τηλ. 2310 888311, e-mail: info@wineplus.gr.