Είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα στο χώρο της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής με σειρά από σημαντικές βραβεύσεις στο ενεργητικό του. Ο λόγος για τον Ισπανό Oriol Balaguer, που θα βρεθεί στην Ελλάδα για ένα διήμερο σεμινάριο που απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου.

Balaguer-desert

Ο βραβευμένος pastry chef θα παρουσιάσει μια σειρά από εξειδικευμένες τεχνικές για τη δημιουργία των πιο ιδιαίτερων και σύγχρονων γλυκών απολαύσεων και όχι μόνο: cakes, jellies, παγωτά, επιδόρπια με τραγανή υφή, επιδόρπια για εστιατόρια με βάση τη σοκολάτα, ανάλυση της νέας τεχνολογίας στη ζαχαροπλαστική, παρασκευή βάσεων ζαχαροπλαστικής και άλλα πολλά.

Oriol Balaguer

Ο Oriol Balaguer στην 20ετή και πλέον επαγγελματική του πορεία έχει κερδίσει επάξια σειρά από βραβεία, όπως:

* Καλύτερος ζαχαροπλάστης στην Ισπανία-2008
* Επαγγελματίας της χρονιάς-2006
* Καλύτερο site γαστρονομίας-2005
* Καλύτερος ζαχαροπλάστης στην Καταλονία-2003
* Καλύτερο επιδόρπιο στον κόσμο-2001
* Καλύτερο βιβλίο στον κόσμο-2000
* Καλύτερος ζαχαροπλάστης σε ισπανικό εστιατόριο-1997
* Καλύτερο επιδόρπιο στην Ισπανία-1997

Σημειώστε ότι το τελευταίο βιβλίο του σεφ, υπογεγραμμένο από τον ίδιο, με τίτλο Obsession, είναι το προσωπικό του ευχαριστήριο για όσους παραβρεθούν στο σεμινάριο.

info
10 & 11 Ιουνίου, Test Kitchen Γιαννίκας, Ευριππίδου 5, Περιστέρι, www.Cucina.gr
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ημέρες, 6 ώρες ημερησίως. Ώρες σεμιναρίου: 10.00-17.00. Κόστος: €350.
Περισσότερα: Gastronomy Essentials.