Aπό τις 6 έως τις 30 Ιουνίου 2017, η Ελληνική μπίρα θα ξεχειλίζει στο Καρλόβασι. Ταιριάζει, άραγε, η μπίρα με το τζίντζερ; Πιθανόν σε αυτό το ερώτημα να απαντήσουν οι masters of beer που θα μιλήσουν μα και θα γευτούν τις νέες μπύρες από 12 Ελληνικές μικροζυθοποιίες σε ένα πρωτοποριακό «μπυρο-project» που θα φιλοξενείται επί 25 ολόκληρες μέρες (…και νύχτες) στο νεανικό στέκι Ginger και στο πανέμορφο Καρλόβασι της Σάμου.
Η ιστορία της μπίρας ξεκινά από το λαούς της εγγύς Ανατολής, καταγράφεται στο «έπος του Γκιλγκαμές» των Σουμέριων πριν από 4 χιλιάδες χρόνια και στον «κώδικα του Χαμουραμπί» των Βαβυλώνιων. Οι Αιγύπτιοι την είχαν ως βασικό στοιχείο της διατροφής τους, ενώ οι αρχαίοι Έλληνες -σύμφωνα με τον Πλίνιο- χρησιμοποιούσαν λυκίσκο στην παρασκευή της…
Από τους βόρειους λαούς, όπως οι Θράκες, οι Σκύθες, οι Αρμένιοι και οι Ίβηρες, ως τη σημερινή της εδραίωση ανά τον κόσμο, η μπίρα έχει μια αξιοπρόσεκτη διαδρομή γεύσης και απόλαυσης! Ολόδροση και ανανεωμένη με ελληνικό τρόπο έρχεται και στο Καρλόβασι Σάμου, για να ξεχειλίσει μοναδικά το ποτήρι ενός ανεπανάληπτου… μπυροproject, με δημιουργίες από 12 μικροζυθοποιίες: Πρωτότυπες ελληνικές μπίρες, ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις και επιτόπου παρασκευή φρέσκιας μπίρας.
Το φεστιβάλ μπίρας απευθύνεται στο κοινό που αγαπάει την μπίρα και θέλει να μάθει περισσότερα πράγματα για αυτήν, να δοκιμάσει, να γευτεί, να πειραματιστεί, να επιλέξει, να προκρίνει, μέσα από την μεγάλη παλέτα της ελληνικής ζυθοποιίας. Συνοδευτικά μα άκρως γευστικά, μια σειρά από πρωτότυπα ελληνικά εδέσματα όπως για παράδειγμα αλλαντικά και τυροκομικά από μικρές φάρμες που θα δώσουν τη δική τους γαστρονομική πινελιά σε ένα event με πολυποίκιλες… ζυμώσεις.
Το «μπυρο-project» πλαισιώνεται από ομιλίες, σεμινάρια και workshops από ειδικούς του χώρου, ενώ παράλληλα διοργανώνονται μουσικά events από γνωστούς DJ’s.