Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αναδειχθούν τα κρασιά της Κεφαλονιάς και να γινει το νησί ένας οινοτουριστικός προορισμός, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά μια σειρά δράσεων. Φέτος η θεματική των δράσεων είναι η ακόλουθη: «οι νέες τεχνολογίες στο αμπέλι».

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιείται στο Ληξούρι, στις 17 Ιουνίου: «Κεφαλονιά: ένα Hub για το κρασί 2023 – Νέες Τεχνολογίες στο Αμπέλι». Στο hub αυτό θα μιλήσουν ειδικοί του χώρου, καθηγητές, γεωπόνοι και οινοποιοί, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να συνδιαλεγούν με τους οινοποιούς, οινολόγους και γεωπόνους της Κεφαλονιάς. Οι ομιλίες θα ξεκινήσουν με τον Στέφανος Κουνδουρά,  Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εργαστήριο Αμπελουργίας του Τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ. Τη σκυτάλη θα πάρουν στη συνέχεια οι Σταμάτης Διαβατίδης και Γιώργος Φεύγας, συνιδρυτές της εταιρείας FarmAir με έδρα στην Αμερική, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει το στρες των φυτών, ενώ εξειδικεύεται σε τεχνολογίες με drone. Τέλος, θα μιλήσει, ο Άρης Τσέλεπος, ο οινολόγος του Κτήματος Τσέλεπου στη Μαντινεία.

Tη συζήτηση θα συντονίζει η Άνθεια Κώτση.

Στα πλαίσια του Hub, οι καλεσμένοι θα περιηγηθούν στους αμπελώνες, οινοποιεία και άλλες αξιόλογες τοποθεσίες της Κεφαλονιάς ενώ στην ομάδα θα είναι και δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το θέμα στα εθνικά ΜΜΕ.

info
17 Ιουνίου, 11:00-13:00 Στην αίθουσα εκδηλώσεων Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής, Ληξούρι.