Για μία ολόκληρη εβδομάδα, από τις 21-26 Νοεμβρίου, στη Μελβούρνη πνέει ελληνική αύρα με το γαστρονομικό φεστιβάλ «Oh My Greek Week» να επιστρέφει δυναμικά και φέτος παρουσία μερικών από τους πιο επιφανείς Έλληνες σεφ και bartenders.
Ο Γιώργος Καλομπάρης, ένας από τους πιο επιδραστικούς σεφ στην Αυστραλία και εμπνευστής της ελληνικής αυτής γιορτής, μετά την περσινή επιτυχία της διοργάνωσης, επαναλαμβάνει την πραγματοποίησή της για δεύτερη χρονιά συμπυκνώνοντας την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα στην πιο δημιουργική μορφή της.
Το πλούσιο πρόγραμμα αποτελείται από δείπνα, εκπαιδευτικές παρουσιάσεις από σεφ και bartenders, αναδρομή της ελληνικής διατροφικής ιστορίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, μουσικές εκδηλώσεις κ.ά που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες τοποθεσίες όπως το Press Club, Hellenic Republic, Press Club-Projects, Federation Square, «The Lindrum Hotel», Atlantic Peninsula και το ελληνικό μουσείο της Μελβούρνης.
«Κάθε χρόνο ταξιδεύω στην Ελλάδα και γυρίζω γεμάτος έμπνευση», αναφέρει εμφαντικά ο Γιώργος Καλομπάρης δηλώνοντας επίσης ενθουσιασμένος με τη δημιουργικότητα, το πεντανόστιμο φαγητό και τις καινοτομίες που κατά διαστήματα παρατηρεί να γίνονται σε ελληνικό έδαφος. «Μακάρι και οι Αυστραλοί να μπορούσαν να δουν αυτά που βλέπω κι εγώ αυτή τη στιγμή, θα ενθουσιάζονταν τόσο πολύ, σκεφτόμουν σε κάθε μου επίσκεψη και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα της εβδομάδας OMG» λέει συμπληρώνοντας: «Πέρυσι ουσιαστικά κάναμε μια δοκιμή της αγοράς ξεκινώντας με μόλις πέντε εκδηλώσεις και λίγους ειδικούς καλεσμένους, μεταξύ των οποίων και οι καλοί μου φίλοι Χριστόφορος Πέσκιας και Στέλιος Παρλιάρος.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και είμαι πραγματικά χαρούμενος που θα τους καλωσορίσω ξανά μαζί με πολλά φωτεινά αστέρια της ελληνικής γαστρονομικής (και bartending) σκηνής όπως η Μαρία Λόη που έχει επίσης μαγειρέψει για την οικογένεια Ομπάμα και στις ΗΠΑ την αγαπούν τόσο πολύ, οι Νίκος Ρούσσος και Γεωργιάννα Χειλιαδάκη από το πολυβραβευμένο Funky Gourmet, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης από το εστιατόριο CTC, ο Γκίκας Ξενάκης (Aleria), ο Χρόνης Δαμαλάς (Ovac, Izakaya), ο «βετεράνος της ελληνικής γαστρονομίας» Γιάννης Μπαξεβάνης, ο Χρήστος Χουσέας (bar 42) και οι Βασίλης Κυρίτσης και Νίκος Μπακούλης (The Clumsies)».
Η μαγειρική συνεργασία όλων των διεθνών καλεσμένων του OMG υπό τους ήχους του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο ειδικό γκαλά που έχει προγραμματιστεί και η «Pop up Eatery» του Γιώργου Καλομπάρη στο «Federation Spuare» αναμένεται ωστόσο να κλέψουν τις εντυπώσεις δίνοντας εορταστικό τέμπο στην εκδήλωση.