Εν συνεχεία των προσκλήσεων βραβευμένων σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το εστιατόριο Petra Restaurant του ομίλου Canaves Oia παραχωρεί στις 13 Σεπτεμβρίου την κουζίνα του στον Christian Nickel, executive chef ενός μαγικού ξενοδοχείου, του «Park Hotel Vitznau & Campus Hotel Hertenstein», στην όχθη της λίμνης Λουκέρνης στην Ελβετία.
Ο βραβευμένος σεφ παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει μια αξιοζήλευτη πορεία. Πριν από το Hotel Vitznau & Campus Hotel Hertenstein όπου εργάζεται τα τελευταία 6 χρόνια, τον συναντάμε σε ένα άλλο ξενοδοχείο, αυτή τη φορά στην Ζυρίχη και στο ονομαστό Sorell Hotel und Restaurant Rigiblick, όπου και βραβεύθηκε με αστέρι Michelin. Προηγήθηκαν στην καριέρα του το θρυλικό εστιατόριο Wirtschaft zum Wiesengrund αλλά και το Lei Mouscardins στο Σαιν Τροπέ, και τα δύο βραβευμένα με 2 αστέρια Michelin, όπου διαμόρφωσε τη γαστρονομική του ταυτότητα. Το μαγειρικό του προφίλ χαρακτηρίζεται από την απλότητα της σύνθεσης των υλικών και την εποχικότητα.
Το μενού της βραδιάς
Amuse – bouches
Melon / Sancho Pepper / Flamed Makerel / Edamame
Foie Gras
Mousse / Greek Jogurt / Apple / green Shiso
Scallops
Sashimi / Agrumes / Spring Onion
Tuna
Tatar / Dashi velouté / Creamy Egg yolk
Carabiniero
Tomato / Cilantro / Avocado
Gyoza
Veal / Truffle / Lapsang Souchong
Beef
Tenderloin / Bimi / Miso / Bone Marrow
Passion fruits
Cucumber / Cheesecake / Fleur de Sel
Petit Fours
Milk crisps / Little Buddas / Green Tea Madeleines
info
Petra Restaurant
Ξενοδοχείο Canaves Oia Suites – Οία Σαντορίνης, 8:30 μ.μ., Τιμή Menu degustation: 120€