Η σπουδαία οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας δίνει ραντεβού με τον αμπελοοινικό κλάδο στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελίδης στη Helexpo το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023. Φέτος, μάλιστα, ο Χάρτης των Γεύσεων γιορτάζει τα 20 χρόνια του.

Και τις δύο μέρες, από τις 12:00 έως τις 20:00 οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνων, επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και χιλιάδες οινόφιλοι δοκιμάζουν, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες.

Στην 20η διοργάνωσή του, ο Χάρτης των Γεύσεων του 2023 είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά καθώς φέτος συμμετέχουν τα γνωστά οινοποιεία της χώρας αλλά και πολλά νεότερα, έως και προτοεμφανιζόμενα, από όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Συνολικά θα έχουν παρουσία πάνω από 160 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς κρασιών που εκπροσωπούν οινοποιεία από όλες τις σημαντικές αμπελουργικές χώρες.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περισσότερες από 1.000 ετικέτες από τα φρέσκα της εσοδείας 2023 έως τις νέες ετικέτες, αλλά και τις τελευταίες οινικές τάσεις.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κάθε χρονιά, ο Χάρτης των Γεύσεων συνοδεύεται από πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Κάθετες γευστικές δοκιμές, παρουσιάσεις και επιστημονικές εισηγήσεις, απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους chef και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης μας περιμένουν.
(Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα στο www.mapofflavours.gr. Με την είσοδο στην έκθεση μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.)

Τα σεμινάρια του Wine School

Μάθετε τα βασικά βήματα της γευστικής δοκιμής και γνωρίστε τις αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας πριν ξεκινήσετε τις εξερευνήσεις σας.
Η διοργάνωση των σεμιναρίων και στα αγγλικά δίνει την ευκαιρία και στους ξένους επισκέπτες να έχουν μία αληθινά «Discover Greek Wines» εμπειρία.

Τη δημοπρασία κρασιών Christmas Wine Plus Bazaar 2023

Οι οινοποιοί που συμμετέχουν στον Χάρτη των Γεύσεων προσφέρουν συσκευασίες εκλεκτών κρασιών τους, σε ειδικές τιμές. Τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

Το Wine Plus wine notebook

Για την αναβάθμιση της οινικής εμπειρίας, η Wine Plus προσφέρει με την αγορά εισιτηρίου και το WP wine notebook, ένα καλόγουστο έντυπο σημειωματάριο γευστικής δοκιμής για να σας διευκολύνει/ενθαρρύνει να κρατάτε σημειώσεις για τα κρασιά που δοκιμάζετε.

info
Ωράριο λειτουργίας: 12.00 – 20.00
Εισιτήριο: 12€, Φοιτητικό: 10€, Εισιτήριο δύο ημερών: 20€

Ο Χάρτης των Γεύσεων διοργανώνεται από τη Wine Plus με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo. Φέρει την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.