Για ένα ακόμα καλοκαίρι, ο διάσημος celebrity σεφ Nobuyuki «Nobu» Matsuhisa θα βρίσκεται στη χώρα μας στο πλαίσιο του καθιερωμένου πλέον «Nobu Food Festival». Πιο συγκεκριμένα, στις 16 & 17 Ιουλίου θα βρεθεί στο Matsuhisa Athens, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, ενώ από τις 18 Ιουλίου έως και 20 θα δώσει το παρών στο Matsuhisa της Μυκόνου.

white-fish-truffle-soy
Μόνο για αυτές τις ημέρες, o κορυφαίος chef δημιουργεί ένα special Omakase menu εμπνευσμένο από την τοπική παράδοση, επιλέγοντας ο ίδιος αγνά, ελληνικά, προϊόντα. Το ειδικό menu στη τιμή των 65 ευρώ περιλαμβάνει Sea Bass Dry Miso, Baby Root Vegetable Salad with Wasabi and Smoked Soy, Matsuhisa Sushi selection, Black cod Ginger Miso, Black Angus Skirt Steak with Pink Pepper Miso και Whiskey cappuccino. Συνοδεύεται από εκλεκτά κρασιά, υπό την επιμέλεια της Head Sommelier Μαριάννας Λαναρά η οποία παντρεύει με μοναδικό τρόπο τις εντυπωσιακές δημιουργίες του Nobu με τις αντίστοιχες ετικέτες κρασιού.

red-mullet-yuzu-garlic

Εάν δεν θέλετε όμως να δοκιμάσετε το μενού, μπορείτε να απολαύσετε μερικά από τα special new style πιάτα των Head Chef Βασίλης Παπαθεοδώρου και Sushi chef Τόνυ Βρατσάνος, όπως «shrimps uni dill” (γαρίδες κοιλάδος με αχινό και άνηθο), “toro yuzu miso”, “colrabi salad” και “white fish truffle soy”. Θα σας προτείναμε επίσης να δοκιμάσετε τη νέα λίστα με κοκτέιλς του Martini bar, που επιμελήθηκε ο Head bartender Χάρης Γεωργόπουλος, στην οποία ξεχωρίζουν οι συνδυασμοί με premium spirits και αγνά υλικά, όπως το «water melon daiquiri» (φρεσκοστιμένο καρπούζι και premium sake), το «Peruvian negroni» (pisco, blend από ιταλικό βερμούτ και campari μαγειρεμένο σε sous vide με γλυκές πράσινες πιπεριές) και το «twisted zombie» (blend από παλαιωμένα ρούμι, πουρέδες από φρέσκα φρούτα και σιρόπια από μπαχαρικά).

scallop-tiradito
Info:
Απόλλωνος 40, Αστέρας Βουλιαγμένης, www.matsuhisaathens.com, τηλ. 21 0896 0510