Η παγκόσμια πρωτοβουλία του Imbibe Magazine και του Campari συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά με το πορφυρό ιταλικό απεριτίφ να έχει την τιμητική του την εβδομάδα 4 έως 10 Ιουνίου.

Το negroni είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ παγκοσμίως και σερβίρεται από τους bartenders όχι μόνο στην κλασική εκδοχή του αλλά και σε σύγχρονες, δημιουργικές διασκευές. Πλέον μάλιστα αναγνωρίζεται ως το δεύτερο καλύτερο κοκτέιλ σε πωλήσεις διεθνώς.

Η ετήσια εκδήλωση, που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς στο καλεντάρι των απανταχού bartenders και των φίλων του είδους, αναμένεται φέτος να σημειώσει ρεκόρ συμμετοχών συγκριτικά με κάθε άλλη χρονιά δεδομένου ότι από το 2013, που ήταν το εναρκτήριο έτος, η ανταπόκριση της bartending σκηνής και του κοινού έχει αυξηθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, το 2013 η πρωτοβουλία ξεκίνησε με 770 συμμετέχοντα μπαρ, αριθμός που μέχρι πέρυσι δεκαπλασιάστηκε, με 60 χώρες από κάθε γωνιά της υφηλίου να αγκαλιάζουν την πρωτοβουλία. Η πρωτοβουλία χαρακτηρίζεται και από το φιλανθρωπικό της προφίλ αφού μέρος των εσόδων των μπαρ διατίθενται για φιλανθρωπικό σκοπό της επιλογής τους. Μιλώντας με αριθμούς, σημειώνουμε ότι μέχρι και πέρυσι το ποσό που διατέθηκε άγγιξε τα 1.5 εκατ. δολάρια.

«Negroni Week» λοιπόν και φέτος με τα συμμετέχοντα μπαρ σε ελληνικό έδαφος να ξεπερνούν τα 500, αριθμό ρεκόρ για τη χώρα μας. Cheers!