Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου το Buba μας συστήνει τα μυστικά της βιετναμέζικης κουζίνας από έναν master του είδους, τον σεφ-σταρ της Ασίας Βου Ντιν Χανγκ, που θα παραδώσει μαθήματα μαγειρικής στον κήπο του εστιατορίου στη 1 το μεσημέρι.

buba avli 3edited

Από τους καλύτερους πρεσβευτές της βιετναμέζικης κουζίνας, ο Βου Ντιν Χανγκ καλλιέργησε και διάνθισε την αγάπη του για τη γαστρονομία στο πλευρό της μητέρας και της γιαγιάς του και στις συλλογικές κουζίνες της τσακισμένης απ’ τον πόλεμο υπαίθρου της Σαϊγκόν. Σήμερα, τρέχει 4 δημοφιλή εστιατόρια -δύο βιετναμέζικα, ένα λιβανέζικο και ένα μπαρ Won Τon- ενώ, παράλληλα, είναι δάσκαλος του Kung Fu και πολλές φορές εφαρμόζει τεχνικές και ασκήσεις κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος!

buba orektiko 1

Μάλιστα, προσαρμόζει τις παραδοσιακές βιετναμέζικες συνταγές στις επιταγές ενός διεθνούς κοινού, χωρίς όμως να τις θυσιάζει. Δηλαδή δεν χρησιμοποιεί περίεργα τοπικά υλικά, όπως η πάστα μαριναρισμένης γαρίδας, αλλά καταφεύγει σε πιο ευρέως αποδεκτά συστατικά: fish sauce, τόφου και μαριναρισμένα λαχανικά.

buba avli

Όσο για το μάθημα μαγειρικής στο Buba, όσοι βρεθούν στο εστιατόριο την Τρίτη θα ετοιμάσουν με τον σεφ spring rolls, summer rolls, κοτόπουλο με lemongrass ή τζίντζερ ή κάρυ, salmon caramel, noodles με καβούρι, γαρίδες με πιπέρι και μελιτζάνες BBQ! Σημειώνεται ότι το κόστος είναι 45 ευρώ και περιλαμβάνει όλα τα υλικά, καθώς και κρασί (λευκό ή κόκκινο), ενώ μπορείς να απολαύσεις το φαγητό στο Buba ή να το πάρεις το σπίτι πακέτο.

info
22 Δεκεμβρίου, Pop-up cooking class με τον Βου Ντιν Χανγκ. Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά, τηλ. 210 6231151.