Για 14η χρονιά πραγματοποιείται αυτό το τριήμερο -25-27 Ιανουαρίου- στην πρωτεύουσα της Ισπανίας το παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ φιλοξενώντας ένα λαμπρό line up καταξιωμένων σεφ και επαγγελματιών του χώρου της γαστρονομίας.

Πρόκειται για ένα από τα πολυαναμενόμενα γεγονότα της χρονιάς αφού θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, προσελκύοντας λάτρεις του καλού φαγητού απ’ όλο τον κόσμο. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το ότι το Madrid Fusion χαρακτηρίζεται και ως “η εκδήλωση που οι σεφ πηγαίνουν για να δουν το μέλλον”. Φέτος πραγματοποιείται στο Palacio Municipal De Congresos και για μία ακόμα χρονιά αναμένεται να συζητηθεί. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γαστρονομικές παρουσιάσεις, γευσιγνωσίες φαγητού και κρασιού, σεμινάρια, επιδείξεις και διαγωνισμούς για σεφ ενώ βασικός σκοπός των διοργανωτών είναι να ενθαρρύνουν την ανταλλαγή απόψεων στον κόσμο της γαστρονομίας.

madrid1
O Paco Roncero, εμπνευστής του concept του εστιατορίου “Sublimotion” στην Ibiza

Η λίστα των συμμετεχόντων είναι για μια ακόμα χρονιά εντυπωσιακή περιλαμβάνοντας κορυφαίους διακεκριμένους Ισπανούς σεφ όπως οι αδερφοί Roca (El Celler de Can Roca), η Elena Arzak (Arzak), ο Adoni Luis Aduriz (Mugaritz), ο Ángel León (Aponiente) κ.ά. Το βάθρο των ομιλητών θα φιλοξενήσει επίσης ονόματα όπως Daniel Humm (Eleven Madisson Park), Will Guidara και Grant Achatz (Alinea), τα εστιατόρια των οποίων τα τελευταία χρόνια έχουν αδιάλειπτη παρουσία στη λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου.

madrid2
O Adoni Luis Aduriz του εστιατορίου Mugaritz

Μετά την περσινή επιτυχία του Madrid Fusion στη Manila, το Madrid Fusion μετονομάζεται «Madrid Fusion Manila» και ταξιδεύει για ένα ακόμα τριήμερο -7-9 Απριλίου- στις Φιλιππίνες.

madrid4

Φωτογραφίες: Madrid Fusion Manila, Starchefs

info
25- 27 Ιανουαρίου, Μαδρίτη
http://www.madridfusion.net/