Για 6 ημέρες, 26 έως 31 Ιουλίου, το Elysium Resort & Spa, ένα από τα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Ελλάδας, φιλοξενεί ένα φεστιβάλ που τιμά την ελληνική τοπική κουζίνα με μια σειρά δείπνων που θα ετοιμάσει μια δυνατή ομάδα Ελλήνων σεφ σε συνεργασία με την μπριγάδα του γκουρμέ εστιατορίου του ξενοδοχείου, του «Noble».

Το εν λόγω φεστιβάλ αποτελεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, μια πρώτη προσπάθεια «συνάντησης» της ροδίτικης κουζίνας με άλλες τέσσερις τοπικές κουζίνες: της Σαντορίνης, του Ιονίου, της Κρήτης και της Μακεδονίας. Τέσσερις προσκεκλημένοι σεφ πρόκειται να συνυπάρξουν με την ομάδα του γαστρονομικού εστιατορίου του συγκροτήματος προκειμένου να αποδώσουν σε ειδικά μενού γευσιγνωσίας αντιπροσωπευτικές γεύσεις της αντίστοιχης τοπικής κουζίνας που καθένας τους θα εκπροσωπήσει.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Πέμπτη 26/7: Επίσημη έναρξη με καλέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα.
Παρασκευή 27/7: Santorinian Cuisine με προσκεκλημένο σεφ τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη (CTC). Μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, 3 εμπνευσμένα από τη Σαντορίνη, 3 από τη Ρόδο και ένα πιάτο σύμπραξης.
Σάββατο 28/7: Cretan Cuisine με προσκεκλημένο σεφ το Γιώργο Στυλιανουδάκη (Kensho Boutique Hotel). Μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, 3 εμπνευσμένα από την Κρήτη, 3 από τη Ρόδο και ένα πιάτο σύμπραξης.
Κυριακή 29/7: Ionian Cuisine με προσκεκλημένο σεφ τον Νίκο Μπίλλη (Botrini’s). Μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, 3 εμπνευσμένα από το Ιόνια, 3 από τη Ρόδο και ένα πιάτο σύμπραξης.
Δευτέρα 30/7: Macedonian Cuisine με προσκεκλημένο το Δημήτρη Παμπόρη (Ekies All Senses Resort). Μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, 3 εμπνευσμένα από την Μακεδονία, 3 από τη Ρόδο και ένα πιάτο σύμπραξης.
Τρίτη 31/7: Exclusive 12: Οι Σταμάτης Μισομικές και Γιώργος Τρουμούχης, σεφ του Noble και Executive Chef του συγκροτήματος, ετοιμάζουν ένα μενού γευσιγνωσίας 12 πιάτων εμπνευσμένο από τη Ρόδο σε μια εκδήλωση με την υποστήριξης της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Noble: Νοσταλγικό ταξίδι στη γαστρονομική ιστορία της Ρόδου
Στο γκουρμέ εστιατόριο «Noble», του τελευταίου ορόφου του κεντρικού κτηρίου του πολυτελούς ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa, η παραδοσιακή κουζίνα συναντά το σύγχρονο αβανγκαρντισμό. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα meeting points των bon vivants του νησιού, αφού αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για την αξεπέραστη θέα και το μίνιμαλ αλλά ατμοσφαιρικό του περιβάλλον όσο για το πρωτοποριακό γαστρονομικό του προφίλ. Με την αίσθηση μιας ζεν σοφίας και καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο, ο Executive Chef Γιώργος Τρουμούχης παρουσιάζει ένα θεματικό μενού, εμπνευσμένο από τη ροδίτικη παράδοση, αφηγούμενος την ιστορία μιας ξεχασμένης καθημερινότητας με σκοπό να προκαλέσει συναισθήματα και να ξυπνήσει αναμνήσεις. Με μια δυνατή ομάδα και δεξί του χέρι στην κουζίνα του εστιατορίου τον σεφ Σταμάτη Μισομικέ, τοποθετούν τις γαστρονομικές ρίζες του τόπου σε μια διαφορετική παλέτα προσεγγίζοντας την παράδοση με σύγχρονη ματιά.

info
26/7-31/7, Elysium Resort & Spa, Καλλιθέα, Ρόδος, 22410 45700

Δείτε επίσης
«Gifts from Greece» από 5 Έλληνες σεφ στη Νέα Υόρκη

Ο καλύτερος Ευρωπαίος νέος σεφ είναι Έλληνας