Οι γαστρονομικοί τιτάνες Μάσιμο Μποτούρα, Μάουρο Κολαγκρέκο, Άλεξ Ατάλα και Αντόνιο Μπασούρ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε φιλανθρωπική εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο Μαϊάμι στις 1 Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο New World Center στο Μαϊάμι από την Gr8 Experience, εταιρεία που οργανώνει μοναδικές εμπειρίες για VIPs και οι σεφ θα ετοιμάσουν ένα μενού 8 πιάτων (2 πιάτα έκαστος) τα οποία θα συνδυαστούν με επιλεγμένα κρασιά. Τιτλοφορούμενη ως «Once Upon a Kitchen», διοργανώνεται κάθε χρόνο και τα έσοδα από τα δείπνα διατίθενται για φιλανθρωπικό σκοπό. Σημειώνεται επίσης, ότι -όπως μάς επισήμανε και ο σεφ Μάουρο Κολαγκρέκο- ότι οι σεφ συμμετέχουν στην εκδήλωση αφιλοκερδώς.

Τα πιάτα που θα ετοιμάσουν οι σεφ θα είναι χαρακτηριστικά των εστιατορίων τους (Osteria Francescana, στη Μοντένα της Ιταλίας, Mirazur στη Μεντόν της Γαλλίας, Dom στη Βραζιλία) ενώ ο Αντόνιο Μπασούρ, που είναι Consultant chef και ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες διεθνώς, θα ετοιμάσει signature γλυκά. Τα κοκτέιλ της βραδιάς θα είναι δια χειρός του Master Mixologist Άλεξ Οτ, ενώ ο διευθυντής οργάνωσης του Cirque Du Soleil Ευρώπης έχει αναλάβει την καλλιτεχνική οργάνωση της εκδήλωσης. Τέλος, ο γνωστός οινοποιός Ρομπέρτο Σιπρέζο έχει αναλάβει τα οινικά ταιριάσματα με τα πιάτα.