Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η MarBella Collection συνεχίζει τον επιτυχημένο γαστρονομικό θεσμό με διεθνή αύρα, “Greek Chefs Abroad: Ambassadors of Greek Cuisine”. Η φετινή διοργάνωση έρχεται να συστήνει στο κοινό της πέντε διάσημους και βραβευμένους Έλληνες σεφ που διαπρέπουν στο εξωτερικό, πρεσβευτές της Ελληνικής γεύσης. Η χρυσή πεντάδα των φετινών φιλοξενούμενων σεφ, περιλαμβάνει ονόματα με προσλαμβάνουσες και επιρροές από κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη. Κάθε βραδιά, θα αποτελεί ένα ξεχωριστό ταξίδι στον πιο επιθυμητό προορισμό: την υψηλής ποιότητας γεύση!

Οι διάσημοι σεφ θα φιλοξενηθούν από τη MarBella Collection στο adults-only Boutique Hotel MarBella Nido και το MarBella Corfu στην Κέρκυρα, καθώς και στο MarBella Elix, στην παραλία Καραβοστάσι στην Περδίκα Θεσπρωτίας. Τα υλικά είναι τοπικά προϊόντα που με τη γνώση, την εμπειρία, και τις εικόνες που φέρνουν οι σεφ από τις κουζίνες στις οποίες περάσει, θα δημιουργήσουν ελληνικά και μεσογειακά μενού με διεθνή αύρα. Οι γαστρονομικές βραδιές θα πραγματοποιηθούν από τις 9 Ιουλίου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου σε τρεις διαφορετικούς χώρους, ξεχωριστούς, το Pearl Fine Dining του MarBella Elix, το Apaggio του MarBella Nido, και το ολοκαίνουριο Celeste Fine Dining του MarBella Corfu.

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να μεταφέρει αυτούσιο το πνεύμα του θεσμού, την γεύση ως μία παγκόσμια κοινή γλώσσα, ένα εισιτήριο για κάθε γωνιά του πλανήτη, μια εμπειρία που μας ενώνει!

Το πρόγραμμα:
Γκίκας Ξενάκης, Aleria, Αθήνα
9 Ιουλίου – MarBella Elix, Pearl Restaurant
Απόφοιτος της σχολής μαγειρικής Le Monde, ο Ξενάκης έχει εργαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό με εξαιρετικούς σεφ, ενώ σήμερα είναι Head Chef στο φημισμένο εστιατόριο Aleria, που βραβεύτηκε πρόσφατα με Toques d’Or.

Μαριάννα Λειβατιδάκη, Morito, Λονδίνο
24 Ιουλίου – MarBella Nido, Apaggio Restaurant
Εμπνέεται από τους ανθρώπους και τα ταξίδια, παντρεύοντας το νέο με το παραδοσιακό με αναφορές από την Κρήτη και την Ανατολική Μεσόγειο.

John Σκοτίδας, Λονδίνο
25 Αυγούστου – MarBella Nido, Appagio Restaurant και
28 Αυγούστου – MarBella Elix, Pearl Restaurant
Απέκτησε φήμη ως Executive Chef του εστιατορίου Mazi και του μπιστρό Suzi Tros στο Notting Hill, του Mazi Abu Dhabi. Φιλοδοξεί να δημιουργεί καινοτόμες προτάσεις βασισμένες στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με επιρροές από Ασία και Κεντρική Αμερική.

Ασημάκης Χανιώτης, Pied a Terre, Λονδίνο (Quatre Mains) O Γκίκας Ξενάκης υποδέχεται τον Ασημάκη Χανιώτη,
3 Σεπτεμβρίου – MarBella Elix, Pearl Restaurant
Ως Executive Chef σ’ ένα απ’ τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, το Pied a Terre, ο Ασημάκης Χανιώτης, βραβεύτηκε με το πρώτο του αστέρι Michelin, το 2018. Το 2019 εγκαινίασε μια νέα ιδέα στο Pied a Terre, όπου μαγειρεύει προσωπικά μπροστά σε 8 καλεσμένους ένα μενού-έκπληξη.

Γιάννης Κιόρογλου, La Guérite, La Petite Maison, Κάννες / La Guérite, Shellona, St Barth / Victoria Paris, Παρίσι
10 Σεπτεμβρίου – MarBella Corfu, Celeste Restaurant
Eργάζεται ως Executive Chef (Chef de Cuisine) στο La Guérite Restaurant στις Κάννες, ενώ συνεργάζεται ως Executive / Consultant Chef στα La Guérite Restaurant και Shellona Greek Restaurant στον Saint Barth της Καραϊβικής, στο Victoria Paris Restaurant, και το Shellona Greek Restaurant στο Σαν Τροπέ.

Tα οινοποιεία που θα συνοδέψουν τα δείπνα: Κατώγι Αβέρωφ, Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κτήμα Δύο Ύψη, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα γαστρονομικά Events θα βρείτε εδώ: https://www.MarBella.gr/events/

 

Διαβάστε ακόμα:

Τα 5 αγαπημένα κόλπα των σεφ για τέλεια αυγά

Μικροί σεφ στην κουζίνα! Εύκολες συνταγές για παιδιά μάγειρες

Πώς η γαστρονομία μπορεί να συμβάλει στην ταξιδιωτική εμπειρία;