Την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της σειράς γαστρονομικών εκδηλώσεων Gastronomy Tuesdays, στην κουζίνα του Athénée θα βρεθεί ο σεφ Γιάννης Κιόρογλου.
Κεντρική μορφή του δημοφιλούς εστιατορίου La Guérite στη Γαλλική Ριβιέρα, ο ταλαντούχος σεφ έχει αγκυροβολήσει την τελευταία επταετία στη νησίδα Île Sainte-Marguerite, απέναντι ακριβώς από τις Κάννες. Η κουζίνα του είναι ένα εξαιρετικό δείγμα κομψής μαγειρικής με γεμάτες γεύσεις και άρτια τεχνική ενώ με ορμητήριο το εξαιρετικά δημοφιλές πλέον εστιατόριο, δίνει ένα ξεκάθαρο στίγμα της επαγγελματικής του δυναμικής σε μια δημιουργική συμμαχία με μια μπριγάδα 35 και πλέον Ελλήνων μαγείρων. Το concept του La Guérite έχει προσελκύσει προσωπικότητες της περιοχής αλλά και του διεθνούς jet set, που το επισκέπτονται για να δοκιμάσουν την κουζίνα του Έλληνα σεφ. Η μαγειρική του δραστηριότητα δεν σταματά όμως εδώ αφού μοιράζεται ανάμεσα σε Κάννες, Σαν Τροπέ, Παρίσι, Καραϊβική και Μαρμαρά, έχοντας αναλάβει πληθώρα γαστρονομικών projects, ενώ από το καλοκαίρι του 2018 υπογράφει εξ ολοκλήρου το ενδιαφέρον concept του beach bar-restaurant Hamsa στην Κύθνο. Διαβάστε εδώ το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Olivemagazine.gr στο εστιατόριο La Guerite στις Κάννες.
Menu Degustation
Starters
Pissaladierè
Ρευστή Ελληνική Σαλάτα
Καρότα baby, gel από μανταρίνι, κύμινο
Πίτα pizza style
Prosecco Valdobbiade Santa Margherita (Prosecco D.O.C.G, Glera)
1o πιάτο
Βιτέλο «ταραμάτο»
Tenuta il Falcheto Arneis (Langhe D.O.C., Arneis)
2o πιάτο
Τραγανό λαβράκι με σάλτσα από σπανακόρυζο
Sancerre Jean Max Roger (Sancerre A.O.C., Sauvignon Blanc)
3o πιάτο
Μοσχάρι, υφές αγκινάρας Ιερουσαλήμ, βούτυρο Café de Paris
Saint Cosme Crozes Hermitage (Crozes Hermitage A.O.P., Serine)
Πρώτο γλυκό
Citron Amalfi
Γλυκό
Ραβανί, yuzu, ανανάς, κόλιανδρος και πιπεριές Sichuan
Moscato d’Asti Pietro Forno (Moscato d’Asti D.O.C.G., Moscato)
info
Βουκουρεστίου 9 Αθήνα, 18/2. Τηλ. 210 3251430. Degustation menu: 65€
Degustation menu with wine pairing: 85€
Φωτογραφίες: Ελευθερία Βασιλειάδη