Οι γιορτές πλησιάζουν και όλοι αναζητούμε κρασιά για τα οικογενειακά και φιλικά τραπέζια. Οι αφρώδεις και οι γλυκείς οίνοι έχουν αυτό το διάστημα την τιμητική τους. Γι αυτό και για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα η εκδήλωση «Αφρός και Νέκταρ».

Μια μοναδική εκδήλωση για τους απανταχού οινόφιλους, θα λάβει χώρα την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών.
Αφρώδεις και γλυκείς οίνοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και βραβευμένα στο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles, αφρώδη και γλυκά κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα περιμένουν τους απανταχού οινόφιλους. Πρόκειται για μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής προδόρπιων και επιδόρπιων οίνων, δυο κατηγοριών κρασιού που καθορίζουν την αρχή και το τέλος ενός δείπνου.

Για δεύτερη χρονιά λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων διεξάγεται η εκδήλωση γευστικής δομικής οίνων των δύο κορυφαίων κατηγοριών κρασιού που ιδανικά καθορίζουν την αρχή και το τέλος ενός δείπνου: των προδόρπιων και των επιδόρπιων οίνων. Ελληνικές οινοποιίες και εταιρείες εισαγωγής κρασιών θα φέρουν προς δοκιμή δεκάδες αφρώδεις και γλυκείς οίνους του ελληνικού και ξένου αμπελώνα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται σπουδαία και ιδιαιτέρα αγαπητά κρασιά, ιδανικά για το τραπέζι των εορτών, αλλά και για όλο το χρόνο.

Σαμπάνιες, prosecco και ελληνικοί αφρώδεις οίνοι θα βρίσκονται δίπλα σε εμβληματικά γλυκά ελληνικά κρασιά όπως το Vinsanto, η Μαυροδάφνη και τα σπουδαία γλυκά Μοσχάτα των νησιών μας. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη σπάνια ευκαιρία να δοκιμάσουν εμφιαλώσεις του διεθνή αμπελώνα από φημισμένες οινοπαραγωγικές περιοχές, όπως Port, Tokaji, Madeira και Sauternes.

Διαθέσιμα θα είναι επίσης προς γευστική δοκιμή ελληνικά και ξένα αφρώδη και γλυκά κρασιά που πρόσφατα διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles, παρουσία του προέδρου του διαγωνισμού Baudouin Havaux, ο οποίος θα αναφερθεί διεξοδικά στις ελληνικές επιτυχίες κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης.

Παράλληλες εκδηλώσεις και masterclasses θα πλαισιώνουν την «Αφρός & Νέκταρ».

info
Η εκδήλωση χωρίζεται χρονικά σε δύο περιόδους υποδοχής επισκεπτών 11:30 – 15:30 η πρώτη και 16:00 – 20:00 η δεύτερη. Η διαθεσιμότητα των εισιτηρίων αφορά σε 300 επισκέπτες έκαστη χρονική περίοδο.
Είσοδος: €12, με προαγορά στο viva.gr ή 15€, με αγορά απευθείας στην εκδήλωση εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα. (συμπεριλαμβάνεται ο κατάλογος της έκθεσης και αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας).

Προπώληση εισιτηρίων: www.afros-nectar.gr., www.viva.gr/tickets/happenings/afros-nectar-1/