Στις 24 Μαΐου το Difford’s Guide οργανώνει ένα ακόμα online tasting αυτή τη φορά αφιερωμένο στο ρούμι από δύο μεγάλα ονόματα σε Αϊτή και Μπαρμπάντος. Σπεύσατε, σπεύσατε…

Τι είναι αυτό που κάνει ένα ρούμι σπουδαίο; Πώς το ξεχωρίζουμε και πώς πρέπει να πίνεται; Ο πιο ενημερωμένος οδηγός για ποτά και αποστάγματα στην Ελλάδα, το Difford’s Guide επιστρέφει σε ένα προσφιλές του θέμα με ένα ακόμα online tasting.

Αυτή τη φορά «διασταυρώνουν» τα ξίφη έξι σπουδαίες ετικέτες κυρίως από Αϊτή αλλά και Μπαρμπάντος και Τζαμάικα όπου η μακρά παράδοση συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Ο λόγος για τη σειρά Clairin της Αϊτής από 100% χυμό ή σιρόπι ζαχαροκάλαμου που δίνει ένα ρούμι αγνό και χαρακτηριστικό του είδος ακολουθώντας τις παραδοσιακές μεθόδους από την καλλιέργεια μέχρι την παραγωγή. Και τη σειρά Veritas από ένα blend Μπαρμπάντος και Τζαμάικας με έντονο χαρακτήρα και πρώτη ύλη τη μελάσα.

Στο οnline tasting θα παρουσιαστούν πέντε ετικέτες Clairin και μια Veritas από δύο κορυφαίους στο είδος: τον International Markets Developer της LM&V και μέλος του Authentic Caribbean Rum, Daniele Biondi και τον Rum Ambassador της Tsaknakis Bros, Αλέξανδρο Γκικόπουλο που θα μυήσουν στα μυστικά τους λάτρεις του είδους.

Ανάμεσα στα Clairin και τα Veritas που περιλαμβάνονται στο kit με τα 6 φιαλίδια των 20 ml που θα έρθουν στο χώρο σας βρίσκεται και ορισμένα πολύ ιδιαίτερα blend όπως το Clairin Le Rocher από σιγοβρασμένο σιρόπι ζαχαροκάλαμου από τρεις διαφορετικές ποικιλίες, καθώς και το Clairin Sonson από γηγενή ποικιλία ζαχαροκάλαμου με απόσταξη από άμβυκα πάνω σε φωτιά.

Info:

Δευτέρα 24 Μαΐου, 15.00, για δηλώσεις συμμετοχής:

https://www.diffordsguide.com/encyclopedia/3086/gr/events

Δείτε επίσης:

Τα 9 κοκτέιλ που πρέπει να μάθεις να φτιάχνεις πριν τα 30

Μπαμπάδες με ρούμι, η επιστροφή

Μπανάνες τηγανητές με ρούμι και παγωτό κανέλα