Μια ιδιαίτερη γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι λάτρεις του ζύθου σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στη δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μία νέα πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό, να γνωρίσει καλύτερα το ζύθο, και να μοιραστεί μαζί του μία ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη μπίρα. Πρόκειται για ένα γεμάτο με δράσεις Σαββατοκύριακο, όπου οι λάτρεις της μπίρας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ό,τι πραγματικά θέλουν γύρω από την αγαπημένη τους απόλαυση.

Print

Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνει την ευκαιρία της επίσκεψης με δωρεάν είσοδο σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιείες της χώρας με διαδραστικά προγράμματα όπως:

Σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης
Ξενάγηση στους χώρους της ζυθοποίησης και της εμφιάλωσης σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιείες και μικροζυθοποιείες της χώρας
Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπίρας για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπίρα
Περιήγηση και παρουσίαση της ιστορίας της μπίρας με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό
Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή τύπων μπίρας και ταίριασμα (food pairing) με κατάλληλα εδέσματα, διαφορετικές γεύσεις αλμυρού και γλυκού ανάλογα με το γευστικό προφίλ της μπίρας
Γνωριμία με καταξιωμένους ζυθοποιούς και direct επικοινωνία μαζί τους
Γευστική δοκιμή σε ακυκλοφόρητες αλλά και αγαπημένες ετικέτες της αγοράς
Γευστικό προφίλ διαφορετικών τύπων μπίρας και αφορμή για δοκιμή φρέσκιας μπύρας κατευθείαν από την παραγωγή.

info
http://www.ellinikienosizithopoion.gr, Δωρεάν είσοδος, για κάποιες δράσεις ζητείται προεγγραφή ή /και τηρείται σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

Το άρθρο της εβδομάδας