Δύο εστιατόρια γνωστών ξενοδοχείων της Αθήνας, του Intercontinental και του Semiramis, συνδυάζουν αυτή την Παρασκευή τα μενού τους με κρασιά από επιλεγμένους αμπελώνες.

Ο απόηχος της βράβευσης με Χρυσό Σκούφο βρίσκει τον σεφ Jean-Charles Metayer, στο εστιατόριο Premiere του ξενοδοχείου Intercontinental, να ετοιμάζει ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού 5 πιάτων με επιλεγμένα κρασιά.

Την ίδια μέρα, στο εστιατόριο του ντιζαϊνάτου ξενοδοχείου Semiramis, ο σεφ Παναγιώτης Τσιργιώτης εγκαινιάζει την επιστροφή του Food& Wine Experience με ένα επίσης ενδιαφέρον μενού, όπου ευφάνταστα πιάτα συνδυάζονται με αντιπροσωπευτικά κρασιά από «διαμαντάκια» του ελληνικού αμπελώνα. Στην εν λόγω βραδιά την τιμητική τους έχουν κρασιά από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη.

metayer
Jean-Charles Metayer

Μενού Premiere
*Kαπνιστή πέστροφα με μαγιονέζα αβγοτάραχο, πικάντικο καρότο και μπισκουί φουντούκι
Brut Methode Traditionelle (αφρώδης οίνος), Οινοποιείο SantoWines, Ποικιλία Ασύρτικο

*Χτένια σοτέ με κολοκύθα μπρεζέ σε μπισκ αστακού και μους μπεσαμέλ
Παλαιόμυλος, Οινοποιείο Ζαφειράκη Π.Γ.Ε. Τύρναβος, ποικιλία Chardonnay

*Σφυρίδα με μους φουαγκρά, ψητό κολοκάσι και προσούτο
Σαντορίνη Grand Reserve, Οινοποιείο SantoWines Π.Ο.Π. Σαντορίνη, ποικιλία Ασύρτικο

*Μοσχαράκι γάλακτος με πουρέ τοπιναμπούρ, βατόμουρα και κανελόνι μανιταριών
Λημιώνα, Οινοποιείο Ζαφειράκη Π.Γ.Ε Τύρναβος, ποικιλία Λημνιώνα

*Αρνί με γλυκό τραχανά και παντζάρι σε υφές
Άσπρος Λαγός, Οινοποιείο Δουλουφάκη Π.Γ.Ε Κρήτης, ποικιλία Cabernet Sauvignon)

*Σούπα ζεστής σοκολάτας calinco με αλμυρή καραμέλα
Vinsanto, Οινοποιείο SantoWines Π.Ο.Π Σαντορίνη, ποικιλία Ασύρτικο).

RESTAURANT_NIGHT-972x628-551x295

Μενού Semiramis Restaurant
*Καρπάτσιο φρέσκου σολομού με τσίλι & λάιμ
Αμέθυστος Λευκός 2014, Domaine Costa Lazaridi Sauvignon Blanc-Ασύρτικο (ΠΓΕ Δράμα)

*Σαλάτα με πατζάρια, κατσικίσιο τυρί & καρύδια pecan
Αμέθυστος fume, Sauvignon Blanc 2014, Domaine Costa Lazaridi Sauvignon Blanc (ΠΓΕ Δράμα)

*Ριζότο με φρέσκο αρακά, γαρίδες, λεμόνι και δυόσμο
Chateau Julia Ασύρτικο 2014, Domaine Costa Lazaridi (ΠΓΕ Δράμα)

*Sort ribs μπρεζέ σε κόκκινο κρασί, σπαράγγια, καπνιστό μπέικον & πουρέ πατάτας με ελαιόλαδο
Οινότρια Γη 2012, Domaine Costa Lazaridi, Cabernet Sauvignon -Αγιωργίτικο (ΠΓΕ Αττική)

*Μους σοκολάτας Guanaja και μαριναρισμένα δαμάσκηνα
Μέθεξις Cigar, απόσταγμα υπερώριμων Sauvignon Blanc παλαιωμένο για 10 χρόνια σε δρύινα βαρέλια

info
Premiere, Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος, τηλ. 210 920 6981
Τιμή: 55 ευρώ/άτομο
Ώρα προσέλευσης: από 19:30

Semiramis Restaurant, Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά, τηλ. 210 6284500
Τιμή: 45 ευρώ/άτομο
Περιορισμένος αριθμός 70 κρατήσεων
Ώρα προσέλευσης: 21:00

 

Το άρθρο της εβδομάδας