Το wine bar Monk στο κέντρο της Αθήνας έχει ετοιμάσει ενδιαφέροντα σεμινάρια για το κρασί, που τρέχουν το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Οι 4 κύκλοι του οινικού σεμιναρίου υπόσχονται να μυήσουν τους συμμετέχοντες στο μαγικό κόσμο του κρασιού, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του. Ουσιαστικά, στόχος είναι να προσφέρει μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική γνώση στα οινικά δεδομένα, μέσα από μια 12ωρη διαδρομή γνώσης, απόλαυσης και διασκέδασης.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο Monk και χωρίζεται σε 4 διαφορετικούς κύκλους, διάρκειας 3 ωρών ο καθένας. Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος. Ο πρώτος κύκλος έχει προγραμματιστεί για τις 23 Φεβρουαρίου, ενώ οι 3 επόμενοι θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο, στις 8, 22 και 26 του μήνα. Σημειώνεται, ότι το σεμινάριο είναι δομημένο ώστε να απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του χώρου όσο και σε απλούς οινόφιλους.

Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου και για τις 4 ενότητες είναι στην ειδική τιμή των 180€ / συμμετοχή. Για τους φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Οινολογίας η τιμή του σεμιναρίου είναι στα 150€ / συμμετοχή. Προκαταβολή 50€ έως και τις 20 Φεβρουαρίου και εξόφληση σε μια ή δύο επιπλέον δόσεις έως και τις 22 Μαρτίου.

Αναλυτικά οι κύκλοι των σεμιναρίων:

1ος Κύκλος: 23 Φεβρουάριου (16:00 – 19:00)
* Τι είναι κρασί
* Επιρροές που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα στο ποτήρι μας
* Νομοθεσία ελληνικών οίνων
* Κύριες 20 ελληνικές λευκές ποικιλίες
* Ασύρτικο
* Μοσχοφίλερο
* Μαλαγουζιά
* Κύριες 20 ελληνικές ερυθρές ποικιλίες
* Αγιωργήτικο
* Ξινόμαυρο
* Κύριες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδος
* Τεχνική δοκιμής & αξιολόγησης οίνου
* Τυφλή δοκιμή 5 διαφορετικών κρασιών του ελληνικού αμπελώνα

2ος Κύκλος: 8 Μαρτίου (Κυριακή 16:00 – 19:00)
* Κύριες οινοπαραγωγικές χώρες του κόσμου
* Παλαιός & Νέος Κόσμος
* Κύριες 18 διεθνής λευκές ποικιλίες
* Chardonnay
* Sauvignon Blanc
* Κύριες 18 διεθνής ερυθρές ποικιλίες
* Cabernet Sauvignon
* Merlot
* Syrah
* Pinot Noir
* Νομοθεσία οίνων ξένων χωρών
* Οι φιάλες του κρασιού
* Πώματα κρασιού
* Τεχνική δοκιμής & αξιολόγησης οίνου
* Τυφλή δοκιμή 5 διαφορετικών κρασιών του διεθνή αμπελώνα

3ος Κύκλος: 22 Μαρτίου (16:00 – 19:00)
* Η ιδανική κάβα και η συντήρηση των κρασιών
* Συντήρηση & Παλαίωση
* Τα ποτήρια του κρασιού
* Κατηγοριοποίηση κρασιών
* Προτεραιότητες στο σερβίρισμα
* Θερμοκρασίες σερβιρίσματος
* Το άνοιγμα της φιάλης
* Το σερβίρισμα των κρασιών
* Mετάγγιση – Decanting – Ίζημα
* Η ανοιχτή φιάλη
* Wine list
* Στο εστιατόριο – Bar
* Σφάλματα στο κρασί
* Αρμονία φαγητού – κρασιού
* Γευστική διερεύνηση 5 διαφορετικών κρασιών με 5 διαφορετικές τροφές

4ος Κύκλος: 26 Μαρτίου (21:00 – 00:00)
* Γευσιγνωστικό δείπνο 5 διαφορετικών κρασιών με 5 διαφορετικά πιάτα
* Απονομή Βεβαιώσεων Παρακολούθησης Σεμιναρίου

info
Καρόρη 4, Αθήνα, τηλ. 210 3211117 & 6977 418277.
Οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.