Για τρίτη συνεχή χρονιά η διοργάνωση για τον κλάδο των τροφίμων και ποτών και τους Έλληνες παραγωγούς επιστρέφει από 29 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Η εν λόγω έκθεση απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και καταναλωτές ενώ συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 35.000 επισκέπτες αλλά και εκπροσώπους από μεγάλες αγορές που την επιλέγουν για σημαντικές εκδηλώσεις. Η έκθεση διεξάγεται σε δυο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, το Hall 1 και το Hall 2 αντίστοιχα, ώστε οι επισκέπτες να εξυπηρετηθούν καλύτερα.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα τρέχουν παράλληλες εκδηλώσεις και μοναδικά events, όπως το «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» στο πλαίσιο του οποίου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν πιάτα με ελληνικά προϊόντα που θα φτιάχνονται επί τόπου από επαγγελματίες μάγειρες. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνει και παρουσίαση του βιβλίου της συνεργάτιδας του Olivemagazine.gr Νίκης Μηταρέα «Με Κρασί και Ελληνικά». Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 12.30 το μεσημέρι στο χώρο των σεμιναρίων. Το βιβλίο θα προλογίσουν η συγγραφέας, η διευθύντρια του Olivemagazine Ιωάννα Σταμούλου, οι σεφ Λευτέρης Λαζάρου και Ανδρέας Λαγός και ο Στέλιος Ζαχαρίας, οινοπαραγωγός του Κτήματος Μουσών.
Μετά την παρουσίαση στις 14.30 στο χώρο του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» ο Ανδρέας Λαγός και η Νίκη Μηταρέα θα μαγειρέψουν και θα μοιραστούν με τους επισκέπτες συνταγές από το βιβλίο που θα συνοδεύσουν τα κρασιά από το Κτήμα Μουσών.
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικής Κουζίνας «Greek Chef 2016»
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιείται ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικής Κουζίνας Greek Chef 2016, ένας μαγειρικός διαγωνισμός ελληνικής κουζίνας που σκοπό έχει να αναδείξει τους επόμενους μεγάλους σεφ της χώρας. Ο διαγωνισμός, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, απευθύνεται σε σπουδαστές σχολών μαγειρικής που θέλουν μια ευκαιρία για να να αναδείξουν το ταλέντο τους αλλά και σε επαγγελματίες σεφ που επιθυμούν να κάνουν γνωστή την τέχνη τους στο ευρύ κοινό. Συνδιοργανώνεται από την έκθεση τροφίμων και ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ» και το Chef Club Κρήτης ενώ η διοργάνωση γίνεται επίσης με τη συμβολή των Chef Club Κερκύρας και Δωδεκανήσου & Κυκλάδων.
Εκτός από την ανάδειξη νέων ταλέντων στη μαγειρική, θα προβληθούν τα ελληνικά προϊόντα, η ελληνική κουζίνα και η μεσογειακή διατροφή, ενώ η συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων σεφ στην κριτική επιτροπή θέτει τον πήχη ψηλά.
info
29/1-1/2/2016, Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, Ελληνικό.
http://expotrof.gr/