Το Olivemagazine.gr βρέθηκε τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Life Gallery athens στην Εκάλη σε μια αληθινή γιορτή για την ελληνική οινοπαραγωγή, που διοργάνωσε τo Lovegreece.com.
Εκεί με την εποπτεία του κου Κωνσταντίνου Λαζαράκη, Master of Wine, έγινε η παρουσίαση των 15 πιο πολλά υποσχόμενων ετικετών από ελληνικά οινοποιία (Κτήμα Τσελέπου, Monemvasia Winery Γ.Τσιμπίδης, Κτήμα Λυραράκη, Κτήμα Porto Carras, Gentilini Οινοποιείο και Αμπελώνες, Boutari, Οινοοιείο Δουλουφάκη, Κτήμα Βίβλια Χώρα, Οινοποιείο Τετράμυθος, Κτήμα Τάτσης, Tsantali, Κυρ-Γιαννη, Οινοοιεία Βρυνιώτης, Κτήμα Ζαφειράκη, Κτήμα Παλυβού) και ακολούθησε μία εντυπωσιακή οινογνωσία υψηλών προδιαγραφών. Στόχος του event ήταν να επιβραβεύσει τις προσπάθειες οινοποιών και αμπελουργών ανοίγοντας ταυτόχρονα νέους δρόμους εξωστρέφειας για το προϊόν τους.
Τα κρασιά παρουσιάστηκαν ένα προς ένα από τον κο Κωνσταντίνο Λαζαράκη που προλόγιζε, πάντα με χιούμορ, τους δημιουργούς τους και από τους ίδιους τους παραγωγούς που προσπαθούσαν να συνοψίσουν μέσα σε λίγα λεπτά τους κόπους και τους αγώνες πολλών ετών πάνω από τα αμπέλια. Μίλησαν για τις φυσικές δυσκολίες του κλίματος και των εδαφών, εξήγησαν πώς κατάφεραν να αναβιώσουν ξεχασμένες ποικιλίες αμπελιού ή πώς διέσωσαν τις επαπειλούμενες από εξαφάνιση, διέλυσαν τον ρατσισμό απέναντι σε κρασιά που θεωρούνται λανθασμένα υποδεέστερα, ανέπτυξαν τις καινοτόμες τεχνικές βιολογικής καλλιέργειας και φυσικής ωρίμανσης, έδωσαν συμβουλές για το πώς να ξεχωρίζουμε ένα ποιοτικό κρασί.
Στη συνέχεια η εμπειρία της οινογνωσίας πραγματικά μάς ενθουσίασε, καθώς ήταν εξαιρετικά οργανωμένη, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γευτούμε τα καλύτερα κρασιά της Ελλάδας, αυτά τα οποία επέλεξε ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης με κριτήριο να προέρχονται από γηγενείς ποικιλίες και να παράγονται με καινοτόμες πρακτικές. Η βραδιά έκλεισε με μία πανδαισία από finger food σε γεύσεις ειδικά διαλεγμένες ώστε να συμπληρώνουν την εμπειρία του κρασιού.